مارها موجوداتی خونسرد هستند، بنابراین در تابستان دمای خود را از طریق قرار گرفتن در معرض نور خورشید تنظیم می کنند. بسته به دمای محیط، ممکن است بیرون بیایند و در زیر نور خورشید دراز بکشند تا گرم شوند یا در سایه پنهان شوند تا خنک شوند. چند روز پیش تصاویری از یک مار غول پیکر در نزدیکی کوه «اوز» در نزدیکی چاه های نفتی استان فارس منتشر شد.
گرما انرژی ای ایجاد می کند و به مارها کمک می کند غذای خود را هضم کنند. این حیوانات همچنین متابولیسم بدنشان آهسته است و میتوانند ماهها بدون خوردن غذا ادامه دهند. البته در پی انتشار تصاویر مار غول پیکر در استان فارس، برخی در شبکه های اجتماعی خروج این مار را گرمای زمین و کم شدن منابع آب زیرزمینی دانستند.
چند روز پیش هم خبرگزاری فارس خبری درخصوص مشاهده مار غول پیکری توسط روستائیان و کشاورزان منطقه احمدسرگوراب در شهرستان شفت استان گیلان در حاشیه رودخانه منطقه خبر داد که موجب نگرانی اهالی این منطقه شده است. به گفته منابع محلی، این مار غولپیکر، برای نخستین بار در این منطقه مشاهدهشده و نمونه آن را تاکنون ندیدهاند.
تعداد دیگری از روستائیان و کشاورزان حاشیه رودخانه سونگ احمدسرگوراب همچنین مدعی ناپدید شدن تعداد معدودی از ماکیان و حتی سگهای خانگی خود شده و خواهان ورود جدی محیطبانان محیطزیست در این رابطه شدهاند.
یاسر ریاضی، رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان شفت پیرامون نگرانی مردم منطقه گفت: «در پی گزارشهای واصله، مأمورین اداره حفاظت محیطزیست شهرستان شفت با اعزام به محل و پس از بررسی میدانی با توجه به شایعات و توضیحات ساکنین شهر احمدسرگوراب، هیچگونه حیوانی را در محل مشاهده نکردهاند.»
وی با بیان اینکه در فصل تابستان و گرم شدن هوا، خزندگان از محل اختفای خود خارج میشوند، افزود: «در چنین حالتی مردم با دیدن خزندگان دچار رعب و وحشت میشوند که با حفظ آرامش و خونسردی خود میتوانند موضوع رو به آتشنشانی منطقه خود اطلاع دهند.»
به گفته رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان شفت، آتشنشانان در مواجه با مار، آموزش لازم را دیدهاند و بدون آسیب زدن به آن، حیوان را گرفته و در طبیعت رها میکنند.
بدون نظر