نزدیک به ۷,۰۰۰ ماهواره به دور زمین می چرخند و عملکردهای حیاتی مانند ارتباطات، ناوبری و تحقیقات علمی را انجام می دهند. تنها در سال ۲۰۲۲، بیش از ۱۵۰ پرتاب انجام شد که ماهواره های جدیدی را به فضا فرستاد. انتظار میرود در دهه آینده تعداد بیشتری از این پرتاب ها انجام شود. اما این ماهواره ها متعلق به چه کسانی هستند؟ در اینفوگرافیک زیر، رهبران فناوری های ماهواره ای را معرفی می کنیم.
تسلط اسپیس ایکس در فضا
اسپیس ایکس، به رهبری ایلان ماسک، بدون شک پیشرو در این صنعت است و در حال حاضر بزرگترین ناوگان ماهواره ها، یعنی حدود ۵۰٪ را به خود اختصاص داده است. این شرکت تاکنون ۶۲ ماموریت را در سال جاری انجام داده و از هر شرکت یا کشور دیگری پیشی گرفته است و هزاران ماهوارهی استارلینک را اداره می کند که اتصال اینترنتی جهانی را فراهم می کند.
در رتبه دوم یک شرکت کمتر شناخته شده، بریتانیایی وان وب قرار دارد. این شرکت که مقر آن در لندن است، دولت بریتانیا را در زمره سرمایه گذاران خود قرار داده و خدمات اینترنت پرسرعت را به دولت ها، مشاغل و جوامع ارائه می دهد. مانند بسیاری از اپراتورهای ماهواره ای دیگر، وان وب برای پرتاب ماهواره های خود به اسپیس ایکس متکی است.
با وجود تسلط استارلینک در صنعت ماهواره ها، این شرکت در سال های آینده، رقیب سرسختی خواهد داشت. پروژه کویپر آمازون قصد دارد تا سال ۲۰۲۹، ۳,۲۳۶ ماهواره را برای رقابت با شبکه اسپیس ایکس مستقر کند که اولین نمونه های آن در اوایل سال ۲۰۲۴ راه اندازی می شود.
ظهور برنامه فضایی چین
پس از برترین شرکت های خصوصی، دولت ها نیز صاحب بخش قابل توجهی از ماهواره هایی هستند که به دور زمین می چرخند. با اضافه کردن ماهوارههای متعلق به شرکتها و سازمانهای دولتی، ایالات متحده همچنان پیشتاز در کل ماهوارهها است. هزینه های آمریکا برای برنامه های فضایی در سال ۲۰۲۲ به ۶۲ میلیارد دلار رسید که پنج برابر بیشتر از برنامه دوم، یعنی چین است.
با این حال، چین برنامه فضایی خود را در ۲۰ سال اخیر سرعت بخشیده است و در حال حاضر بیشترین تعداد ماهواره در مدار را دارد که مستقیماً متعلق به سازمانهای دولتی است. بیشتر آنها برای رصد زمین، ارتباطات، دفاع و توسعه فناوری استفاده می شوند.
افزایش تقاضای ماهواره در طول دهه
علیرغم اینکه اینترنت در کلان شهرها و کشورهای توسعه یافته بدیهی تلقی می شود، از هر سه نفر در سراسر جهان، یک نفر هرگز از وب استفاده نکرده است. علاوه بر این، انتظار می رود افزایش تقاضا برای داده ها و ظهور فناوری های ماهواره ای جدید و مقرون به صرفه تر، فرصت های قابل توجهی را برای شرکت های فضایی خصوصی ایجاد کند.
در این زمینه، پیشبینی میشود که تقاضای ماهواره در دهه آینده چهار برابر شود.
خوراک موشک هستند به زودی ما جز ۵ کشور خواهیم شد
از روسوختنمعلومهازعصبانیتبدجورسوختی
خوبه
توهم نزنید دیگه حتی حریف عربستانم نمیشید