ماجرای اظهار نظر جنجالی رئیس دانشگاه شاهد درباره پوشش چادر در این دانشگاه چیست؟

ماجرای اظهار نظر جنجالی رئیس دانشگاه شاهد درباره پوشش چادر در این دانشگاه چیست؟

دانشگاه شاهد و الزام پوشش چادر برای دانشجویان دختر و کادر آموزشی، چندباری حاشیه ساز شده است؛ از اخراج نرگس آبیار با حجاب کامل و صرفا به خاطر نداشتن چادر از این دانشگاه در جریان مراسمی که برای تقدیر از او و فیلمش در دانشگاه شاهد برگزار شده بود تا اعتراض برخی دانشجویان متدین به الزام چادر و نه حجاب اسلامی که باعث بی حرمتی به چادر می شود. با این حال دکتر احمد چلداوی، رئیس دانشگاه شاهد در نشست خبری اخیر اذعان داشت در دانشگاه شاهد اجباری در پوشش چادر برای دختران نیست و این دانشگاه صرفا دختران چادری را به عنوان دانشجو، پذیرش می کند.

رئیس دانشگاه شاهد: ما دختری را مجبور نمی‌کنیم چادر سر کند!

رئیس دانشگاه شاهد پوشش چادر را شرط ورود دانشجویان دختر به این دانشگاه عنوان کرد و گفت: «ما در این دانشگاه دختران چادری را می‌پذیریم بنابراین دختری را مجبور نمی‌کنیم چادر سر کند؛ دانشگاه پذیرای دانشجویان با حجاب برتر است.»

او افزود: «این که گفته می‌شود پوشش چادر اجباری است، این حرف غلط است. در مصاحبه ذکر می‌کنیم دختران چادری را می‌پذیریم.»

به گزارش ایسنا، دکتر احمد چلداوی امروز در نشست خبری که به منظور تشریح مهم‌ترین برنامه‌های دانشگاه شاهد در محل مرکز تحقیقات این دانشگاه برگزار شد، با بیان اینکه «این دانشگاه قرار است بار بر زمین مانده نظام آموزش عالی را بردوش بکشد و بر همین اساس این مسئولیت را با افتخار پذیرفتم»، گفت: «برای اینکه اعتماد را به دانشگاه برگردانیم در ابتدا ۸ میلیارد تومان مطالبات کارمندان را که ۶ ماه پرداخت نشده بود، پرداخت کردیم.»

رئیس دانشگاه شاهد: ما دختری را مجبور نمی‌کنیم چادر سر کند!

وی در ادامه اظهار کرد: «ما در دانشگاه شاهد حرکت تحولی را آغاز کردیم که این امر تنها نیازمند مدیریت نبود، بلکه همراهی همگان را می طلبید. برنامه های تفریحی و علمی خانوادگی را برای استادان و کارمندان دانشگاه شاهد اجرایی کردیم و همچنین اردوی راهیان نور را برگزار کردیم که با استقبال خوبی همراه شد.»

رئیس دانشگاه شاهد خاطر نشان کرد: «به دنبال پیدا کردن زمین جدید برای تاسیس دانشکده دندانپزشکی در تهران هستیم. در این زمینه  کارهای عمرانی جزئی مثل سرمایش و گرمایش دانشگاه انجام و سایت دانشگاه مجدد باز طراحی شد.»

وی در ادامه تصریح کرد: «در مدت حضور یک سال و نیم اخیر تعداد ۱۵۰ کامپیوتر جدید به دانشگاه اضافه شد و در بخش پژوهشی ارقام و اعداد پژوهانه نسبت به سال ۱۴۰۱ پنج برابر افزایش یافت.»

رئیس دانشگاه شاهد: ما دختری را مجبور نمی‌کنیم چادر سر کند!

رئیس دانشگاه شاهد گفت: «تصویب کردیم استادانی که می‌توانند فعالیت های علمی خاص انجام دهند و مشکلی را از صنعت حل کنند، تا ۶۰۰ میلیون تومان پژوهانه فناوری دریافت کنند.»

وی افزود: «همچنین برای مقالات برتر و خاص تا سقف ۴۰ میلیون تومان پژوهانه اختصاص دادیم و برای هر دانشجو که در سفر اربعین شرکت کرد ۲ میلیون تومان بلاعوض پرداخت شد.»

رئیس دانشگاه شاهد به مهم ترین برنامه های بین الملل دانشگاه اشاره کرد و گفت: «مهمترین برنامه ما بخش روابط بین‌الملل بود که با شعار جبهه مقاومت آغاز شد و بر همین اساس مجوزهای لازم را از وزارت بهداشت در دو بخش پزشکی بالینی و غیر بالینی و بخش غیر پزشکی اخذ کردیم تا بتوانیم دانشجو پذیرش کنیم.»

رئیس دانشگاه شاهد: ما دختری را مجبور نمی‌کنیم چادر سر کند!

چلداوی افزود: «ما می توانیم در دانشگاه شاهد در ۹ دانشکده پزشکی، دندانپزشکی، پرستاری، مامایی، طب ایرانی، هنر، علوم انسانی، علوم پایه، فنی مهندسی، کشاورزی و داروسازی دانشجو پذیرش کنیم.»

این مقام مسئول گفت: «برای اولین بار این دانشگاه توسط وزارت علوم عراق و هند مورد تایید قرار گرفت و بر همین اساس مجوز ایجاد شعب بین الملل را از وزارت علوم گرفته ایم و هم اکنون مجوز تاسیس دانشگاه شاهد در بغداد با توجه به توافق رئیس بنیاد شهید ایران با رئیس بنیاد شهید عراق، گرفته ایم و در طی مراحل قانونی آن هستیم.»

رئیس دانشگاه شاهد: ما دختری را مجبور نمی‌کنیم چادر سر کند!

وی با بیان این که وظیفه دانشگاه جبهه مقاومت را باید به خوبی انجام دهیم، گفت: «در دانشگاه شاهد چند میز فکر ایجاد کردیم که یکی از آنها میز آمریکای لاتین است و از تمامی سفرای بعد از انقلاب در کشورهای مختلف آمریکای لاتین دعوت کردیم و طراحی نحوه ورود دانشگاه شاهد به آمریکای لاتین را به آنها سپردیم که به نتایج خوبی رسیده ایم تا شاهد جذب دانشجویان آمریکای لاتین در این دانشگاه و نیز حضور فیزیکی دانشگاه شاهد در کشورهای آمریکای لاتین باشیم.»

چلداوی یاداور شد: «میز دوم، میز شبه قاره هند، پاکستان و بنگلاش است که با توجه به عملکرد خوب این میز در حال حاضر ۲۵۰ دانشجوی هندی، پاکستانی، بنگلادشی، عراقی، لبنانی، سودانی جذب شده اند. به این دانشجویان در ترم اول فقط فارسی آموزش داده می شود.»

رئیس دانشگاه شاهد: ما دختری را مجبور نمی‌کنیم چادر سر کند!

به گفته رئیس دانشگاه شاهد، در این راستا مصاحبه ۱۵۰ نفر انجام شده و در مرحله دوم جذب دانشگاه می شوند. برنامه ما جذب ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ نفر تا سال ۱۴۰۳ است. بیشترین پذیرش ما در رشته های پزشکی، علوم فنی مهندسی، کشاورزی و برخی رشته های خاص علوم انسانی است. در حال حاضر پنج نفر از یمن که پدر یا مادر آنها شهید شده اند، در رشته های پزشکی پذیرفته شده اند.

هدف از پذیرش دانشجویان بین الملل، مسائل اقتصادی نیست، بلکه تربیت انسان های شایسته، نخبه و ارزشی و ولایی است.

رئیس دانشگاه شاهد با بیان اینکه این دانشگاه ۳۳۰ استاد دارد، گفت: «با توجه به سهمیه ای که وزارتین برای ما تعیین می کنند محدود می شویم. وزارت علوم میزان جذب استاد را برای این دانشگاه ۳۰ نفر اعلام کرده، وزارت بهداشت هم همین گونه است. اما افرادی که در فراخوان دانشگاه شرکت می کنند، زیاد هستند.»

وی درباره تعداد دانشجویان نو ورود این دانشگاه نیز گفت: «سال ۱۴۰۰ ، ۶۰۰ ورودی جدید داشتیم و در سال ۱۴۰۱ این رقم به ۹۰۰ نفر رسید و امسال هم پیش بینی ما بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ نفر است.»

رئیس دانشگاه شاهد: ما دختری را مجبور نمی‌کنیم چادر سر کند!

رئیس دانشگاه شاهد درباره طرح آمایش دانشگاه نیز بیان کرد: «وزارت علوم تاکید کرده است رشته‌های کم تقاضا حذف شوند. در این راستا برای تعدادی از رشته‌ها که احساس کردیم که در آینده با استقبال روبرو نمی شوند و به درد آینده کشور نمی خورد، دیگر دانشجو جذب نکردیم.»

رئیس دانشگاه شاهد درباره تعداد دانشجویان دانشگاه شاهد گفت: «تعداد دانشجویان این دانشگاه ۶۰۰۰ نفر است که ۳۰۰۰ دختر و ۳۰۰۰ پسر هستند و همچنین ۱۰۰۰ نفر آنها دانشجویان خانواده های ایثارگران هستند.»

