طبق اخبار منتشر شده در رسانه های مختلف، در روزهایی که بحث مشکلات پله برقی متروی تهران داغ است و در جدیدترین خبرها انگشتان دست یک کودک ۹ ساله به خاطر خرابی پله برقی قطع شده است، شهرداری تهران در جدیدترین طرح خود برای برخورد با بی حجابی در مترو، ۴۰۰ نیروی جدید به عنوان حجاب بان با حقوق ۱۲ میلیون تومانی استخدام می کند که در ایستگاه های مترو مستقر می شوند و وظیفه آنها از تذکر لسانی و ممانعت از ورود بیحجابها و بدحجابها به مترو تا معرفی آنها به پلیس است. البته شهرداری تهران تاکنون این خبر را تایید یا تکذیب نکرده است.
روزنامه اینترنتی فراز نوشت: بر اساس خبرهایی که به ما رسیده، شهرداری تهران ۴۰۰ نیروی یگان حفاظت شهرداری را با عنوان حجاب بان با حقوق ماهانه ۱۲ میلیون تومان در مترو مستقر خواهد کرد. این نیروهای آموزشدیده که توسط شرکت «حامیان شهر شهرداری تهران» استخدام شدهاند، وظیفه تذکر لسانی، ممانعت از ورود به واگنهای مترو و تحویل بدحجابها یا بیحجابها به پلیس را برعهده خواهند داشت.
یک منبع آگاه گفته که شهرداری تهران، به زودی ۴۰۰ نیرو را با عنوان حجاب بان در ایستگاههای مترو پایتخت مستقر خواهد کرد. این نیروها که توسط یگان حفاظت شهرداری تهران گزینش شده و کلاسهای آموزشی مربوط به این کار را نیز گذراندهاند، به زودی در استگاههای مترو وارد عمل خواهند شد. این منبع آگاه به خبرنگار فراز گفته که حجاب بان ها تنها وظیفه تذکر لسانی و ممانعت از ورود بیحجابها و بدحجابها به مترو و در صورت مقاومت، معرفی آنها به پلیس را دارند و در صورت درگیری با شهروندان، از خدمت معلق خواهند شد.
خبرنگار فراز برای اطلاع از کم و کیف این تصمیم، با اعضای شورای شهر تهران تماس گرفت اما موفق به برقراری ارتباط نشد. مهدی بابایی، یک عضو شورای شهر نیز در گفتوگو با خبرنگار فراز، از این تصمیم اظهار بیاطلاعی کرد.
طبق شنیدهها، قرارداد این نیروها توسط شرکت پیمانکاری حامیان شهر شهرداری تهران منعقد شده که سابقه زیادی در جذب و استخدام نیروهای یگان حفاظت شهرداری تهران دارد. منبع آگاه به فراز گفت که دستمزد ماهانه نیروهای حجاب بان شهرداری حدود ۱۲ میلیون تومان است که مزایای سختی کار نیز به آنها تعلق خواهد گرفت.
استخدام نیروهای سازمانیافته امر به معروف و نهی از منکر در متروی تهران در حالی با بودجه ماهانه ۵ میلیارد تومانی انجام شده که شهروندان پایتخت، مدتها است از سوءمدیریت شهری در تهران گلایه میکنند. در ۱۴ مردادماه ۱۴۰۲ انتشار خبر قطع انگشتان یک کودک ۹ ساله در پی خرابی یک پله برقی در تهران، در حالی خبرساز شد که علیرضا زاکانی ماه گذشته در تکذیب وضعیت وخیم پلههای برقی در پایتخت به یک خبرنگار پیشنهاد برگزاری تور پلهبرقی داده بود.
در نتیجه سوءمدیریت مدیران شهری و البته تحریمهای چندساله، کیفیت امکانات شهری تهران روز به روز بیشتر به لبه پرتگاه نزدیک میشود. ناوگان حمل و نقل عمومی در حال خارج شدن از رده است، واگنهای مترو فرسوده شدهاند و معابر شهری در بزرگراهها و پیادهراهها از حداقل کیفیت برخوردار نیستند. هزینهای که شهرداری تهران برای استخدام نیروهای حجاب بان در مترو صرف کرده، معادل هزینه خرید ماهانه ۱۰ تاکسی یا یک اتوبوس درونشهری است.
سیامک رحمانی (روزنامهنگار) در این باره در توئیترش نوشت: ۴۰۰ تا ۱۲میلیون تومن حقوق یعنی حدود ۵ میلیارد در ماه حداقل هزینه این طرح بیشرمانه است. شهرداری این پولها رو داره بده ولی پول نداره پله برقیها رو تعمیر کنه که دست بچههای معصوم قطع نشه. مدیرانی که به جای جان مردم، فکر ایدههای مسموم خود هستند.
محمد باقرزاده (فعال رسانه) مشاهداتش را نوشته: گویا حجاببانها رسما وارد مترو شدند؛ الان توی دو واگن از مترو بسیج-صنعت (نواب) درگیری دیدم. توی واگن زنان، بین زنی چادری و بقیه درگیری شدید شد؛ همه تلاش میکردن زن تذکردهنده رو بیرون بفرستن اما به دختری چسبیده بود و میگفت باید پلیس بیاد…ترسیده بود ولی بیرون هم نمیرفت.
الکی شایعه کرده بودن رئیسی بیاد میخاد توو پیاده رو هارو دیوار بکشه زنونه مردونه
کوو پس
میبینید که چه قدر روشن فکرانه با حجاب برخورد میشه
ولی باور کنید اینا مصالح ساختمانیشو نمیتونن تامین کنن وگرنه دیوار میکشیدن
میرن ایناهم تموم تموم میشه
تقصیر دولت قبله که مصالح گرون شده! هزینه بره دیوار اینقدر دولت قبل بدهی گذاشته😁
یعنی یکاری میکنند که ما که حوصله برداشتن رویری رو نداریم دیگه از بچگی چسبیده به سرمان!! ما هم برداریم چون دیگه اعتقادی برای کسی نمونده
باید ی درس حسابی به امسال شماها داد اگه دنبال برهنگی و عرضه کردن خود به دیگران هستین از این مملکت بروید