تورم قیمت مواد غذایی در دولت ابراهیم رئیسی؛ ۴ برابر شدن قیمت گوشت قرمز + اینفوگرافیک

تورم قیمت مواد غذایی در دولت ابراهیم رئیسی؛ ۴ برابر شدن قیمت گوشت قرمز + اینفوگرافیک

دولت سیزدهم که همواره خود را دولت محرومان معرفی می‌کند، در طول ۲.۵ سال فعالیت خود در حوزه اقتصادی سیاست‌هایی را به اجرا گذاشته که گروه‌های کم‌درآمدتر جامعه که قشر  محرومان را تشکیل می‌دهند، بیش از هر  قشر دیگری تحت فشار اقتصادی و معیشتی قرار گرفته‌اند. نمود چنین ادعایی را می‌توان در تورم مواد غذایی اساسی از زمان روی کار آمدن ابراهیم رئیسی در پاستور تاکنون مشاهده کرد. 

برای بررسی این موضوع، قیمت‌ها از داده‌های رسمی مرکز آمار که نهادی دولتی است، استخراج شده و مشاهدات میدانی که قیمت‌های متفاوت‌تری هستند دخالت داده نشده‌اند. اما اطلاعات دولتی هم نشان می‌دهند در بین مواد غذایی اساسی که نیاز روزانه مردم به حساب می‌آیند و سفره مردم به آن وابسته است، نه‌تنها از شهریور ۱۴۰۰ تا پایان بهمن ۱۴۰۲ کاهش نداشته‌اند، بلکه تورم حداقل ۱۲۵ درصدی را تجربه کرده‌اند. 

گوشت قرمز در صدر تورم مواد غذایی اساسی

مقایسه قیمت‌ها در آخرین روز بهمن با روزی که ابراهیم رئیسی دولت را از حسن روحانی تحویل گرفت، نشان می‌دهد گوشت قرمز در رأس تورم مواد غذایی قرار دارد. میانگین قیمت گوشت گوسفندی که در روز تنفیذ رئیسی ۱۴۱ هزار تومان، در پایان بهمن ۵۵۲ هزار تومان محاسبه شده تا رشد حدود چهار برابری را تجربه کند. همچنین میانگین قیمت گوشت گوساله از ۱۴۴ هزار تومان به ۵۳۱ هزار تومان رسید تا رشد ۲۶۹ درصدی را به ثبت برساند. 

گوشت مرغ که به‌ عنوان گوشت سفید جایگزینی برای گوشت قرمز شناخته می‌شود و خود نیز جزو اقلام اساسی سفره‌های مردم است، به‌طور میانگین ۵۸ هزار تومان افزایش داشته تا روی شاخص تورم نقطه‌ای (بهمن ۱۴۰۲- شهریور ۱۴۰۰) ۱۹۴ درصد بایستد. 

گرچه بازار برنج در سال جاری تا حدودی آرام گرفت و از روند صعودی سال گذشته عقب نشست، اما این محصول اساسی هم در حال حذف از سفره خانوار است. چنانکه قیمت برنج خارجی و ایرانی در پایان بهمن امسال در مقایسه با روز تنفیذ رئیسی به‌ترتیب ۱۲۵ و ۱۴۸ درصد رشد داشته است. 

رشد ۲۶۵ درصدی قیمت روغن در دولت رئیسی

بررسی گزارش ماهانه مرکز آمار از افت قیمت روغن در یک‌ماهۀ بهمن ۱۴۰۲ حکایت دارد. بر اساس گزارش‌های دولتی میانگین قیمت روغن مایع در پایان این ماه به ۶۳ هزار تومان رسیده است، رقمی که ۲۶۵ درصد بالاتر از ۱۷ هزار تومانی است که در زمان تنفیذ رئیسی ثبت شده بود. روغن نباتی جامد نیز مسیر مشابهی را در پیش گرفته در این مدت ۲۲۳ درصد گران شده است. 

تخم مرغ که معمولاً به‌عنوان غذایی ارزان و جایگزین مواد غذایی اصلی شناخته می‌شود اکنون در هر کیلو ۶۹ هزار تومان به فروش می‌رسد تا میانگین هر دانه آن بیش از ۴,۵۰۰ تومان رقم بخورد. با توجه به روند صعودی قیمت روغن اکنون باید یک وعده نیمرو را هم جزو غذاهای لاکچری به حساب آورد. 

رب گوجه فرنگی هم که صرفاً به‌عنوان یک افزودنی به حساب می‌آید و ارزش غذایی بالایی هم ندارد از قطار تورم رئیسی عقب نمانده با رشد ۱۵۳ درصد به میانگین قیمت ۶۲ هزار تومان دست یافته است. 

قند و شکر هم جزو کالاهایی محسوب می‌شوند که گاه و بی‌گاه اخباری مبنی بر کمیاب‌شدن آن‌ها در بازار به گوش می‌رسد. همین احتکارها قیمت قند و شکر را هم در دولت رئیسی حدود ۱۵۰ درصد بالا برده است. 

تورم؛ مسافر اصلی  قطار پیشرفت

این‌ها فقط بخشی از کالاهایی است که سیاست‌های اقتصادی دولت رئیسی منجر به اوج‌گیری قیمت آن‌ها شده است. دولتی که قرار بود با جراحی اقتصادی سفره مردم را بزرگ‌تر از هر زمانی کند، اما تیغ جراحی آن‌ها با توجه به تورمی که به آن اشاره شد دقیقاً جیب محرومان را نشانه گرفته است. 

در این بین مسئولان دولت رئیسی با پیش کشیدن مداوم موضوع «قطار پیشرفت» صرفاً نمک بر زخمی می‌پاشند که دیگر به جراحتی عمیق تبدیل شده است. قطاری که به نظر می‌رسد تورم مواد غذایی اساسی مسافر اصلی آن است. 

منبع: تجارت نیوز

منبع: tejaratnews
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۷ نظر

ورود

  • محمود اسفند ۲۰, ۱۴۰۲

    مردم ی مدت گوشت نخورند چه اشکال دارد

  • من اسفند ۲۰, ۱۴۰۲

    قطار پیشرفت برای کارمندان دولت و خودی هاست ، الاغ پسرفت هم برای مردم عادی .

    • مردم اسفند ۲۱, ۱۴۰۲

      وعده رئیس جمهور کنترل تورم بود،پس چی شد کی تورم کنترل میشه ۴ سال دیگه

  • عطا اسفند ۲۲, ۱۴۰۲

    درود بر سید محرومان با همین دنده برو جلو که خوب می ونی

  • مجید اسفند ۲۴, ۱۴۰۲

    دولت رئیسی دولت دروغ با شعائر انقلابی تو خالی در دوسال ونیم ۷۰۰درصد تورم بی لیاقت ترین نفرات امدن سرکار از رئیس بی خود دولت لطیفی گرفته تا منظور صولت