A-10 Thunderbolt II؛ خریدار مرموز «گراز» ترسناک نیروی هوایی آمریکا کیست؟

A-10 Thunderbolt II؛ خریدار مرموز «گراز» ترسناک نیروی هوایی آمریکا کیست؟

وزیر نیروی هوایی ایالات متحده تصریح کرده است که حداقل یک کشور علاقه مند به خرید جت های A-10 Thunderbolt II مازاد است. فرانک کندال در نشستی در کاپیتول هیل اظهار داشت که «حداقل یک کشور علاقه خود را ابراز کرده است»، اما فاش نکرد که کدام کشور. کندال در ادامه توضیح داد که هر کسی که Warthog‌های مستعمل را بخرد، عملیاتی نگه داشتن این هواپیماها برایش دشوار خواهد بود.

ویژگی های جت جنگنده A-10 Thunderbolt II ملقب به گراز

اوکراین نیست

این جت بسیار شناخته شده به دلیل ظاهر زشتش نام مستعار “Warthog”یا گراز را به خود اختصاص داد و به خاطر صدای خاص توپ Gatling 30 میلی متری GAU-8/A Avenger که روی دماغه نصب شده بود، معروف شده است. محبوبیت این هواپیما در میان نیروهای زمینی، کهنه سربازان، مردم و کنگره باعث شده تا آن را بسیار طولانی تر از آنچه در ابتدا در نظر گرفته شده بود، در سرویس نگه دارند.

نیروی هوایی ایالات متحده بیش از سه دهه است که تلاش می کند از شر A-10 خلاص شود، جنگنده های که به طور رسمی با نام Thunderbolt II شناخته می شود. اگرچه این جت – که برای حمله به ستون‌های تانک دشمن در سناریوی جنگ جهانی سوم طراحی شده بود – در جنگ خلیج فارس در سال ۱۹۹۱ عملکرد خوبی داشت، نیروی هوایی مدت‌هاست که می‌خواهد موجودی هواپیما و A-10 Warthog‌های خود را با جنگنده بمب‌افکن‌های جدیدتر جایگزین کند. این موضوع بسیار طولانی شده و جایگزین پیشنهادی از F-16 Fighting Falcon به F-35 Lightning II تغییر پیدا است.

ویژگی های جت جنگنده A-10 Thunderbolt II ملقب به گراز

وقت رسماً به پایان رسیده است و نیروی هوایی ایالات متحده A-10 های خود را با نرخ حدود ۴۰ تا ۵۰ فروند در سال بازنشسته می کند و هدف آن این است که این جت مورد احترام تا سال ۲۰۲۹ به طور کامل از سرویس خارج شود. اما مدافعان اصرار دارند که کشورهای دیگر ممکن است بخواهند این جنگنده های قدیمی را در اختیار بگیرند. یکی از نامزدهای آشکار اوکراین است که در برابر یک حمله سنگین و مکانیزه قرار گرفته که (در نگاه اول) میدان مناسبی برای این جتِ تانک کش است.

مشکل این است که پدافند هوایی – همانطور که در اوکراین مشخص شده – چنان مرگبار شده است که آینده یک هواپیمای سرنشین دار که در ارتفاع پایین و بر فراز میدان نبرد پرواز می کند در بهترین حالت مبهم است. اوکراین با تهدیداتی مواجه است که نیروی هوایی ایالات متحده آن را به عنوان یک تئوری برای مبارزه های آینده در نظر می گیرد. کندال، وزیر نیروی هوایی ایالات متحده، که در مقابل جلسه کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان حاضر شده بود، به قانونگذاران گفت که اوکراین برای خرید A-10 Warthog “علاقه زیادی ابراز نکرده است.”

ویژگی های جت جنگنده A-10 Thunderbolt II ملقب به گراز

ویژگی های جت جنگنده A-10 Thunderbolt II

  • نقش اصلی: پشتیبانی نزدیک هوایی، کنترل هوایی هوابرد، عملیات نجات و جستجوی رزمی
  • سازنده: Fairchild Republic Co.
  • موتور: دو موتور توربوفن General Electric TF34-GE-100
  • پیشرانه: هر موتور ۹,۰۶۵ پوند
  • طول: ۱۶.۱۶ متر
  • ارتفاع: ۴.۴۲ متر
  • طول بال ها: ۱۷.۴۲ متر
  • سرعت: ۰.۵۶ ماخ یا ۶۷۰ کیلومتر در ساعت
  • سقف پروازی: ۴۵,۰۰۰ پا (۱۳,۶۳۶ متر)
  • حداکثر وزن در هنگام بلند شدن: ۲۲,۹۵۰ کیلوگرم
  • برد: ۱,۲۸۰ کیلومتر
  • تسلیحات: یک توپ گاتلینک هفت لوله ای ۳۰ میلیمتری  GAU-8/A، تا ۱۶۰۰۰ گلوله (۷۲۰۰ کیلوگرم) از تجهیزات تهاجمی ترکیبی روی هشت نقطه سخت زیر بال ها و سه ایستگاه نصب زیر بدنه، از جمله بمب های ۲۲۵ کیلوگرمی Mk-82 و ۹۰۰ کیلوگرمی Mk-84، بمب های خوشه ای آتش زا، مهمات ضد مین، موشک های AGM-65 Maverick، بمب های با هدایت لیزری و جی پی اس، راکت های ۲.۷۵ اینچی هدایت لیزری و غیرهدایت شونده، منورهای دفاعی مادون قرمز، ابزارهای ضد جنگ الکترونیک، غلاف های جمینگ، منورهای بصری و موشک های AIM-9 Sidewinder
  • تعداد خدمه: ۱ نفر
  • سال معرفی: مارس ۱۹۷۶
  • هزینه هر فروند: ۹.۸ میلیون دلار
  • تعداد فروندهای موجود: حدود ۲۸۱ فروند
ویژگی های جت جنگنده A-10 Thunderbolt II ملقب به گراز

اگر اوکراین نیست، پس چه کشوری است؟

بنابراین، اگر اوکراین نیست، طرف علاقه مند به A-10 Warthog ها کیست؟ بیایید لیست مظنونان را بررسی کنیم.

لهستان

لهستان هم مرز با اوکراین است و در طول چندین قرن گذشته بارها توسط روسیه مورد تهاجم و اشغال قرار گرفته است. روسیه بارها لهستان را تهدید کرده و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، مشروعیت دولت لهستان را به چالش کشیده است… همان کاری که قبل از حمله به اوکراین با این کشور انجام داد. در نتیجه، لهستان درگیر بزرگترین جمع آوری تسلیحات در اروپا شده است. این کشور در حال خرید تانک های اصلی M1A2SEPv3 آبرامز، کامیون های راکت انداز M142 HIMARS ، هواپیماهای F-35 ، موشک های دفاع هوایی پاتریوت، هلیکوپترهای آپاچی و سایر تجهیزات آمریکایی است. آیا این خریدها می تواند شامل A-10 نیز باشد؟

ویژگی های جت جنگنده A-10 Thunderbolt II ملقب به گراز

کره جنوبی

کره جنوبی با یک حریف به شدت مسلح (هر چند فقیر) در قالب همسایه اش، کره شمالی روبرو است. کره شمالی تانک و خودروهای زرهی دارد، اما مشخص نیست که چه تعداد از آنها واقعا عملیاتی و کارآمد هستند، و اینکه آیا این کشور می تواند سوخت آنها را تامین کند یا خیر. A-10 ها می توانند در مناطق مرزی کوهستانی بین دو کشور بسیار کارآمد باشند، از دره ها بالا آمده و خود را مخفی کنند و قبل از ناپدید شدن ایمن در پشت یال های مجاور به نیروهای مکانیزه کره شمالی حمله می کنند. نیروی هوایی ایالات متحده یک اسکادران از A-10 ها را در کره جنوبی، اسکادران ۲۵ جنگنده در پایگاه هوایی اوسان، مستقر دارد و سئول ممکن است بخواهد این توانمندی را پس از سال ۲۰۲۹ نیز حفظ کند.

تایوان

تایوان در معرض تهدید تهاجم از جانب چین قرار دارد – رویدادی که در آن ترابری آبی خاکی به سمت جزیره جریان پیدا کرده، هلیکوپترهای مملو از نیروهای تهاجمی هوایی در سراسر تنگه تایوان به پرواز درآمده و ترابری سنگین مملو از چتربازان خواهد بود که پایگاه های هوایی و فرودگاه ها را هدف قرار می دهند. هر یک از این سه حالت ترابری تهاجمی، روز بدی را در مقابل یک A-10 نیروی هوایی خواهند داشت. تایوان دارای امکانات مناسب برای محافظت از A-10 ها در برابر رگبارهای موشکی در آغاز تهاجم (از جمله کوهی با پایگاه هوایی در داخل آن) و قطارهایی برای استفاده از بزرگراه های محلی برای به پرواز درآوردن و بازیابی این جت های جنگنده است.

ویژگی های جت جنگنده A-10 Thunderbolt II ملقب به گراز

مصر

مصر سابقه طولانی در استفاده از تجهیزات نظامی آمریکایی (از جمله تانک های M1A1) و تقویت قدرت نظامی خود برای راضی نگه داشتن نیروهای مسلح دارد. این کشور همچنین با ارتشی قدرتمند خود را رهبر جهان عرب می‌داند. در نقطه اتصال آسیا و آفریقا، مصر با دو کشور جنگ زده سال های اخیر هم مرز است: لیبی و سودان. A-10 می تواند به این کشور کمک کند تا در مرزهای طولانی با هر دو کشور که عمدتاً بیابان خشک و غیرقابل سکونت هستند، گشت زنی کند.

ویژگی های جت جنگنده A-10 Thunderbolt II ملقب به گراز

ویتنام

ویتنام با چین مرزی به طول حدود ۱,۳۰۰ کیلومتر دارد و در سال ۱۹۷۹ با همسایه شمالی خود جنگی کوتاه، شدید و بی‌رحمانه انجام داد. همچنین این کشور با بازی قدرت چین در دریای چین جنوبی مخالف است، جایی که چین ادعای حاکمیت بر ۹۰ درصد از این دریا را دارد، ادعایی که با مخالفت کشورهای همسایه همراه شده است. ویتنام ارتش نسبتاً بزرگ اما کم بودجه ای دارد و به انجام بیشترین کارها با کمترین منابع عادت دارد، بنابراین جت های منسوخ شده ای مانند A-10 برای این کشور دور از ذهن نیستند. A-10 می تواند در یک جنگ زمینی دیگر برای حمله به ستون های زرهی چین یا در دریای چین جنوبی به عنوان یک هواپیمای گشتی مسلح که قادر به غرق کردن کشتی ها باشد، استفاده شود.

چهل سال پیش، یک سری از کشورها می خواستند A-10 Warthog را بخرند. حتی چین، در دهه ۱۹۷۰، آن را به عنوان بخشی از دکترین دفاعی “جنگ خلق” خود ارزیابی کرد. امروزه، با وجود منسوخ شدن این هواپیما در برابر موشک‌های مدرن، حداقل یک کشور همچنان می‌خواهد با آن‌ها پرواز کند.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
۳ نظر

ورود

  • الیاس اردیبهشت ۱۱, ۱۴۰۳

    این هواپیما که قابلیت جنگ هوایی ندارد تنها کارایی اش انهدام اهداف زمینی است
    از اونجایی که کره شمالی پدافند و جنگنده درست و حسابی هم ندارد. ولی تانک هاش زیاده. بی شک تنها مشتری این جنگنده کره جنوبی خواهد بود

  • صالح اردیبهشت ۱۱, ۱۴۰۳

    سرعت و مانور هواپیماش افتضاحه و از بعضی هلی کوپتر ها هم کمتره
    تا الان هیچ کشوری خریدار این هواپیمای a10 نبوده است

  • عبدالعزیز نوروزی اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۳

    جنگنده تنبل مستهلک قدیمی و از رده خارج شده یو اس آرمی که دیگه کارایی لازم اصلا ندارد و آمریکا در حال بازاریابی مذبوحانه برای قالب کردنش به کشورهای عربی و اسلامی و جهان سوم است 😂✨🙏😬😬😬