سلب مسئولیت: روزیاتو صرفا نمایشدهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.
جراحی ترمیمی بینی که به جراحی ثانویه بینی نیز شناخته شده است، در افرادی انجام میشود که در گذشته تحت جراحی قرار گرفتهاند. تغییراتی که در این جراحی صورت می گیرد، جهت اصلاح معایبی است که در جراحی پیشین، رفع نشدهاند. عمل ترمیمی بینی، آسیبهای بافتی بوجود آمده را رفع کرده و به اصلاح ساختار بینی میپردازد. گاهی اوقات نیز با وجود عدم ایرادات اساسی، بیمار رضایت کافی از ظاهر بینی خود ندارد و به جراح اصرار میکند تا عمل جراحی ترمیمی انجام دهد.
چرا جراحی بینی برای دومین بار انجام می شود؟
انتخاب یک جراح بینی متخصص و با تجربه، در جراحی اولیه بینی بسیار مهم بوده و نتیجه عمل را تحت تاثیر قرار میدهد. در برخی مواقع به علت عدم تجربه جراح و یا به دلیل عدم احتیاط بیمار در مراقبتهای بعد از عمل بینی، مشکلاتی به وجود میآید که باعث میشود تا فرد برای دومین بار جراحی زیبایی بینی را انجام دهد. مهمترین مشکلاتی که باعث انجام عمل ترمیمی بینی میشوند، عبارتند از:
- بسته شدن راه تنفس از بینی
گاهی به دلیل عدم مهارت یا تخصص پزشک در جراحی اولیه بینی، به ساختمان تنفسی بیمار آسیب وارد میشود. در این شرایط، فرد با مشکلات تنفسی مانند خس خس کردن در زمان نفس کشیدن و یا از بین رفتن بویایی روبرو میشود.
- ظاهر غیرطبیعی و افراط در تغییرات
هدف اصلی از عمل زیبایی بینی، رفع نواقص آن به صورت طبیعی میباشد. برخی از پزشکان به علت عدم آگاهی از علم زیبایی شناسی، در جراحی بینی افراد به انتخاب مدلهایی دست میزنند که بسیار مصنوعی است. همچنین، برای بعضی از افراد، برخی از مدلهای بینی مناسب نیست.
- افتادگی نوک بینی
گاهی به این علت که پزشک به طور مناسب غضروفهای بینی را تقویت نکرده است، بعد از مدتی نوک بینی دچار افتادگی شده و برای افراد، ظاهر نامناسبی را ایجاد می کند و باید عمل ترمیمی بینی انجام شود.
- باقی ماندن قوز بینی بعد از عمل
پس از عمل جراحی، برخی از افراد متوجه میشوند که قوز بینی آنها در عمل رفع نشده است و ظاهر بینی بسیار نامناسب است. در این شرایط، ترمیم بینی به رفع قوزی که از عمل اولیه باقی مانده، کمک میکند.
- عدم تقارن سوراخهای بینی
افراد بسیاری پیش از جراحی بینی نگران این مسئله هستند که سوراخهای بینیشان با هم یکسان و برابر شود. البته گاهی اوقات این کار امکان پذیر نمیباشد، اما یک جراح متخصص و با تجربه میتواند تا حد ممکن، سوراخها را به یکدیگر شبیه کند.
- بزرگ ماندن بینی یا نوک بینی پس از عمل
گاهی افراد جهت کوچک نمودن بینی، اقدام به عمل بینی میکنند، اما به علت عدم مهارت پزشک، بینی به اندازه دلخواه بیمار کوچک نمیگردد. در این مواقع، رینوپلاستی ثانویه این مشکل را رفع میکند.
- باریک شدن بیش از حد تیغه بینی
مشکل باریک شدن زیاد تیغه بینی، معمولا در بینیهای استخوانی صورت میگیرد. این مشکل، علاوه بر این که یکی از معایب نامتعارف بودن ظاهر بینی به حساب میآید، از لحاظ تنفسی نیز افراد را دچار مشکل میسازد. در ترمیم بینی بعد از عمل اولیه، متخصص جراحی به وسیله تقویت غضروفها این مشکل را برطرف میکند.
- بروز اسکار داخلی یا خارجی
از مشکلات بزرگی که به وسیله جراحی نامناسب بینی بروز میکند، زخم های داخلی و خارجی یا اسکار میباشد. این امر باعث بروز فرورفتگی یا برآمدگیهایی روی بینی میشود و ظاهر بینی را نامناسب جلوه میدهد. جراح بینی، توسط عمل ترمیمی بینی این مشکل را برطرف میسازد.
- انحراف تیغه بینی
کج شدن بینی یا انحراف تیغه بینی بعد از جراحی، از مشکلات رایجی است که گاهی به علت عدم تجربه پزشک و گاهی نیز به دلیل عدم مراقبت صحیح بیمار صورت میگیرد. گاهی نیز با وارد شدن ضربه به بینی پس از عمل، استخوان آن کج میشود. به همین علت فرد برای دومین بار به عمل زیبایی بینی اقدام میکند.
- فاصله زیاد سوراخهای بینی
عدم رعایت تناسب در جراحی بینی و عدم تسلط پزشک جراح بر زیبایی شناسی موجب میشود که فاصلههای بین سوراخهای بینی زیاد شده و شخص احساس ناخوشایندی و ناراحتی از بینی خود داشته باشد. در این زمان، عمل ترمیمی بینی جهت رفع این مشکل کمک بسزایی میکند.
- حالت گیرهای بینی
از دلایل دیگری که بیماران جهت ترمیم بینی بعد از عمل به پزشک متخصص جراحی مراجعه میکنند، فرو رفتن غضروفهای کنار بینی میباشد. این مشکل در زمان تنفس بیشتر خودش را نشان داده و بینی در این زمان به اصطلاح حالت گیرهای پیدا میکند.
- پرههای بالا و پایین در بینی
از دیگر مشکلات متداول پس از عمل رینوپلاستی، بالا و پایین و نیز نامتناسب بودن پرههای بینی میباشد. این نقص به وجود آمده ناشی از عدم رعایت تقارن در زمان جراحی و عدم تسلط پزشک جراح بوده و عمل ثانویه بینی، میتواند این مشکل را حل کند.
دوره ریکاوری پس از جراحی ترمیمی
دوره ریکاوری در افراد بیمار با هم متفاوت بوده و شبیه یکدیگر نمیباشند. زیرا بدن هر فرد با دیگری متفاوت بوده و منحصر به فرد است. بنابراین نمیتوان به طور مشخص درباره طول مدت دوره ریکاوری، زمانی را عنوان کرد.
دوره ریکاوری بعد از عمل ترمیمی بینی، به پزشک جراح نیز بستگی دارد. اگر این جراح در حوزه کاری خود بهترین بوده و از تجربه، مهارت و دقت بالایی برخوردار باشد، دوره ریکاوری بهتر و کوتاهتر خواهد بود. البته لازم به ذکر است که ورم بینی و کبودی دور چشمها پس از عمل غیرقابل اجتناب بوده و مثل جراحی اول، دوره نقاهت خود را دارد.
اهمیت پوست بینی در عمل جراحی ترمیمی
متقاضیان جراحی ترمیمی بینی که دارای پوست نازکی در ناحیه بینی هستند، در مدت 6 تا ۱۲ ماه بعد از جراحی، قادرند شاهد نتیجه اصلی عمل بینی باشند. ولی در افرادی با پوست ضخیم، تا قبل از ۲ سال نمیتوان نتیجه نهایی را تشخیص داد. نحوه مراقبت از بینی در رینوپلاستی ثانویه هم مانند جراحی اولیه بوده و تفاوتی ندارد. شما باید مراقبتهای لازم را انجام داده و به نکات مهم قبل و بعد جراحی ترمیمی بینی دقت کنید.
نتیجه گیری
عمل ترمیمی بینی از روشهای پیچیده جراحی میباشد زیرا در ساختار و بافت گذشته بینی، تغییرات عمدهای ایجاد شده است و به وجود آوردن روند جدید تغییرات در آن به سختی امکانپذیر است. بنابراین توصیه میشود پیش از اقدام به جراحی بینی از سابقه و تجربه پزشک جراح خود آگاه شوید تا پس از عمل با این مشکلات مواجه نشوید.
بدون نظر