امکان رویش دندان های تازه در انسان ها با ابداع دارویی جدید تا سال ۲۰۳۰

امکان رویش دندان های تازه در انسان ها با ابداع دارویی جدید تا سال ۲۰۳۰

یک ویژگی جالب در کوسه‌ها، توانایی آن‌ها در رشد مجدد دندان‌هایشان است. گروهی از محققان ژاپنی فکر می‌کنند که شاید روزی ما هم بتوانیم همین توانایی را داشته باشیم.

در پژوهشی در سال ۲۰۲۱، دارویی توانسته پروتئین سنتز شده توسط ژن USAG-1 را هدف قرار داده و بر تعداد دندان‌های حیوانات و انسان‌ها تأثیر بگذارد. تیم تحقیقاتی اکنون توجه خود را به رشد دندان در انسان‌ها معطوف کرده است. آن‌ها آزمایش بالینی این دارو را برای سال ۲۰۲۴ پیش‌بینی کرده و امیدوارند که در سال ۲۰۳۰ برای استفاده عمومی آماده شود.

رویش دندان های تازه

کاتسو تاکاهاشی، محقق ارشد و رئیس بخش دندانپزشکی در بیمارستان مؤسسه تحقیقات پزشکی کیتانو گفته است: «ایده رشد دندان‌های جدید، رویای هر دندانپزشکی است. من از زمانی که دانشجو بودم، روی این موضوع کار کرده‌ام و مطمئن بودم که می‌توانم به این هدف برسم. ما امیدواریم شاهد زمانی باشیم که داروی رشد مجدد دندان، گزینه دیگری در کنار پروتز و ایمپلنت باشد.»

تاکاهاشی سال‌ها روی امکان رشد مجدد دندان‌ها تحقیق و بر نقش ژن‌ها در رشد دندان‌ها تمرکز کرده است. او گفته است: «تعداد دندان‌ها تنها به یک ژن وابسته است. اگر ما این ژن را هدف تحقیق خود قرار دهیم، باید راهی برای تغییر تعداد دندان‌ها وجود داشته باشد.»

رویش دندان های تازه

محققان دریافته‌اند که پروتئین USAG-1 توانسته میزان رشد دندان را در موش‌ها کم کند. بنابراین، جلوگیری از تشکیل این پروتئین می‌تواند باعث رشد دندان‌ها شود. این تیم، دارویی برای مسدود کردن USAG-1 تولید کرده و موفق به رشد دندان‌های جدید در موش‌ها شده‌ است.

مقاله‌ای که در سال ۲۰۲۳ در مجله Regenerative Therapy منتشر شده، از نبود روشی برای رشد مجدد دندان را انتقاد کرده است، اما به این نکته اشاره کرده که درمان آنتی‌بادی ضد USAG-1 در موش‌ها می‌تواند باعث «پیشرفتی در درمان ناهنجاری‌های دندانی در انسان» شود.

رویش دندان های تازه

با توجه به اینکه حدود ۱ درصد انسان‌ها از یک بیماری ژنتیکی به نام آنودنشیا رنج می‌برند که اجازه نمی‌دهد تا دندان‌ها به صورت کامل رشد کنند، امیدی برای رشد مجدد دندان در انسان‌ها، فراتر از آزمایش‌های حیوانی وجود دارد.

به گفته تاکاهاشی، تحقیقات قبلی او نشان می‌دهد که انسان‌ها «مجموعه سومی از دندان‌ها» داشته که از قبل در دهان ما وجود دارند. این مجموعه به وضوح در افراد مبتلا به هایپردنشیا، با رشد بیش از یک مجموعه دندان، قابل مشاهده بوده و فعال کردن این مجموعه سوم با دستکاری ژنی مناسب می‌تواند باعث رشد مجدد دندان‌ها شود.

رویش دندان های تازه

اگر همه چیز در آزمایش بالینی آتی خوب پیش برود، ممکن است رویش دندان‌های تازه در انسان‌ها ممکن شود.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود