شاید شما هم به این فکر کرده باشید که چرا افراد نسل زد (Z) تا این اندازه متفاوت از نسل هزاره (نسل Y) پیر میشوند. کارشناسان معتقدند فشار برای استفاده زودهنگام از محصولات مراقبت از پوست در سنین پایین، سبک زندگی ناسالم شامل سیگار کشیدن و غذاهای فست فودی و همچنین استفاده از بوتاکس و فیلر در اوایل دهه ۲۰ سالگی به این معنی است که نسل جوانتر، از آنهایی که در دهه ۳۰ سالگی خود به سر میبرند پیرتر به نظر میرسند.
با نزدیک شدن اعضای ارشد نسل وای یا هزاره به اواسط ۴۰ سالگی، بسیاری از این موضوع متعجبند که چرا افراد این گروه بسیار کندتر از نسلهای قبل و بعد از خود پیر میشوند؟
رژیم های غذایی سالمتر، دانش بهتر در مورد مراقبت از پوست و پیشرفت و بهبود لوازم آرایشی به این معناست که متولدین سالهای ۱۹۸۰ (۱۳۵۸) تا ۱۹۹۷ (۱۳۷۵) نسبت به نسلهای قدیمیتر در سن مشابه جوانتر به نظر میرسند.
اما در کمال تعجب این روند تا نسل زد ادامه پیدا نکرده و متولدین ۱۹۹۸ (۱۳۷۶) تا ۲۰۱۲ (۱۳۹۰) به شیوهای متفاوت از نسل قبل از خود در حال پیر شدن هستند.
به عقیده برخی کارشناسان در حالی که هزاره ها در اواخر نوجوانی و ۲۰ سالگی خود یاد گرفتند که چگونه از تکنیکهای خوب مراقبت از پوست استفاده کنند، نسل Z ممکن است بیش از حد در معرض این تکنیکها قرار گرفته و شروع به استفاده نادرست از محصولات کرده باشد که باعث پیری زودرس آنها شده است.
متخصصان زیباییشناسی توضیح میدهند که علاقه به دود، قرار گرفتن در معرض نور آبی و روی آوردن به بهینهسازی ظاهری با بوتاکس و موارد اینچنینی در سنین بسیار پایین از دلایل دیگری است که افراد این نسل در اواخر نوجوانی و اوایل ۲۰ سالگی خود بسیار مسنتر از افراد در گذشته به نظر میرسند.
استفاده بیش از حد یا غیرضروری از فیلر و سموم در سنین پایین میتواند بر رشد طبیعی صورت تأثیر بگذارد و باعث شود که افراد جوانتر، پیرتر از آنچه هستند به نظر برسند.
نسل هزاره عموماً نسبت به نسلهای قبلی خود آگاهی بیشتری نسبت به مراقبت از پوست و رژیم غذایی دارند و اغلب رویکردی جامعتر برای سلامتی را در بر میگیرند.
این پدیده از سوی بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است. «چرا هزاره ها پیر نمیشوند» بیش از ۲۰ میلیون بازدید در TikTok دارد. و پلتفرمهای گفتگو پر است از تئوریهای توطعه در مورد اینکه چرا افراد نسل وای اینقدر جوان به نظر میرسند.
متخصصان بر این باورند که بخشی از این پیری زودرس میتواند به دلیل مصرف بیشتر نیکوتین در نوجوانی و اوایل دهه ۲۰ باشد. نوشیدن الکل زیاد، رژیم های غذایی فست فودی و بیتوجهی به استفاده از ضدآفتاب همگی از عوامل موثر در پیری زودرس نسل زد هستند.
استفاده اغراق شده و زودهنگام از بوتاکس و پرکنندهها و آرایشهای نیمهدائمی نیز میتواند شما را مسنتر نشان دهد. وقتی این کار را شروع میکنید بازگشت از آن به حالت کاملاً عادی، دشوار است. بهویژه زمانی که در شبکههای اجتماعی به واسطه ظاهر خود تایید میگیرید.
برخی از مردم همچنین بر این باورند که استرس عاملی برای پیری زودرس است، همراه با در نظر گرفتن این واقعیت که نسل Z اولین نسلی بود که با اینترنت و رسانههای اجتماعی بزرگ شد، بنابراین معمولاً بیشتر از نسلهای قبلی زمان خود را مقابل نمایشگرها میگذراند. این موضوع خود باعث کم تحرکی و استنشاق کمتر هوای تازه میشود که در پیری زودرس موثر است.
اگرچه هزارهها نیز با رسانهها بزرگ شدهاند، نسل Z از سنین بسیار پایین با شبکه های اجتماعی مانند تیک تاک و اینستاگرام آشنا شدهاند، جایی که بینش و آموزش در مورد روشهای زیبایی، روندها و مراقبت از پوست مناسب در دسترس است.
اما در حالی که مراقبت از پوست میتواند بسیار مهم باشد، بسیاری از برندهای مراقبت از پوست افراد جوانتری را هدف قرار میدهند که به محصولات رتیونوئیدی نیازی ندارند. ایده خوبی است که رژیم مراقبت از پوست را از نوجوانی شروع کنید، اما محصولات مورد استفاده باید نه تنها متناسب با نوع پوست شما، بلکه متناسب با سنتان نیز باشد.
به عنوان مثال، رتینول چیزی نیست که در دهه ۲۰ زندگی خود به آن نیاز داشته باشید، زیرا برای پوست جوان بسیار خشن است و نه تنها باعث تحریک میشود، بلکه میتواند به پوست آسیب برساند.
هر نسلی با استانداردها و روندهای زیبایی متفاوت احاطه شده است که در نهایت نقش مهمی در این امر ایفا میکند.
بدون نظر