دانشگاه سراسری شاهد در تاریخ ۶ فروردین ماه سال ۱۳۶۵ به فرمان آیت الله خمینی فعالیت خود را آغاز کرد. دانشگاه شاهد تهران با پذیرش ۱۶۵ نفر دانشجو در مهر ماه سال ۱۳۶۹ در ۷ رشته تحصیلی مختلف (پرستاری، مامایی، علوم تربیتی، علوم اجتماعی، روانشناسی، ریاضی و نقاشی) شروع به فعالیت در حوزه آموزشی کشور نمود.

مطالب مرتبط
۸ نظر

ورود

  • Fg مهر ۵, ۱۴۰۲

    دانشگاه شاهد فقط برای این تاسیس شد که فرزندان شهدا و جانبازان که حتی با وجود داشتن سهمیه تو دانشگاه دولتی قبول نمیشن ، یه جوری با پول مردم مدرک بگیرند . فردی رو میشناسم که با معدل پایین دبیرستان و داشتن سهمیه فرزند جانباز سه سال کنکور داد و قبول نشد ولی الآن تو دانشگاه شاهد داره پزشکی میخونه !!!

    • هاشم مهر ۵, ۱۴۰۲

      شیر مادرت مادر حلالت باشه با این نظری که دادی.
      اقا به خدا راس میگه
      چرا این مملکت فقط برا مراد دل فرزندان جانیازان و شهدا و ازادگان شده؟
      مگر مردم معمولی ادم نیستند؟؟؟
      چرا اینها تو ازمون های استخدامی از شرط سن و معدل و خیلی چیزای دیگه معافن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
      کی میخواد این سوالات مارو جواب بده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
      پدر من رزمنده دوران دفاع مقدس بود اما من سر سوزن نمیتونم از سهمیه استفاده کنم.
      با وجود اینکه خرج خانواده ام به عهده من هست و هزارتا مشکل و گرفتاری از اجاره خونه گرفته تا شهریه دانشگاه ازاد و اقساط وام و بدهی و قرض و قوله چک و هزارتا کوفت زهرمار دیگه اما یک کار درست و حسابی ندارم که حداقل دلم به اون خوش باشه.
      با مدرک لیسانس مهندسی عمران که تو دانشگاه ازاد تحصیل کردم شغلم کارگر ساختمانی هست.
      بعضی وقتام که میرم میدان و تا ظهر اونجا میمونم کسی پیدا نمیشه مارو ببره سر ساختمان برا کارگری برمیگردم خونه شرمنده بچه هام میشم.
      خدا ریشه کسانی که مملکت رو به این روز انداختن بسوزونه و انشالله اون روز نزدیکه.

      • H مهر ۵, ۱۴۰۲

        من برادر شهید هستم. نه سهمیه دانشگاه گرفتم نه هیچ منافع دیگه یی نسیبم شده.
        برای کار گرفتن چهار بار گرینش شدم و سالها قراردادی بودم
        خونه درست حسابی ندارم. ماشینم ایرانیه که اون رو ۱۴ سال خریدم هنوز نتونستم عوض کنم.
        اگه بگم چقدر حقوق میگیرم، خنده تون میگیره. حتی یک ریال پول حرام تو زندگیم نیست.
        اونهایی که دزدیدن و بردن و خوردن رو با همه خانواده شهدا جمع نکنید.
        ما هم جوان عریزمون رو دادیم و با سیلی صورتمون رو سرخ نگه داشتیم، هم داریم از امثال شما فحش میخوریم.

  • اکبری مهر ۵, ۱۴۰۲

    من خودم در دبیرستان شاهد بعنوان فرد آزاد درس خوندم.در کلاس ۴۰ نفری حدود ۲۰ نفر شاهد و بقیه مثل من آزاد بودند. من جزو ۵ نفر اول بودم . همه سهمیه دارها در حتی رشته های دری وری قبول شدند ولی آزاد ها هیچکدوم قبول نشدیم . این بزرگترین ظلمه و معلومه که امثال این آدم بی سواد هم رییس چنین دانشگاهی بشه و یه جمله بگه و خودش نفهمه چی میگه

  • بهزاد مهر ۵, ۱۴۰۲

    آخرش یا رو گی از آب در میاد. حالا ببین…
    اونم با باجناغ

  • ایران مهر ۵, ۱۴۰۲

    مبگ مجبورنمیکنم یعنی یعنی مادموکراسی داریم لفظ قلمم صحبت میکنه ژس دموکراسی میادباباشماواسه ملت مثال داعشی بااین حرفاکسی خامتون نمیشه

  • حاج محمود مهر ۶, ۱۴۰۲

    فرزندان شهید حق دارند که سهیمه داشته باشند اگر شهیدان نبودند کشور الان در اشغال اعراب بود

  • سیروس مهر ۶, ۱۴۰۲

    زور بزنین تا میتونین زور بزنین از نوع اسلامی مخصوصا