شباهت سریال «جان بها» با «بازی مرکب»؛ روایت زندگی به قیمت جان دیگران

شباهت سریال «جان بها» با «بازی مرکب»؛ روایت زندگی به قیمت جان دیگران

موفقیت غیرمنتظره سریال بازی مرکب (Squid Game)، چراغ سبزی را برای آوردن درام‌های کره جنوبی به ایالات متحده نشان داده و استودیوی تهیه و توزیع فیلم پارامونت در آمریکا برای انجام این کار با استودیوی CJ ENM مستقر در سئول همکاری کرده است.

آخرین ثمره این همکاری، یعنی سریال جان بها (Bargain) که با نام های خون بها و معامله نیز شناخته می شود، شاید به اندازه بازی مرکب تماشایی نباشد، اما از یک جنبه اساسی شبیه به این سریال محبوب است. این سریال، جامعه‌ای را به تصویر کشیده که در آن جان انسان‌ها ارزش زیادی نداشته و شکاف طبقاتی عمیقی در آن وجود دارد.

از این نظر، هر دو سریال، وجه اشتراکی با دیگر تولیدات پرمخاطب کره جنوبی دارند؛ از جمله فیلم برنده اسکار انگل (Parasite) که در آن خانواده‌ای فقیر، بعد از آشنایی با خانواده‌ای ثروتمند از آن‌ها سوءاستفاده می‌کنند.

این نوع درام، ریشه در بحران اقتصادی کره جنوبی در اواخر دهه ۱۹۹۰ داشته که طبقه متوسط را تحت تأثیر قرار داده است. اگر یک موضوع مشترک برای همه این آثار وجود داشته باشد، استیصال افراد برای زنده ماندن بوده، حتی اگر به قیمت جان دیگران تمام شود.

داستان سریال جان بها در یک اتاق هتل آغاز می‌شود که هیونگ سو برای رابطه جنسی در ازای پول با جو یونگ به آنجا آمده است.

جو یونگ، مردان را به هتل می‌کشاند، سپس آن‌ها را کشته و اعضای بدنشان را به حراج می‌گذارد. با این حال، قبل از کشتن هیونگ سو، زمین لرزه‌ای ویرانگر همه چیز را به آشوب می‌کشاند. کسانی که به دام افتاده‌اند، باید اتحادی برای آزادی خود ایجاد کنند.

جان بها که از یک فیلم کوتاه در سال ۲۰۱۵ اقتباس شده، انحرافات غیر ضروری زیادی از داستان اصلی دارد؛ اما همچنان جذاب و طنزآمیز است.

سریال جان بها بی‌نقص نیست؛ اما جالب و غیرقابل پیش‌بینی است. برای کسانی که به سریال بازی مرکب علاقه دارند، تماشای این سریال خالی از لطف نیست.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود