۷ روش درمانی نامتعارف که سلبریتی ها طرفدارشان هستند؛ آیا واقعاً این روش ها موثرند؟

۷ روش درمانی نامتعارف که سلبریتی ها طرفدارشان هستند؛ آیا واقعاً این روش ها موثرند؟

پادشاه انگلیس، یک دکتر مروج طب جایگزین را استخدام کرده تا بر وضعیت سلامت او نظارت کند.

مایکل دیکسون ۷۱ ساله، یکی از افراد فعال در حوزه درمان‌های غیرمتعارف در انگلیس بوده و برای دهه‌ها در سرویس ملی بهداشت این کشور کار کرده است.

اما آیا درمان‌های جایگزین واقعاً کارساز هستند؟ دکتر ابرار ابراهیم، پزشک عمومی در بیمارستان هندون لندن گفته که برخی از این روش‌ها می‌توانند درد و استرس را کاهش داده و خلق و خو را بهبود بخشند.

روش های درمانی جایگزین

اما او هشدار داده که به دنبال افرادی باشید که در این زمینه کاملاً آموزش دیده‌اند و از این روش‌ها به عنوان جایگزینی برای درمان‌های پزشکی استفاده نکنید.

اما پروفسور ادزارد ارنست، نویسنده کتاب طب جایگزین در این باره گفته است:

اگر چیزی بیش از حد خوب به نظر می‌رسد، احتمالاً همینطور است.

در ادامه، ۷ مورد از روش‌های درمانی نامتعارف مورد علاقه سلبریتی‌ها آمده است.

۱- هومئوپاتی

این نظریه وجود دارد که با رقیق کردن و تجویز همان چیزی که باعث بروز مشکلات سلامتی شده، می‌توان به درمان بیماری‌ها کمک کرد. دیوید بکهام و کریس مارتین از طرفداران این روش هستند.

دکتر ابراهیم در این باره گفته است:

هومئوپاتی یکی از بحث‌برانگیزترین دارو‌های جایگزین است.

علیرغم شواهد قابل توجهی که نشان می‌دهند این روش درمانی هیچ گونه مزیتی ندارد، بیماران به دنبال انجام این درمان برای بیماری‌هایی مانند سرطان هستند. بعید است که هومئوپاتی بیش از اثر تلقینی تأثیری روی درمان بیماری‌ها داشته باشد.

به گفته پروفسور ارنست، اگر این روش به عنوان یک درمان جایگزین برای بیماری‌های جدی و خطرناک مورد استفاده قرار گیرد، می‌تواند تهدیدکننده حیات باشد و تصریح کرد که آزمایش‌های بالینی مؤثر بودن هومئوپاتی را نشان نمی‌دهند.

۲- طب سوزنی

ایده اصلی طب سوزنی این است که با فرو کردن سوزن‌های ظریف در نقاط مختلف بدن می‌توانید انرژی‌ها را متعادل کرده و درد را هدف قرار دهید.

این روش درمانی، مورد علاقه پرنسس دایانا و مدونا بوده است.

مطالعات معتبری نشان می‌دهند که طب سوزنی درد را کاهش داده و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به درد‌های مزمن مانند فیبرومیالژیا را بهبود می‌بخشد.

خطرات زیادی هنگام انجام طب سوزنی وجود ندارند.

شواهد نشان می‌دهند که ممکن است این روش برای درمان برخی از انواع درد مفید باشد.

۳- ریکی

گفته می‌شود که مگان مارکل، شاهزاده هری را با این روش درمانی ژاپنی آشنا کرده که ادعا می‌شود انرژی حیاتی را به بیماران منتقل می‌کند.

اما پروفسور ارنست گفته که انرژی مورد بحث در این روش تخیلی است.

چندین کارآزمایی بالینی در این باره منتشر شده و آن‌هایی که قابل اعتماد هستند، اثربخشی این درمان را نشان نمی‌دهند.

اما روش ریکی به کاهش استرس کمک می‌کند که برای سلامتی مفید است. بنابراین، انجام آن ممکن است در کمک به بیماران مبتلا به استرس مزمن مفید باشد.

۴- حجامت

ویکتوریا بکهام، کیم کارداشیان و جنیفر آنیستون این روش درمانی را امتحان کرده‌اند که در آن یک فنجان خلاء روی پوست قرار گرفته و باعث کبودی می‌شود.

ادعا می‌شود که این روش گردش خون را بهبود می‌بخشد، سموم را دفع می‌کند، درد را تسکین داده و عضلات را شل می‌کند.

چندین آزمایش بالینی برای بررسی اثرگذاری حجامت انجام شده‌اند. با این حال، هیچ کدام شواهد قابل اعتمادی مبنی بر داشتن اثرات درمانی ذکرشده را ارائه نمی‌دهند.

اگر حجامت به صورت بهداشتی انجام نشود، امکان بروز عوارض جانبی جدی از جمله تغییر رنگ دائمی پوست، سوختگی و اسکار، خطر عفونت و بیماری‌هایی مانند هپاتیت B یا C وجود دارد.

۵- کلونیکس

سوپراستار‌هایی مانند بیانسه و بریتنی اسپیرز، از طرفداران این روش درمانی به نام کلونیکس یا هیدروتراپی کولونیک هستند. در این روش، مقادیر زیادی آب گرم در مقعد شما تزریق شده و ادعا می‌شود که سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشیده، به کاهش وزن و هضم غذا کمک می‌کند و حتی کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را به دنبال دارد.

شست و شوی سموم می‌تواند در نگاه اول مفید به نظر برسد، اما هیدروتراپی کولونیک اغلب باعث اختلال موقتی در باکتری‌های سالم روده می‌شود که برای سلامتی ضروری هستند.

از عوارض جانبی این روش، می‌توان به نفخ و گرفتگی و همچنین خطر جدی عفونت و سوراخ شدن روده اشاره کرد.

هیچ مزیتی برای این روش ثبت نشده و حتی کاهش وزن ناشی از آن تنها برای چند ساعت دوام دارد.

۶- تزریق ویتامین

در تزریق ویتامین، روش درمانی محبوب کندال جنر و جاستین بیبر، دوز‌های بالایی از ویتامین‌ها با تزریق وریدی وارد خون می‌شوند.

برخی از افراد مشهور از این روش به عنوان درمان خماری استفاده می‌کنند.

برای همه ما که رژیم غذایی معمولی داشته و در نتیجه کمبود ویتامین نداریم، این روش غیرضروری و بسیار گران است.

کسانی که کمبود ویتامین دارند، باید به دنبال کمک حرفه‌ای باشند، علت را پیدا کرده و مشکل اصلی را به صورت اصولی و علمی درمان کنند.

دوز‌های بالای برخی از ویتامین‌های B می‌تواند باعث آسیب به اعصاب محیطی و واکنش‌های آلرژیک تهدیدکننده شود.

برخی از ویتامین‌ها نیز با دارو‌ها تداخل دارند. این ادعا که تزریق ویتامین درمان خماری بوده، غلط است و اثری بیشتر از نوشیدن آب ندارد.

۷- پلاسنتوفاگی

در این روش، مادران تازه زایمان کرده قرص‌های ساخته‌شده از پلاسنتا (جُفت) را مصرف کرده یا حتی خود پلاسنتا را در یک وعده غذایی می‌خورند.

به گفته کالین رونی، این روش باعث شده که او احساس انرژی کند. کریسی تیگن نیز طرفدار پلاسنتوفاگی است.

ایده اصلی این روش این است که تمام مشکلاتی که زنان بعد از زایمان تجربه می‌کنند، با مصرف جفت کاهش می‌یابد.

این نظریه غلط است و عملاً هیچ دلیل منطقی و علمی برای اثبات این ادعا وجود ندارد.

در واقع، نگرانی‌هایی در این باره وجود دارند که باکتری‌های جفت می‌توانند از طریق شیر مادر باعث بروز سپتیسم (عفونت خون) در مادر و نوزاد شوند.

منبع: thesun
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود