به تازگی اولین تیزر از فیلم «من فروغ هستم» به کارگردانی جهانگیر کوثری منتشر شده که قرار است به زودی اولین اکران را در تورنتو کانادا تجربه کند. اما انتخاب باران کوثری برای بازی در نقش شاعر بلندآوازه ایران، فروغ فرخزاد، حواشی زیادی را در شبکه های اجتماعی به دنبال داشته است.
در توضیح اکران این فیلم آمده: «این فیلم در سبک درام مستند، خوانشی از زندگی روشنفکرانه فروغ فرخزاد از آغاز تا بلوغ کامل است. فرخزاد نامآورترین شاعر زن ایران و یکی از برجستهترین روشنفکران این کشور در قرن بیستم است. باران کوثری در این اثر در نقش فروغ بازی میکند تا شجاعت یک زن در بیان خواستههای زنانه در شعرش و تمرین آزادی در زندگی عمومی و خصوصی به بهای از دست دادن فرزند و زندگی زناشویی راحتاش را به تصویر بکشد.»
چرا بازی باران کوثری در نقش فروغ فرخزاد حاشیه ساز شده
اما همزمان با انتشار تیزر این فیلم، انتقادها از آن و بهویژه به انتخاب باران کوثری برای بازی در نقش فروغ در شبکه های اجتماعی بالا گرفته است. عدم شباهت ظاهری و فیزیکی باران کوثری به فروغ و لحن شعرخوانی و صحبت کردن او که شباهتی به شاعر پیشگام ایرانی ندارد، بینندگان و بهخصوص دوستداران فروغ را خشمگین کرده است.
برخی کاربران به تغییرات چهره نیکول کیدمن برای بازی در نقش «ویرجینیا وولف» در فیلم ساعتها اشاره کردند. عدهای هم کریستین بیل را مثال زدند که برای بازی در فیلمهای مختلف چطور وزن خود را زیاد یا کم میکند.
انتشار این تیزر واکنش های طنزی را هم در پی داشته است. مثل یکی از کاربران که نوشت: «احتمالاً یکی از همین روزا نقش سعدی رو هم بدن باران کوثری بازی کنه.» اشاره این کاربر به بازی در نقش پروین اعتصامی از سوی خانم کوثری و حالا فروغ فرخزاد است.
اما به غیر از بازی باران کوثری، خود نفس ساخت فیلمی درباره این شاعر محبوب با توجه به شرایط موجود نیز مورد انتقاد قرار گرفته است. پیشتر پوریا ذوالفقاری، منتقد سینما، در این باره نوشته بود:
سرودهها و نوشتهها و شکل زندگی و جایگاه فرهنگی فروغ فرخزاد آنقدر از گفتمان رسمی بعد از انقلاب دور بود که در رابطه با او حتی روایتی هم تولید نشد. بیشتر تلاش کردند نادیدهاش بگیرند و از او نگویند. (راستش فکر میکنم این سیاست از زور زدن الکی بهتر بود. دوستداران فروغ او را میخواندند و میخوانند و کسانی هم به او بد و بیراه میگویند. تاریخ نیز دورتر نشسته و در انتها قضاوتش را میکند.) از این نظر نفس تصمیم برای ساخت اثری داستانی دربارهٔ فروغ فرخزاد، (آن هم در جریان اصلی سینمای این سالها) از ابتدا غلط و محکوم به شکست است و اجرایش اگر نشانهٔ منفعت طلبی نباشد، حتما سند جهل و بیخبری سازندگان است. حالا فاصلهٔ نجومی سازنده و بازیگر از دنیا و شمایل فروغ، به جای خود!»
این فیلم ۸۰ دقیقهای ۱۶ دسامبر (۲۵ آذر) امسال در تالار شهر اینیس به نمایش درخواهد آمد. جهانگیر کوثری تهیه کننده و کارگردان این فیلم هم در این اکران حضور خواهد داشت.
در کنار باران کوثری، ستاره پسیانی، بابک کریمی، فاطمه نقی و ناصر خدایاری دیگر بازیگران این فیلم هستند. محمود کلاری نیز فیلمبرداری این اثر را برعهده داشته است.
تیزر که خیلی بده ولی من که فروغ رو دوست دارم حتی اگر بد ساخته شده باشه میرم میبینم