جیپ های پرنده؛ نیرو هوایی آمریکا در حال آزمایش هواپیماهای عمودپرواز برقی + ویدیو

جیپ های پرنده؛ نیرو هوایی آمریکا در حال آزمایش هواپیماهای عمودپرواز برقی + ویدیو

نیروی هوایی ایالات متحده در عمق صحرای بزرگ کالیفرنیا در حال آزمایش مفهوم جدیدی است که می تواند نحوه عملکرد آن در زمان جنگ را متحول کند. این سرویس تحت برنامه ای به نام Agility Prime در حال آزمایش تعدادی هواپیمای برخاست و فرود عمودی مجهز به باتری (VTOL) است. هدف این است که یک هواپیمای کوچک و بی صدا که می تواند در هر جایی پرواز کند و فرود بیاید ساخته شود، در حالی که پرواز و نگهداری آن ارزان تر از هواپیماهای با سوخت سنتی باشد.

نیروی هوایی ایالات متحده به دنبال پرنده های عمودپرواز

جیپ پرنده

یکی از مفیدترین خودروهای جنگ جهانی دوم کوچک ترین آن ها نیز بود: خودرو Willy MB که با نام جیپ نیز شناخته می شود. این جیپ های کوچک، که رانندگی و نگهداری از آن ها آسان بود، به نیروهای ویژه، تفنگداران دریایی و خدمه هوایی یک وسیله نقلیه کراس کانتری می داد که می توانست با پیشروی نیروهای متفقین همگام باشد. این خودرو می توانست آذوقه حمل کند، زخمی ها را به مراکز درمانی منتقل کند و حمل نقل پرسنل را در فواصل کوتاه انجام دهد.

هشتاد سال بعد، نیروی هوایی ایالات متحده یک وسیله نقلیه جدید می خواهد که بتواند دقیقاً این کارها را انجام دهد، فقط یک وسیله نقلیه می خواهد که بتواند مانند یک هلیکوپتر بلند شود و فرود بیاید و مانند یک هواپیما پرواز کند. ماموریت برنامه Agility Prime، تهیه یک جیپ پرنده است؛ جیپی که به جای تنها یک پایگاه اصلی، ماموریت پراکنده کردن هواپیماها در زمان جنگ را به پایگاه های کوچک تر توسعه دهد.

نیروی هوایی ایالات متحده عادت به پرواز از پایگاه های بزرگ با باندهای طولانی و بتنی، آشیانه های بزرگ و انبارهای مهمات و سوخت فراوان دارد. اگرچه این پایگاه ها در زمان صلح کارآمد هستند، در زمان جنگ، این سرویس پیش بینی می کند که آن ها حملات دشمن را با موشک های کروز و بالستیک، به ویژه در آسیا و اروپا به خود جذب خواهند کرد. این سرویس تحت مفهوم جدیدی به نام Agile Combat Employment در زمان جنگ، به سرعت هواپیماها و پرسنل را از پایگاه های بزرگ خود به پایگاه های کوچک تر و مجزا پراکنده می کند و از فرودگاه های غیرنظامی، فرودگاه های خفته و حتی بزرگراه ها استفاده می کند. ” جیپ پرنده ” این پایگاه ها را به هم متصل خواهد کرد و امکان انتقال پرسنل، تجهیزات و حتی پایگاه ها را بین آن ها فراهم می کند.

الکتریسیته کلید موفقیت این پروژه است. اگرچه باتری ها هنوز بزرگی انرژی سوخت هواپیما را ندارند، اما استفاده از موتورهای الکتریکی می تواند نیازمندی ها و هزینه های تعمیر و نگهداری را نسبت به نگهداری موتورهای معمول هواپیما کاهش دهد. برق به عنوان سوخت بسیار ارزان تر است و می توان به راحتی با استفاده از پنل های خورشیدی در پایگاه ها آن را تهیه کرد. این امر همچنین نیازها در خطوط تامین را کاهش داده و نیاز به حمل سوخت به صورت هوایی را نیز می کاهد.

joby aircraft

سه کاندیدا

نیروی هوایی در حال آزمایش سه هواپیمای eVTOL جدید است که با مفهوم Agility Prime همخوانی دارند. در سپتامبر ۲۰۲۳، شرکت Joby Aircraft “تاکسی هوایی الکتریکی” (بالا) خود را به پایگاه نیروی هوایی ادواردز، مرکز تست پرواز این سرویس در جنوب کالیفرنیا تحویل داد. این هواپیمای بی نام دارای شش روتور است که می تواند از حالت عمودی برای پشتیبانی از پرواز عمودی به سبک هلیکوپتر و حالت افقی بچرخد که به آن اجازه می دهد با مصرف سوخت بهینه تری نسبت به هواپیماهای بال ثابت پرواز کند. این هواپیما که توسط یک خلبان با محفظه ای برای چهار مسافر هدایت می شود، حداکثر سرعت ۳۲۰ کیلومتر در ساعت دارد و می تواند با ذخیره انرژی یدکی تا ۱۶۰ کیلومتر را طی کند.

گزینه بعدی در آزمایش های نیروی هوایی، پرنده عمودپرواز Beta ALIA است. Beta ALIA چیزی شبیه نسخه ای مابین یک هلیکوپتر و یک استارشیپ است با دو غلاف موتور که در بالای بدنه هواپیما قرار دارند. چهار پروانه قرار گرفته در غلاف موتور لیفت عمودی را فراهم می کنند، اما پس از انتقال به حالت پرواز افقی، پروانه ها به درون غلاف باز می گردند و نیروی محرکه توسط یک پروانه هل دهنده تامین می شود. ALIA می تواند تا ۵ مسافر یا ۴۵۰ کیلوگرم بار را حمل کند، حداکثر سرعت آن ۲۲۰ کیلومتر در ساعت و برد آن ۴۰۰ کیلومتر است.

Archer Midnight

انتظار می رود سومین هواپیمای عمودپرواز مورد انتظار نیروی هوایی ایالات متحده، Archer Midnight باشد. این پرنده برای پرواز با سرعت بیش از ۲۴۰ کیلومتر در ساعت با برد ۱۶۰ کیلومتر طراحی شده است. این هواپیما قادر به حمل یک خلبان و چهار مسافر یا ۴۵۰ کیلوگرم بار خواهد بود. به گفته شرکت سازنده، این هواپیما برای «پرواز متوالی تقریباَ ۳۲ کیلومتری با تنها حدود ۱۲ دقیقه شارژ بین هر بار سفر» بهینه سازی شده است.

حرف آخر

ظهور هواپیمای eVTOL یا عمودپرواز را می توان به عنوان “انقلاب سوم” در پرواز انسان ها توصیف کرد .نیروی هوایی ایالات متحده ممکن است پروژه های به پرواز درآوردن یک هواپیمای eVTOL را رهبری کند, اما همه سرویس ها, از جمله گارد ساحلی, ممکن است در نهایت برنده را مشخص کنند. یک هواپیمای کوچک, سبک و ارزان قیمت با قابلیت برخاست و فرود عمودی الکتریکی این پتانسیل را دارد که تقریبا به اندازه خود جیپ پرطرفدار و پراستفاده شود .

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود