محبوبیت پسران موسوم به «بیبی گِرل» در میان نسل Z و تعریف مبهم از این دسته مردان

محبوبیت پسران موسوم به «بیبی گِرل» در میان نسل Z و تعریف مبهم از این دسته مردان

نسل Z چند وقتی است که عبارت جدیدی برای ابراز علاقه به برخی مردان جذاب ابداع کرده است: بیبی گرل (Babygirl). این واژه در سال ۲۰۲۳ جایگاه خود را در زبان عامیانه ما مستحکم‌ کرد و بر پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی چیره شد. اما «مردانِ بیبی گرل» چه کسانی هستند و ظهور آنها در مورد آینده مُد چه می‌گوید؟

به چه مردانی «بیبی گرل» گفته می‌شود؟

بر اساس لغت‌نامه شهری که شامل معنای اصطلاحات عامیانه است، جمله‌ی «او (ضمیر مذکر) خیلی babygirl است» این‌طور تعریف می‌شود: «یک شخص (عموماً زن) این را در مورد شخص دیگری (عموماً مرد) زمانی به کار می‌برد که به نظرش او به شدت جذاب است اما به‌شیوه‌ای لطیف‌تر و ملایم‌تر.»

انتقاد بازیگر نقش هرکول از هالیوود و تیموتی شالامی به خاطر کُشتن «مردانگی واقعی»

به چه مردانی «بیبی گرل» گفته می‌شود؟

این عبارت زمانی بیشتر به رسمیت شناخته شد که جیکوب الوردی ۲۶ ساله که بسیاری او را «بیبی گرلِ قرن» می‌دانند، در برنامه «پخش زنده شنبه‌شب» خود را بیبی‌گرل نامید.

به چه مردانی «بیبی گرل» گفته می‌شود؟

و الوردی تنها بیبی‌گرلِ معروف نیست، بری کیوگن ۳۱ ساله،‌ هم‌بازی او در فیلم «سالتبرن» نیز به‌تازگی این نام مستعار را به خود اختصاص داده است.

طرفداران این ستاره متوجه شده‌اند که او هم یکی از کسانی است که در زمینه مُد قوانین مردانه را کنار زده و اغلب با لباس‌هایی که به باور عموم «زنانه‌تر» تلقی می‌شوند دیده‌ می‌شود. به گفته مجله وُگ، این یکی دیگر از نشانه‌های گویای یک «بیبی گرل» است.

به چه مردانی «بیبی گرل» گفته می‌شود؟

این مجله توضیح داد که صنایع خلاق این ایده را که «علاقه به مُد یک موضوع زنانه است» حذف کرده‌اند و در عوض حالا استفاده از سبک‌های ظریف و باجزئیات برای مردان «باحال» تلقی می‌شود.

به باور کارشناسان صنعت مُد، این موضوع نشان‌دهنده یک تغییر اجتماعی گسترده‌ است. مُد اغلب بازتاب‌دهنده اتفاقات جاری در جامعه است و در حال حاضر افراد بیشتری به کاوش پیرامون جنسیت و هویت خود می‌پردازند. به نظر می‌رسد که مردان و زنان هردو می‌خواهند این موضوع را کشف کنند و چیزی قدرتمند در آن بیابند.

این اصطلاح شامل مردانی می‌شود که در بدن خود راحت هستند و معمولاً جلوه‌های مردانگی سنتی را پس می‌زنند.

و البته شبکه‌های اجتماعی هم در این میان محرکی کلیدی هستند.

به چه مردانی «بیبی گرل» گفته می‌شود؟

اینکه در عصر ترندهای زودگذر، این تغییر ادامه خواهد یافت یا مردان به‌زودی به کت‌وشلوارهای همیشگی‌شان برخواهندگشت جای سوال است. اما نظر اکثریت این است که این سبک بیشتر نتیجه یک تغییر نگرش است تا تغییری ناگهانی و موقت. لباس پوشیدن «فراجنسیتی» اتفاق تازه‌ای نیست و در سال‌های اخیر رواج یافته است.

ستاره‌های دیگری که از نظر هواداران نسل زد در تعریف واژه «بیبی گرل» گنجیده می‌شوند تیموتی شالامی و هری استایلز هستند.

به چه مردانی «بیبی گرل» گفته می‌شود؟

ستاره گروه «وان‌ دایرکشن» قبل از آنکه کسی حتی نام ستاره‌های فیلم «سالتبرن» را شنیده باشد، با پوشیدن لباس‌های این‌چنینی به هموار شدن مسیر برای افرادی مانند الوردی و کیوگن کمک کرده بود.

جرمی استرانگ ۴۵ ساله به خاطر بازی در نقش «کندال روی» در سریال موفق «جانشینی» یا «وراثت» نیز زیر همین چتر قرار گرفته است. استرانگ در مصاحبه‌ای با نیویورک تایمز درباره این‌باره گفت: «چیزی درباره این شخصیت، این نوع از پسران و مردان، وجود دارد؛ «آسیب‌پذیری مردانه» زیادی که همیشه وقتی در داستان‌ها می‌دیدم تاثیر زیادی بر من می‌گذاشت.»

او اضافه کرد: «در این برهه در فرهنگ ما مردم به شیوه‌ای تمسخرآمیز یا همدلانه به آن پاسخ می‌دهند. وظیفه من این نیست که به کسی بگویم چگونه به آن واکنش نشان دهد اما چیزی در مورد آسیب‌پذیری وجود دارد که آن را دوقطبی می‌کند.»

به چه مردانی «بیبی گرل» گفته می‌شود؟

به این ترتیب استرانگ به جنبه دیگری از اصطلاح «بیبی‌گرل» اشاره کرد؛ آسیب‌پذیری.

بازتاب مستمر مردانِ بیبی‌گرل و توانایی آنها برای عرضه به زنان و پذیرفته شدن از سمت آنها، شاید به نسل بعدی ستاره‌های مرد سینما و میزان جذابیت آنها بستگی دارد.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۴ نظر

ورود

  • یک مرد بهمن ۲۰, ۱۴۰۲

    جلوه‌های مردانگی سمی را پس می‌زنند؟!!
    یعنی پوشیدن شلوار و پیراهن مردانه جلوه مردانگی سمیه؟ یا شاید بدن ورزیده و ورزشکاری جلوه مردانگی سمیه؟
    اینها همش نتیجه سالها سم پاشی فمینیسمه که نسلی از مردان رو پدید آورده که از ویژگی‌های طبیعی جنسیت خودشون بیزار هستند و سعی می‌کنند هرچه بیشتر خودشون رو شبیه زنان کنند. مردانی که اینقدر ضعیف شده‌اند که هرگز نمی‌توانند مقابل قدرت حاکم بایستند.

  • +++ بهمن ۲۱, ۱۴۰۲

    امیدوارم اینکه “جلوه‌های مردانگی سمی” رو بعد از کامنت قبلی به “جلوه‌های مردانگی سنتی” تغییر دادید ناشی از نگرش خودتون بوده باشه چون در مقاله اصلی در سایت دیلی میل، متاسفانه نویسنده از همان عبارت “مردانگی سمی” استفاده کرده:
    https://www.dailymail.co.uk/femail/article-13007551

  • خسرو بهمن ۲۱, ۱۴۰۲

    زمان ما که اینها را گوئی خطاب می‌کردند.
    الان را نمی‌دانم…