ادعاهای عجیب مجری صدا و سیما درباره دانش زبان انگلیسی چینی ها و اینترنت این کشور

ادعاهای عجیب مجری صدا و سیما درباره دانش زبان انگلیسی چینی ها و اینترنت این کشور

محمد میر، مجری صدا و سیما، پس از سفر به بازی‌های آسیایی با حضور در شبکه دو سیما مدعی شد که در چین «همه‌ سایت ها و اپلیکیشن ها فیلتر است و حتی گوگل ندارند.» او همچنین گفت: «۹۵ درصد مردم چین انگلیسی بلد نیستند». این ادعاها در شبکه های اجتماعی بحث برانگیز شده است.

این مجری که در برنامه هایی مانند «فصل داغ فوتبال»، «فوتبال آسیایی» و «شب های فوتبالی» سابقه فعالیت دارد، در روایتی عجیب از خاطرات سفر خود به چین مدعی شد که ۹۵ درصد مردم در چین انگلیسی بلد نیستند و وقتی علت این موضوع را جویا شد به او گفتند که «اجباری برای بلد بودن زبان انگلیسی ندارند». به گفته آقای میر «حتی داوطلب‌ها و راهنماهای چینی هم زبان نمی‌دانستند»!

در ادامه مجری دیگر برنامه درباره وضعیت اینترنت چین سوال می‌پرسد که محمد میر مدعی می‌شود «در آنجا همه اپلیکیشن ها و حتی گوگل هم بسته است» و تمام ۱.۵ میلیارد نفر جمعیت چین فقط از اپلیکیشن وی چت (WeChat) استفاده می‌کنند!

وضعیت زبان انگلیسی چینی ها چگونه است؟

ادعاهای عجیب مجری صدا و سیما درباره وضع اینترنت و زبان انگلیسی چینی ها

نتایج یک بررسی در سال ۲۰۰۷ نشان داده که تعداد انگلیسی زبانان در چین بیش از ۲۰۰ میلیون نفر و رو به افزایش بوده است. با این وجود به‌طور کلی تسلط چینی ها به مکالمه انگلیسی و مهارت در آن کم اندازه‌گیری شده است. البته این موضوع در شهرهای بزرگ چین مانند پکن و شانگهای کمتر قابل مشاهده است.

تاکید بر آموزش زبان انگلیسی در چین پس از سال ۱۹۷۹ آغاز شد و آموزش آن از کلاس سوم ابتدایی تا دبیرستان و مقاطع تحصیلات تکمیلی برای دانش آموزان چینی اجباری بوده است. همچنین بر اساس گزارشی در نشریه چاینا دیلی، بسیاری از دانش آموزان قبل از شروع مدرسه و در مهدکودک شروع به یادگیری زبان انگلیسی می‌کنند.

وضعیت اینترنت در چین چگونه است؟

ادعاهای عجیب مجری صدا و سیما درباره وضع اینترنت و زبان انگلیسی چینی ها

در اینکه چین عظیم‌ترین، پیچیده‌ترین و هوشمندترین سیستم سانسور اینترنت در جهان را در اختیار دارد شکی نیست. چین برای بسیاری از سرویس‌های محبوب و پرکاربر اینترنت نظیر واتس‌ آپ، توییتر و یوتیوب، معادل‌های بومی ایجاد کرده که زیر نظارت موشکافانه نهادهای دولتی فعالیت می‌کنند. اما این‌طور نیست که چینی‌ها ابزار دور زدن فیلترینگ را در اختیار نداشته باشند.

فیلترشکن‌ها در چین فعالند. با وجود افسانه‌هایی که از فیلترینگ در اینترنت چین به رسانه‌ها راه یافته، کاربران این کشور در تلاش برای رسیدن به اینترنت آزاد از تمام ابزار‌ها استفاده می‌کنند. چینی ها مدام با استفاده از فیلترشکن به جنگ دیوار آتش می‌روند و این دیوار هم هر روز با به‌روزرسانی و امکانات سخت‌افزاری و بودجه‌های کلان، فیلترشکن‌ها را شناسایی و فیلتر می‌کند.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
۲ نظر

ورود

  • Mahdi آبان ۱۰, ۱۴۰۲

    ای کاش این آقا از وضعیت اقتصاد و کارآمدی مسئولین چینی هم حرفی میزد.

  • بابا لنگ درتز آبان ۱۱, ۱۴۰۲

    مجری ارزشی