سلب مسئولیت: روزیاتو صرفا نمایشدهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.
زندگی زناشویی یکی از مهمترین و پیچیدهترین روابط انسانی است که میتواند منبع خوشبختی و یا ناخوشی بسیاری از افراد باشد. گاهی اوقات زوجین به دلایل مختلفی نمیتوانند با هم سازگاری پیدا کنند و این احساس به آنها دست میدهد که ادامه زندگی مشترک برایشان ممکن نیست. در این شرایط، طلاق ممکن است به عنوان یک راه حل در نظر گرفته شود.
بنابراین، زوجین باید قبل از اینکه به فکر طلاق بیفتند، تمامی جنبههای حقوقی، روانی، اجتماعی و اقتصادی آن را در نظر بگیرند و سعی کنند با کمک مشاوران متخصص، راهکاری برای حل مشکلات خود پیدا کنند.
اگر زوجین به این نتیجه رسیده باشند که طلاق تنها گزینه ممکن است، باید بدانند که مراحل طلاق توافقی چیست و بدون مشکل انجام دهند. طلاق توافقی نوعی از طلاق است که در آن زوجین با هم به توافق میرسند و بر روی تمامی مسائل مربوط به زندگی مشترک با یکدیگر موافقت میکنند. این نوع از طلاق میتواند برای زوجین، فرزندان و خانوادههای آنها آسیبهای کمتری به همراه داشته باشد و در عین حال زمان و هزینه کمتری نیز برای آن صرف شود.
طلاق توافقی چقدر زمان میبرد؟
مدت زمان طلاق توافقی بستگی به چند عامل دارد، از جمله:
- تعداد و زمان جلسات مشاوره قبل از طلاق
- تعداد و زمان جلسات دادگاه
- زمان صرف شده برای مراجعه به دفتر ثبت احوال و ارائه دادخواست
- میزان شلوغی و اشغال بودن سامانهها و مراکز مربوطه
به طور کلی، طلاق توافقی میتواند از چند روز تا چند ماه زمان ببرد. اما اگر زوجین بتوانند سریعا به توافق رسیده و مدارک خود را تکمیل کنند، این امکان را خواهند داشت که فرآیند طلاق را کوتاهتر کرده و بدون دردسر از یکدیگر جدا شوند.
برای طلاق توافقی چه باید کرد؟
برای اینکه طلاق توافقی شما بدون مشکل و سریع انجام شود، میتوانید به نکات زیر توجه کنید:
- اگر مطمئن شدید که طلاق تنها گزینه ممکن است، سعی کنید با همسرتان به آرامی وارد مذاکره شوید و بر روی تمامی مسائل مربوط به زندگی مشترک همچون مهریه، نفقه، جهیزیه، حضانت و ملاقات فرزندان، اجرت المثل و… به توافق برسید و در این خصوص یک توافقنامه مکتوب و امضا شده را نیز داشته باشید.
- از اینکه به همسرتان تهمت بزنید یا او را تحقیر کنید خودداری نمایید. این نوع رفتارها فقط باعث تشدید تنش و اختلاف میشود و ممکن است بر روی روابط شما با فرزندان و خانوادههایتان نیز تأثیر منفی بگذارد.
- همسرتان را برای جدایی تهدید نکنید و یا از او چیزی را نخواهید که حقوقی یا اخلاقی نیست. این نوع رفتارها ممکن است باعث شود که دادگاه به نفع شما رأی ندهد یا حتی شما را به جرم ارتکاب جنایت محکوم کند.
- در زمان مطرح کردن موضوع طلاق توافقی به همسرتان احترام بگذارید تا وی نیز به شما احترام بگذارد. این نوع رفتارها میتواند باعث شود که شما به راحتی و بدون تنش به توافق برسید و روابط خود را نیز با هم حفظ کنید.
- به فرزندان و خانوادههایتان اطلاع دهید که قصد طلاق توافقی را دارید و سعی کنید که تا جای ممکن دلایل این امر را نیز با آنها در میان بگذارید. این نوع رفتارها میتواند باعث شود که شما از حمایت و تأیید آنها برخوردار شوید و روابط خود را با آنها نیز تقویت کنید.
کلام آخر …
طلاق یک تصمیم ساده و آسان نیست و میتواند پیامدهای جدی و بلندمدتی برای زوجین و فرزندان و خانوادههای آنها به همراه داشته باشد. اما در صورتی که زوجین قصد داشته باشند به صورت توافقی از یکدیگر جدا شوند، میتوانند این کار را به صورت داوطلبانه و بدون هیچگونه اجبار یا تهدید انجام دهند. به همین منظور باید سعی کنند که در این راستا بر روی تمامی مسائل مربوط به زندگی مشترک، تعهدات، دیون و تکالیف آن با یکدیگر به تفاهم و توافق برسند.
برای انجام طلاق توافقی نیز زوجین باید شرایط و مدارک مورد نیاز را داشته باشند و مراحل مشخصی را طی کنند که ممکن است از چند روز تا چند ماه طول بکشد. برای اینکه طلاق توافقی شما بدون مشکل و سریع انجام شود، میتوانید از نکاتی که در این مطلب ذکر شد استفاده کنید و در عین حال از یک وکیل طلاق توافقی مجرب نیز کمک بگیرید.
در صورتی که به یک وکیل طلاق توافقی با تجربه و متخصص نیاز دارید، میتوانید از خدمات دادسو در این زمینه بهره ببرید. برای انجام اینکار کافیست از طریق شماره تماس موجود در سایت موسسه حقوقی دادسو با مشاورین و وکلای پایه یک دادگستری این مجموعه ارتباط برقرار کنید تا شما را در این مسیر همراهی کنند.
بدون نظر