رونق مهمانی‌های زیرزمینی در عربستان با وجود خطر زندان برای شرکت‌کنندگان + ویدیو

رونق مهمانی‌های زیرزمینی در عربستان با وجود خطر زندان برای شرکت‌کنندگان + ویدیو

موسیقی در شهرهایی مانند ریاض و جده که زمانی ممنوعیت های سفت و سختی بر آن حاکم بود، در حال شکوفایی است. در سال ۲۰۱۹، عربستان سعودی اولین جشنواره موسیقی خود به نام Soundstorm را پس از سال ها ممنوعیت رویدادهای موسیقی عمومی در سراسر کشور برگزار کرد. از آن زمان، سرزمینی که به عنوان زادگاه اسلام شناخته می شود، پس از تغییرات باورنکردنی ای که توسط ولیعهد عربستان، محمد بن سلمان در آن صورت گرفته است، به عنوان جاذبه ای برای دوستداران موسیقی شناخته می شود.

رونق مهمانی‌های زیرزمینی در عربستان با وجود خطر زندان برای شرکت‌کنندگان

اشاره به مهمانی ای همراه با رقص و موسیقی در جامعه محافظه کار عربستان، تنها در یک دهه پیش، واکنش های تندی را به همراه داشت، اما محمد بن سلمان در سال ۲۰۱۶، طرح خود را برای مدرن کردن این کشور از جمله پرداختن به رویدادهای مربوط به سرگرمی را اعلام کرد. عربستان درهای خود را به روی هنرمندانی مانند پست مالون، دیوید گوتا و برونو مارس برای برگزاری جشنواره های موسیقی در صحرا زیر نورهای نئون، باز کرد.

رونق مهمانی‌های زیرزمینی در عربستان با وجود خطر زندان برای شرکت‌کنندگان

اما کسانی که به دنبال رقص و تفریح در کلوب های شبانه تاریک با رقص نور و انفجار صدای موسیقی تکنو هستند، کمی سخت تر به مقصد خود می رسند. در حالی که بسیاری از قوانین سختگیرانه برای موسیقی برداشته شده است، برپایی مهمانی های شبانه همراه با رقص و موسیقی در دل شهرها، همچنان سخت است. این محدودیت، باعث افزایش رویدادهای مخفی ای شده است و فقط آنهایی که مورد اعتماد هستند، دعوت می شوند.

رونق مهمانی‌های زیرزمینی در عربستان با وجود خطر زندان برای شرکت‌کنندگان
یکی از اینفلوئنسرهای لبنانی مستقر در ریاض، پایتخت عربستان سعودی که اغلب ویدیوهایی از مهمانی های شبانه و زیرزمینی همراه با موسیقی تکنو را به صورت آنلاین به اشتراک می گذارد. در ویدیوهای خود، جمعیت عظیمی را نشان می‌دهد که در حال خوش گذرانی هستند و دی‌جی‌هایی که مهمان ها را به شوق می آورند.

اکثر این تجمعات زیرزمینی منحصر به فرد، به صورت خصوصی در مناطق بسته با تعداد محدودی از شرکت کنندگان برگزار می شود. زمان و مکان این رویدادها، توسط دی جی های محلی و برگزار کنندگان آن به صورت غیر رسمی و خصوصی اعلام می شود. زندگی شبانه ممنوعه شهرهای عربستان بدون خطر نیست، زیرا الکل و مواد مخدر همچنان در این کشور به شدت ممنوع است. اگر میزبانان خطر آوردن مواد مخدر یا الکل قاچاق به این مهمانی های زیرزمینی را بپذیرند و دستگیر شوند، ممکن است با زندان یا مجازات اعدام روبرو شوند.

رونق مهمانی‌های زیرزمینی در عربستان با وجود خطر زندان برای شرکت‌کنندگان

یکی از شرکت کنندگان در این مهمانی ها که مایل بود نامش فاش نشود، گفت: «کسب اطلاعات درباره این مهمانی ها سخت است. پرس و جو از دربان هتل و مدیران کافه‌ها زمان بر است. باید اعتماد آنها را جلب کنی و طول می کشد تا به اطلاعات مورد نظر خود برسید.»

به گفته این شخص در این مهمانی ها الکل وجود داشت، اما به خاطر دردسرهایش، قیمت بالایی داشت. مواد مخدر هم به خاطر محکومیت های سنگین، پیدا نمی شود، اما ماری‌جوآنا، به وفور یافت می شود.»

رونق مهمانی‌های زیرزمینی در عربستان با وجود خطر زندان برای شرکت‌کنندگان

این فرد توضیح داد که جمعیت حاضر در مهمانی ای که او رفته بود بیشتر مردان بودند، اما چند زن نیز حضور داشتند. وی افزود: «فکر می‌کنم بین غیرنظامیان ترس وجود دارد، اما اگر برای اقامت در عربستان حمایت مالی می‌شوید، مقیم نیستید یا پاسپورت خوبی دارید، جای نگرانی نیست.»

دی‌جی‌ها و برگزار کنندگان، مراقب پست‌هایی که در شبکه های اجتماعی می گذارند هستند. اما این ویدیوها، جزئیات زیادی از این مراسم ها را آشکار می کنند: اکثریت شرکت کنندگان مرد هستند و تنها به صورت پراکنده، زنانی هم دیده می شوند.

فرهنگ عربستان سعودی به سرعت در حال تغییر است. در سال ۲۰۱۹، این کشور محافظه کار چیزی را آغاز کرد که چند سال قبل غیرقابل تصور بود. ولیعهد محمد بن سلمان به عنوان بخشی از یک ابتکار چند جانبه دولتی به نام چشم انداز ۲۰۳۰، تغییرات اساسی ای را آغاز کرد. این رویدادهای شبانه، تنها بخش کوچکی از تغییرات اجتماعی گسترده ای است که بن سلمان به وجود آورده است. او رانندگی و شرکت در رویدادهای عمومی در کنار مردان را برای زنان قانونی کرد. برخی رویدادها با اختلاط جنسیتی در حال حاضر با حمایت دولت برگزار می شود، که نمونه آن فستیوال موسیقی Mdl Soundstorm، و یک رویداد دیگر به نام Mdl Beast است.

رونق مهمانی‌های زیرزمینی در عربستان با وجود خطر زندان برای شرکت‌کنندگان

Mdl Soundstorm هر ساله در بیابان‌های اطراف ریاض برگزار می‌شود و هزاران جوان را به این کشور می‌آورد. با این حال، برخی از شرکت کنندگان مواردی از آزار و اذیت زنان را در عربستان و در طول برگزاری این جشنواره گزارش کرده اند. یک زن به اشتراک گذاشت: «الان با یک گروه می خواهم به این فستیوال بروم. شنیدم که برای زنان خطرناک است، بنابراین من نمی خواهم که تنها بروم. خیلی بد است که باید این دست اقدامات احتیاطی را انجام دهم.»

رونق مهمانی‌های زیرزمینی در عربستان با وجود خطر زندان برای شرکت‌کنندگان

اگرچه فعالان حقوق بشر، این تغییرات را تلاش عربستان برای بهتر کردن وجهه جهانی خود می دانند، اما نقض حقوق بشر در عربستان سعودی همچنان بالاست و سازمان عفو بین الملل صدها مورد بازداشت مدافعان حقوق بشر، منتقدان دولت، فعالان سیاسی و روزنامه نگاران را ثبت کرده است.

رونق مهمانی‌های زیرزمینی در عربستان با وجود خطر زندان برای شرکت‌کنندگان

اما، جذابیت یک جشنواره در صحرا و مهمانی های زیرزمینی، هنوز هم هر ساله تعداد زیادی از مردم جهان را به خود جذب می کند. اینفلوئنسر مستقر در ریاض در مورد نکات مثبت این جشنواره که سال گذشته ۷۰۰,۰۰۰ نفر را جذب کرد، گفت: «Mdl Sound Beast باعث می شود مردم و هنرمندان، دیدگاه خود را نسبت به عربستان سعودی تغییر دهند و سفر به این کشور را تهدیدی برای خود ندانند. در عوض آنها می توانند بیایند و کنسرت خود را اینجا برگزار کنند که این کار، دوستداران موسیقی را به این کشور می کشاند و مردم را از سراسر جهان به یکدیگر پیوند می دهد.»

منبع: thesun
دیجیاتو
۶ نظر

ورود

  • ممد شهریور ۷, ۱۴۰۲

    زمانی شما میتونید از واژه ثابت کردن استفاده کنید که به صورت مطلق همه آن ها درست باشد و واقعا برای وبسایت شما عجیب بود چنین اشتباه فاحشی انجام دهید یعنی مدیران روزیاتو در حد ریاضی دوم دبیرستان هم سواد ندارند؟

  • عرفان شهریور ۷, ۱۴۰۲

    آقا مسلمان هستن و هرجوری هم میخوان خوش میگذرونن شما چگونه
    سالها مغز پوسیده خودتان را انداختید گردن دین و مذهب این چیزا😐

  • Alfa شهریور ۹, ۱۴۰۲

    یعنی خود بانیان اسلام فهمیدن که جهان تغییر کرده دیگه نمیشه دروغ ب مردم فرو کرد
    عربستان داره با ساخت شهر خطی آینده رو میاره بعد یه سریا منتظرن …بیاد خوب واستا میاد

  • سجاد شهریور ۱۰, ۱۴۰۲

    خاک عالم بر سر دولت مردان ما
    اینو میگن پیشرفت …اسلامی

  • حمید آبان ۱۱, ۱۴۰۲

    اونا هم نفت دارن ما هم نفت , اما اینجا کجا و آنجا کجا , ما کی اینجوری شدیم ؟؟؟ حسرت یه ماشین خوب حسرت یه زندگی آروم حسرت …