پیشرفت قابل توجه در زمینه درمان سرطان با سوزنی «۵۰۰ برابر نازک تر از موی انسان»

پیشرفت قابل توجه در زمینه درمان سرطان با سوزنی «۵۰۰ برابر نازک تر از موی انسان»

سوزنی ۵۰۰ برابر نازک تر از موی انسان می تواند راه را برای توسعه روش های جدید درمان سرطان هموار کند.

محققان دانشگاه لیدز انگلیس از یک سوزن کوچک با فناوری پیشرفته به نام «نانوپیپت» استفاده کرده اند تا بررسی کنند که سلول‌های سرطانی چگونه به درمان واکنش نشان داده و در طول زمان تغییر می‌کنند.

تکنیک‌های کنونی برای بررسی سلول‌ها معمولاً آنها را از بین می‌برند، بنابراین محققان تنها می‌توانند شرایط این سلول ها را قبل یا بعد از دوره درمان بررسی کنند.

اما این ابزار جدید می تواند یک «بیوپسی» از سلول زنده ای که در معرض درمان سرطان قرار می گیرد را بدون از بین بردن سلول نمونه‌برداری کند.

این روش به دانشمندان اجازه داده تا نحوه واکنش سلول ها به درمان را در طول زمان مشاهده کنند.

این ابزار دارای دو سوزن نانوسکوپی و بسیار ریز بوده که می توانند به طور همزمان نمونه ای را از یک سلول سرطانی استخراج و تزریق کند.

دکتر لوسی استید، دانشیار زیست‌شناسی سرطان مغز در دانشکده پزشکی لیدز، این یافته ها را «یک پیشرفت مهم» خوانده است.

این نوع فناوری به ما اطلاعاتی خواهد داد که تا به حال در دسترسمان نبوده و این درک و بینش جدید منجر به توسعه روش های نوظهوری برای درمان انواع سرطان خواهد شد.

تیمی از زیست‌شناسان و مهندسان، مقاومت سلول‌های سرطانی را در برابر شیمی‌درمانی و رادیوتراپی آزمایش کرده و یافته‌های خود را در مجله Science Advances منتشر کرده اند.

آنها به طور خاص گلیوبلاستوما (GBM) (کشنده ترین نوع تومور مغزی) را به دلیل مقاومت در برابر درمان مورد مطالعه قرار دادند.

پژوهشگران از یک دستگاه ریزجراحی در مقیاس نانو برای کنترل این ابزار استفاده کردند، زیرا ابعاد این پیپت آنقدر کوچک است که امکان کنترل آن با دست وجود ندارد.

سپس سوزن‌های بسیار کوچکی که توسط یک نرم‌افزار رباتیک کنترل می شدند، وارد سلول‌های گلیوبلاستوما شدند.

این دستگاه به دانشمندان این امکان را می دهد که به صورت مکرر از سلول ها نمونه‌برداری کرده و پیشرفت بیماری را در یک سلول جداگانه مطالعه کنند.

در حال حاضر، بسیاری از تحقیقات زیست‌شناسی مولکولی روی چندین سلولی انجام می‌شود که نتیجه ایده‌آلی ندارد و در واقع واکنش هر سلول متفاوت است.

دکتر استید گفته است:

گلیوبلاستوما نوعی سرطان است که به روش های جدید درمانی نیاز دارد، زیرا طی ۲۰ سال گذشته هیچ گونه بهبودی در روند درمان این بیماری مشاهده نشده است.

دلیل این مشکل، توانایی این تومورها در مقاومت در برابر درمان است.

به همین دلیل، بسیار مهم است که بتوانیم این سلول ها را به صورت پویا مشاهده کنیم، تغییرات هر سلول را به صورت جداگانه بررسی کرده و متعاقباً راه هایی برای متوقف کردن آنها در هر گام پیدا کنیم.

ما تاکنون نمی توانستیم این کار را با استفاده از فناوری هایی که در اختیار داشتیم، انجام دهیم.

دکتر استید تصریح کرد که باید تحقیقات بیشتری روی نمونه‌های آزمایشگاهی با استفاده از این فناوری انجام شود، اما تاکنون اطلاعات بسیار ارزشمندی به دست آمده است.

تامین مالی این تحقیقات تا حد زیادی برعهده بنیاد خیریه تومور مغزی بوده است.

دکتر سیمون نیومن، مدیر ارشد علمی، مشاهده کرد که سلول‌های گلیوبلاستوما نسبت به انواع دیگر سرطان‌ به درمان واکنش متفاوتی نشان می‌دهند و اغلب در برابر درمان مقاومت می‌کنند که می‌تواند منجر به بازگشت سرطان شود.

توسعه این فناوری جدید که می‌تواند نمونه‌هایی را از سلول‌های تومور در آزمایشگاه قبل و بعد از درمان استخراج کند، بینش منحصربه‌فردی در مورد اینکه چگونه مقاومت دارویی ایجاد شده و منجر به رشد مجدد تومورها می شود، ارائه می‌کند.

دکتر پائولو آکتیس، دانشیار زیست نانوتکنولوژی در دانشکده مهندسی الکترونیک و برق لیدز، خاطرنشان کرد که سلول‌های سرطانی که با شیمی‌درمانی از بین نمی‌روند، سلول‌هایی هستند که باعث بازگشت سرطان شده و منجر به مرگ می‌شوند.

ابزار جدید ما می‌تواند این سلول‌ها را دقیقاً مشخص کند و اکنون می‌توانیم نمونه‌برداری از آنها انجام دهیم تا بتوانیم به طور خاص بررسی کنیم که سلول‌هایی که از درمان جان سالم به در برده‌اند، چگونه تغییر کرده‌اند.

این امر بسیار مهم است، زیرا هرچه بیشتر بتوانیم نحوه تغییر سلول‌ها را درک کنیم، داروهای بیشتر و پیشرفته‌تری برای جلوگیری از مقاومت سلول‌ها در برابر درمان خواهیم ساخت.

منبع: thesun
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود