M1917؛ داستان حیرت انگیز و جالب اولین تانکی که ایالات متحده ساخت + ویدیو

M1917؛ داستان حیرت انگیز و جالب اولین تانکی که ایالات متحده ساخت + ویدیو

بعد از اینکه بریتانیا اولین تانک جهان به نام Little Willie یا ویلی کوچولو را اختراع کرد، فرانسوی ها و بریتانیایی ها اثرگذاری و کارآیی آن در میدان نبرد را درک کردند و در سال ۱۹۱۶ در نبرد فلرس-کورشلت آن را برای اولین بار در میدان نبرد استفاده کردند، که بعدها با موفقیت در نبرد کامباری نیز به کار گرفته شد.

در شرایطی که صنعت فرانسه به مرزهای محدودیت خود رسیده بود، به ویژه در شرایطی که پیشرفته ترین شهرها و استان های صنعتی اش در اثر نبرد ویران شده بودند، تولید تانک در این کشور دشوار بود.

M1917 اولین تانکی که آمریکا ساخت

بدین ترتیب ورود ایالات متحده به جنگ جهانی اول برای تلاش های جنگی فرانسه و متحدانش حیاتی بود. این موضوع می توانست ظرفیت تولید نظامی جدیدی را اضافه کند که به تامین نیازهای فرانسه و بریتانیا کمک می کرد، به ویژه در زمینه تولید تانک. و بدین ترتیب بود که ایالات متحده اولین تانک خود را ساخت.

M1917 اولین تانکی که آمریکا ساخت

زره آمریکایی در جنگ بزرگ

وقتی ایالات متحده در سال ۱۹۱۷ وارد جنگ جهانی اول یا همان جنگ بزرگ شد، هیچ خودروی زره پوشی نداشت. ژنرال جان پرشینگ درخواست تشکیل یک نیروی زرهی تانکی برای اعزام به میدان نبرد را کرد اما اگر تانک نداشته باشید نمی توانید نیروی زرهی داشته باشید و بهه همین خاطر ارتش ایالات متحده نیاز به یک ناوگان تانک داشت. با این وجود توسعه و ساخت تانک زمان می برد و اگر بخواهید از صفر شروع به کار کنید، به زمان بسیار بیشتری نیز نیاز خواهید داشت.

در نمایشی از اتحاد، فرانسه و بریتانیا طراحی تانک های خود را با آمریکا به اشتراک گذاشتند و بریتانیا پیشنهاد تانک سنگین Mark VIII را به آمریکایی ها داد. اما تولید این تانک زمان زیادی می برد و کارخانه ای که قرار بود این تانک در آن ساخته شود، تنها در نوامبر ۱۹۱۸ بود که اولین نسخه های خود را ساخت که در آن زمان جنگ جهانی اول به پایان رسیده بود.

از طرف دیگر، فرانسوی ها تصمیم گرفتند تا طراحی تانک سبک Renault FT را به طور تولید تحت لیسانس در اختیار ایالات متحده قرار دهند، با این امید که بتوانند این تانک را در تعداد زیاد در آمریکا تولید نمایند. از آنجایی که یک طراحی از پیش موجود بود، این بدان معنا بود که به سرعت به مرحله تولید می رسید، در حالی که تانک سنگین تر Mark VIII هنوز در مسیر توسعه قرار داشت.

تانک ساخته شده تحت لیسانس، تانک سبک M1917 نامگذاری شد و ایالات متحده در ابتدا سفارش ساخت ۴,۴۴۰ دستگاه را داد اما تنها ۹۵۰ دستگاه از آن تولید شد. قرار بود این تانک اولین مدل تانک نیروهای زرهی (Tank Corps) ارتش ایالات متحده باشد که اولین بخش زرهی ارتش این کشور بود. این تانک توسط ژنرال پتن (در آن زمان سروان پتن) سرهم شد که در نهایت به ژنرال فرمانده اولین نیروهای زرهی آمریکا در جنگ جهانی دوم تبدیل شد.

M1917 اولین تانکی که آمریکا ساخت

چندین تاخیر در فرآیند ساخت M1917 وجود داشت. از جمله، کارخانه های آمریکایی و فرانسوی از واحدهای اندازه گیری متفاوتی استفاده می کردند. آمریکا از واحدهای سلطنتی استفاده می کرد و فرانسه از واحدهای متریک. این بدان معنا بود که کارخانه های آمریکایی برای ساخت چیزهایی که فرانسوی ها طراحی کرده بودند آمادگی نداشتند. زمانی که جنگ جهانی اول به پایان رسید، از ۴,۴۰۰ دستگاه تانکی که سفارش داده شده بود، تنها ۶۴ دستگاه تکمیل شده بودند. از این تعداد تنها ۱۰ دستگاه به فرانسه رسیدند و هیچ کدام در میدان نبرد به کار گرفته نشد.

M1917 اولین تانکی که آمریکا ساخت

ویژگی های تانک M1917

تانک M1917 با استانداردهای امروزی تانک قابل توجهی نبود. اما زمانی که برای اولین بار معرفی شد تانک بسیار توانمند و شگفت انگیزی به شمار می رفت. این خودرو زرهی شش و نیم تنی به یک مسلسل پشتیبانی پیاده نظام ۳۷ میلیمتری یا یک مسلسل ۰.۳۰ میلیمتری مجهز می شد که هر دو روی یک سکوی گرد قرار می گرفتند.

این تانک دارای یک برجک با چرخش ۳۶۰ درجه بود که به آن امکان می داد در همه جهات تیراندازی کند. همچنین این تانک از یک زره فولادی ۱.۵ سانتیمتری با رویه تقویت شده سود می برد که از خدمه محافظت می کرد. موتور گازوئیلی با قدرت ۴۲ اسب بخار نیروی لازم برای حرکت این تانک ۶.۵ تنی را فراهم می کرد، بنابراین انتظار نداشته باشید که این تانک با سرعتی فراوان در جاده حرکت کند. با این وجود، سرعت ۹ کیلومتر بر ساعت این تانک در زمان خود کافی بود، به ویژه از آن جهت که یک خودرو زرهی برای پشتیبانی پیاده نظام و نه یک پیشقراول برای پیشروی در نظر گرفته می شد.

M1917 اولین تانکی که آمریکا ساخت

از آنجایی که M1917 یک نسخه تحت لیسانس از تانک فرانسوی Renault FT با تغییراتی بود که بر اساس استانداردهای آمریکایی ها روی آن اعمال شده بود و البته طراحی اولیه آن نیز بهبود یافته بود، این تانک تفاوت هایی اندک با نسخه فرانسوی داشت. برخی از این تغییرات شامل یک مسلسل کالیبر ۰.۳۰ بود که از مهمات آمریکایی استفاده می کرد، جایگزینی موتور رنو با یک موتور Buda، قرار دادن اگزوز در سمت چپ تانک و استفاده از چرخ های فولادی دارای پولی هرز گرد.

M1917 اولین تانکی که آمریکا ساخت

خدمت M1917 بین دو جنگ جهانی

اگر چه M1917 در میدان های نبرد فرانسه با آلمانی ها روبر نشد، اما همچنان تا اوایل دهه ۱۹۴۰ در ارتش ایالات متحده خمدمت کرد. اولین درگیری ثبت شده تانک M1917 در سال ۱۹۲۲ رخ داد، زمانی که گارد ملی کنتاکی از تانک های خود برای نابود کردن مخازن تخمیر الکل غیرقانونی استفاده کرد. سپس در سال ۱۹۲۷، تفنگداران ویژه دریایی تانک های خود را به چین بردند تا از اجتماعات بین المللی و مشاوران خود در شانگهای در جریان درگیری های داخلی این منطقه محافظت نماید. اما هیچ نشانی از درگیری های جدی علیه آمریکایی ها وجود نداشت و M1917 ها نیز هیچگاه شلیک نکردند.

تانک های M1917 یک بار دیگر در سال ۱۹۳۲ در سرزمین اصلی ایالات متحده به کار گرفته شدند، این بار علیه ارتش بونوس، گروهی بزرگ از کهنه سربازان جنگ جهانی اول که خواستار آزادسازی زودهنگام حقوق و مزایای خدمتشان در دوران جنگ بودند. همچنین از این تانک در جریان اعتصابات عمومی سان فرانسیسکو در سال ۱۹۳۴ نیز استفاده شد، زمانی که گارد ملی کالیفرنیا این تانک ها را در خیابان ها مستقر کرد. خوشبختانه هیچ یک از این تانک ها به سمت غیرنظامیان آمریکایی شلیک نکردند، هر چند که شلعه پوش هایشان برداشته شده که صدایشان را به شدت بلند می کرد. در نهایت ارتش آمریکا باقیمانده ناوگان تانک های خود را به قیمت قراضه به کانادا فروخت.

M1917 اولین تانکی که آمریکا ساخت

میراث اولین تانک آمریکایی

از آنجایی که M1917 یک تانک آمریکایی تحت لیسانس تانک فرانسوی Renault FT بود، می توانید بگویید که هر دو تانک میراث یکسانی دارند. با این وجود می توانید نشانه هایی از طراحی این دو تانک را در تانک های مدرن ببینید. برای مثال تقریباً تمام تانک های اصلی امروزی مانند تانک ام ۱ آبرامز، دارای برجک گردان ۳۶۰ درجه ای هستند.

یک تانک مدرن امروزی، تانک آلمانی لئوپارد ۲ نیز از موتوری استفاده می کند که در قسمت عقب نصب شده است. این ویژگی اولین بار در تانک Renault FT/M1917 دیده شد که ساختار آرایشی مشابهی داشت، برخلاف تانک های سنگین سری مارک بریتانیا که در آن ها موتور در داخل بخش حضور خدمه قرار می گرفت.

اگر چه تانک M1917 هرگز در میدان نبرد شلیک نکرد و هیچ وقت با حریف قابلی روبرو نشد، همچنان یک طراحی قابل توجه داشت. این تانک به عنوان مبنایی برای تانک های مدرن عمل کرد و پیشگام طراحی تانک و تولید آن در ایاللات متحده بود. بدون M1917 نمی توانستیم تانک های افسانه ای مانند ام ۴ شرمن یا ام ۶۰ پتن را داشته باشیم.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود