مراسم خاکسپاری پروانه معصومی صبح امروز چهارشنبه ۸ آذر ماه با حضور برخی هنرمندان، مسئولان فرهنگی، خانواده و نزدیکان وی در امامزاده ابوطالب منطقه ی فرحزاد ِ تهران برگزار شد.
چهره های شناخته شده ی حاضر در این مراسم، نعیمه نظام دوست (بازیگر)، علی دهکردی (بازیگر و مدیرعامل خانه سینما)، محمود سالاری (معاون هنری وزارت ارشاد)، احمد میرعلایی (تهیهکننده) و حمید شاهآبادی (معاون سابق سیما) بودند.
پس از درگذشت پروانه معصومی، رئیس جمهور ابراهیم رئیسی و محمد باقر قالیباف رئیس مجلس در پیام هایی جداگانه فوت این بازیگر پیشکسوت را تسلیت گفتند.
پروانه معصومی بازیگر ۷۹ ساله که چند سالی بود در گیلان زندگی می کرد، روز دوشنبه ۶ آذر ماه در بیمارستانی در صومعه سرا درگذشت. نعیمه نظام دوست، بازیگر در گفتوگویی با خبرگزاری ایسنا درباره ی علت درگذشت پروانه معصومی گفت که وی چند روزی در بیمارستان به دلیل عارضه ی پارگی روده بستری بود که روز ۶ آذر بر اثر عفونت ریوی به آی سی یو منتقل شد و در نهایت همان روز از دنیا رفت.
آخرین حضور پروانه معصومی در قاب تصویر سریال «در کنار پروانهها» به کارگردانی داریوش یاری بود که سال ۱۴۰۰ از شبکه دو پخش شد.
بیوگرافی پروانه معصومی
سکینه کبودرآهنگی با نام هنری «پروانه معصومی» متولد سال ۱۳۲۳ در تهران بود.
او تحصیلاتش را در دانشکده زبانهای خارجی دانشگاه ملی ایران به پایان رساند.
در ۲۲ سالگی برای ادامه ی تحصیل راهی آلمان شد. سال ۱۳۴۹ وقتی ۲۶ ساله بود در کشور آلمان با مسعود معصومی، عکاس متولد ۱۳۱۶، آشنا و به عنوان مدل با وی مشغول به همکاری شد. در نهایت این ارتباط به ازدواج ختم شد و این زوج صاحب یک پسر به نام نیما شدند اما زندگی مشترک شان دوام نیاورد و بعدها از یکدیگر جدا شدند. مسعود معصومی در سال ۱۳۹۵ در سن ۷۹ سالگی در ایران درگذشت.
پروانه معصومی بعد از بازگشت از آلمان با حمایت همسرش اولین بار در سال ۱۳۵۰ وقتی ۲۷ ساله بود در فیلم «بیتا» به کارگردانی هژیر داریوش، در کنار گوگوش و عزت الله انتظامی جلوی دوربین رفت.
سپس در سال ۱۳۵۱ در فیلم «رگبار» به کارگردانی بهرام بیضایی در نقش اول بازی کرد.
تا پیش از انقلاب، تا سال ۱۳۵۶ در ۵ فیلم دیگر نیز به نام های «مینا» ، «رگبار» ، «شهر قصه» ، «غریبه و مه» و «کلاه» بازی کرد. او با این فیلم ها در جشنواره های مختلف دربار پهلوی هم حضور داشت.
پروانه معصومی در سال ۱۳۶۳ بعد از گذشت ۵ سال از وقوع انقلاب با فیلم «گل های داوودی» به کارگردانی رسول صدرعاملی به دنیای سینما بازگشت. او برای بازی خود در این فیلم برنده ی جایزه ی بهترین بازیگر زن از جشنواره فیلم فجر شد.
او بار دیگر در سال ۱۳۶۷ این جایزه را برای نقش آفرینی اش در فیلم «جهیزیه ای برای رباب» به کارگردانی سیامک شایقی دریافت کرد.
سریال «کوچک جنگلی» به کارگردانی بهروز افخمی در سال ۱۳۶۶ اولین تجربه ی بازیگری پروانه معصومی در دنیای تلویزیون بود.
او طی سال های بعدی فعالیتش در فیلم ها و سریال های زیادی نقش آفرینی کرد.
پروانه معصومی در مصاحبه ای خود را عضو بسیج هنرمندان عنوان کرده بود. او گفته بود: «عضو بسیج هنرمندانم و خط مشی خاصی را در کار هنری دنبال می کنم و سعی می کنم از آن خارج نشوم، حضورم در بسیج هنرمندان نیز در جهت همین راستاست. من همیشه احترام ویژه ای برای بسیجی ها قائل هستم و معتقدم که آنها یاور مردم هستند به ویژه بسیجیان جهادگر که قابل تحسین هستند.»
او درباره ی عکسی از دیدارش با فرح پهلوی گفته بود: «باید به صراحت اعلام کنم من با فرح پهلوی دیداری نداشتم! فقط یکبار در جشنواره «فیلم تهران» ما را تهدید کردند زمان بازدید فرح باید حضور داشته باشیم در غیر اینصور برایمان گران تمام می شود به همین دلیل مجبور شدم.»
پروانه معصومی همچنین درباره ی دیدارش با رهبری گفته بود: «بنده دیدارهای متعددی با رهبر انقلاب داشتم و واقعا با میل و علاقه شخصی با ایشان دیدار می کنم. حتی به من گفتند الزامی ندارید با چادر به نزد ایشان بروید اما خودم خواستم با چادر نزد ایشان بروم و من علاقمند رهبرم هستم.»
او درباره ی حجاب خود گفته بود: «من خیلی هم آدم با حجابی نیستم ، نه قبل انقلاب حجاب داشتم و نه الان خودم را می پیچانم ، معتقدم حجاب آدم باید ذاتی باشد. احساس می کنم آدمی که وقیح است و حجاب درونی ندارد هزار مدل هم خودش را بپوشاند فایده ندارد و مشخص می شود حجابش واقعی نیست.»
پروانه معصومی از سال ۱۳۷۵ وقتی ۵۲ ساله بود زندگی در تهران را رها کرد و در روستای منارهبازار در اطراف صومعه سرا ساکن شد و در آنجا به پرورش گلوگیاه و باغبانی مشغول شد.
خدا رحمتشون کنه