هر سال، قدرتمندترین کشورهای جهان میلیاردها دلار برای تسلیحات دفاعی هزینه می کنند، اما این پول ها واقعاً کجا می روند؟ در اینفوگرافیک زیر با استفاده از دادههای دیفنس نیوز، ۲۵ شرکت برتر تسلیحاتی جهان، بر اساس درآمدهای سال ۲۰۲۲ رتبهبندی شده اند.
توجه داشته باشید که این اینفوگرافیک درآمدهای مختص به صنایع دفاعی هر شرکت را نشان می دهد، نه کل درآمد آنها را؛ بسیاری از شرکت ها مانند بوئینگ از صنایع و بخش های غیر مرتبط با تسلیحات نظامی و صنایع دفاعی درآمدزایی می کنند.
بررسی داده ها
داده هایی که برای ایجاد اینفوگرافیک بالا استفاده شده در جدول زیر آمده است.
ایالات متحده و چین به ترتیب با ۱۲ و ۴ شرکت، بیشترین نمایندگان را در فهرست شرکت های برتر تسلیحاتی جهان دارند.
ایالات متحده
ایالات متحده به طور مداوم دارای بزرگترین بودجه نظامی جهان است، بنابراین جای تعجب نیست که شرکت های آمریکایی در این رتبه بندی سهم بیشتری داشته باشند. در ادامه حقایقی در مورد سه شرکت برتر آمریکایی در این رتبه بندی را مرور می کنیم:
لاکهید مارتین
لاکهید مارتین (Lockheed Martin)، یک شرکت صنایع هوافضا، تجهیزات نظامی و امنیت اطلاعات آمریکایی است که در سال ۱۹۹۵ با ادغام شرکت لاکهید و مارتین ماریتا شکل گرفت. در حالی که این شرکت در درجه اول به دلیل تولید جت های جنگنده پیشرفته مانند F-35 شناخته شده است، در حال همکاری با ناسا بر روی فضاپیمای اوریون (Orion) نیز هست.
آرتیایکس
آرتیایکس (RTX یا همان Raytheon Technologies)، طیف وسیعی از تجهیزات نظامی از جمله سامانه موشکی ضد تانک قابل حمل جاولین را تولید می کند. ایالات متحده ۷۰۰۰ موشک جاولین به اوکراین داده است که معادل تقریباً یک سوم تولیدات این شرکت است.
نورثروپ گرومن
شرکت نورثروپ گرومن (Northrop Grumman) که در سال ۱۹۹۴ با ادغام نورثروپ و گرومن ایرواسپیس تشکیل شد، به دلیل توسعه بمب افکن رادارگریز B-2 شناخته شده است. در آگوست ۲۰۲۳، این شرکت دفتری را در تایوان افتتاح کرد تا دسترسی به فناوری هایش را تسریع کند.
چین
سه شرکت برتر چین در رتبه بندی شرکت های برتر تسلیحاتی جهان، همگی شرکت های دولتی هستند.
شرکت صنعت هوانوردی چین
شرکت صنعت هوانوردی چین (AVIC)، بزرگترین شرکت هوافضا و دفاعی چین است. مؤسسه تحقیقات و طراحی هواپیمای چنگدو، یکی از شرکت های تابعه AVIC، اولین جنگنده رادارگریز عملیاتی چین، J-20 را تولید می کند.
گروه صنایع شمالی چین
گروه صنایع شمالی چین (CNIG) در سطح بین المللی تحت نام گروه نورینکو فعالیت می کند. در سال ۲۰۰۳، نورینکو توسط دولت بوش به اتهام تامین فناوری های موشکی ایران مورد تحریم قرار گرفت.
گروه صنایع جنوبی چین
گروه صنایع جنوبی چین (CSIG) خودروهای نظامی، مهمات و سایر تجهیزات نظامی را تولید می کند. این شرکت همچنین مالک چانگان اتومبیل، یک برند بزرگ خودرو در چین و یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خودروهای برقی در جهان است.
نکات دیگر
دو شرکت اروپایی در این لیست که معمولاً با صنایع دفاعی مرتبط نیستند، ایرباس و رولز رویس هستند. ایرباس یکی از بزرگترین تولیدکنندگان هواپیماهای مسافربری تجاری در جهان است و به طور گسترده ای توسط شرکت های هواپیمایی بزرگ در کنار بوئینگ مورد استفاده قرار می گیرد. وقتی صحبت از دفاع به میان می آید، ایرباس انواع پهپادهای نظامی، جنگنده ها و تجهیزات ترابری را تولید می کند. از سوی دیگر، رولز رویس تامین کننده اصلی موتورهای هواپیما و نیروی دریایی است و سیستم های پیشران هسته ای ناوگان زیردریایی بریتانیا را طراحی می کند.
در واقع هیچ وابستگی به Rolls-Royce Motor Cars که در حال حاضر زیرمجموعه BMW است، ندارد. شرکت اصلی در دهه ۱۹۷۰ با مشکلات مالی مواجه شد که منجر به جدایی تجارت خودرو و موتورهای هواپیما شد.
طبق معمول آمریکا پرچمش بالاست…
زنده باد یواسای
یعنی به نظرت چین هم بعد از آمریکا پرچمش بالا است دیگه؟ یا فقط آمریکا رو میپرستی؟
زااااارت 😆
استاد اعظم حاج محمود حشمت به زودی پاسخ دندان شکنی به یاوه گوییهایت میدهد😤😎😄
ای غرب پرست چرا یاوه میگویی، بسیاری از این شرکت های امریکایی توان رقابت با چین و روسیه را ندارند
الکی گفتم یه بار از این شرکت از طرف کمپ آلبانی بازدید داشتم عالی بود
این شرکت ها باید بدانند خلیفه وپدر کیست… اطلاع ندارند از امریکا.. سوال کنند… که تحریم نکنم…. ها…. جانان صاحب کل بشری وکهکشان.؟…
خودت فهمیدی چی گفتی؟
عزیزان شرق دوست . … کشور جین هم تو این لیست هست یه موقه ناراحت نباشین هااا
اسلصه های آمریکا بیشتر شبیه اساب بازی هستند چیزی که در عملیات طوفان الاقصی دیدیم
پس میخوای بگی با اسباب بازی شون بلایی سرتون آوردن که هر روز دارین از تلفات سنگین تون غزه ناله میکنید 😂
اسلحه عقل کل تو اول اینو درست بنویس نمیخواد سلاح تحلیل کنی بیسواد