مقایسه قدرت اقتصادی یک کشور با کشور دیگر، اغلب نیازمند توضیحات تکمیلی برای در نظر گرفتن اندازه جمعیت و تأثیر آن بر تقاضاست. اما برای کشورهایی با جمعیت مشابه، میتوان مقایسهها را بدون نیاز به این توضیحات اضافی انجام داد. در ادامه قدرت اقتصادی ۱۰ کشور با جمعیت تقریباً مشابه اما تولید ناخالص داخلی (GDP) بسیار متفاوت را مقایسه میکنیم. تولید ناخالص داخلی تعدیلشده با برابری قدرت خرید (PPP) تأثیر نوسانات نرخ ارز بر تولید ناخالص داخلی را کاهش میدهد و در نتیجه مقایسهها را تا حدی متعادلتر میکند. دادههای این اینفوگرافی از صندوق بینالمللی پول و سازمان ملل متحد تا اکتبر ۲۰۲۴ است. تمام ارقام بر اساس دلار بینالمللی (Int$) محاسبه شدهاند.
جمعیت مشابه، تولید ناخالص داخلی متفاوت
تولید ناخالص داخلی بسیار بالای سنگاپور در مقایسه با فنلاند، علیرغم جمعیت مشابه، عمدتاً به دلیل موقعیت استراتژیک آن به عنوان یک مرکز مالی جهانی و بندر تجاری مهم است.
به عنوان مثال، بندر سنگاپور سالانه بیش از ۳۷ میلیون کانتینر حمل و نقل را مدیریت میکند. در مقابل، بندر هلسینکی فنلاند به طور متوسط نیم میلیون کانتینر را جابجا میکند.
در همین حال، موفقیت ایرلند در جذب شرکتهای چندملیتی از طریق سیاستهای مالیاتی مطلوب و موقعیت استراتژیک آن به عنوان دروازهای به بازار اروپا، منجر به سرمایهگذاری مستقیم خارجی قابل توجهی شده است.
البته، برخی حسابداریهای خلاقانه تولید ناخالص داخلی که به «اقتصاد لپرکان» (اصطلاحی طنزآمیز برای اشاره به رشد اقتصادی غیرعادی ایرلند) معروف شده، ممکن است بر محاسبات تأثیر گذاشته باشد. تا سال ۲۰۲۴، تولید ناخالص داخلی تعدیلشده با برابری قدرت خرید ایرلند تقریباً ۲.۵ برابر نیوزیلند با جمعیت مشابه است.
شاید جالبترین مورد گویان باشد که کشف نفت در سال ۲۰۱۵ اقتصاد آن را متحول کرده است. در آن سال، تولید ناخالص داخلی تعدیلشده برابری قدرت خرید آن با بوتان برابر بود (حدود ۷ میلیارد دلار). از آن زمان، تولید اقتصادی گویان بیش از ۹ برابر افزایش یافته و اکنون به ۶۳ میلیارد دلار در سال رسیده است.
ایرلند به خاطر شرکتهاست. وگرنه درامد ایرلندیها خیلی کمتره. تو محاسبات درامد شرکتها رو تقسیم کل جمعیت کردن.
ایرلند با مشکل مسکن روبروست. اجاره ها شدیدا بالا. چون این شرکتهای پولدار کلی مهندس وارد کردن و مهندسا هم درامدشون بالاس.
معضل سیستم بهداشت دارن. چون مالیات نمیگیره باعث شده خود دولت بودجه ی متناسب نداشته باشه.
ایرلند اونقدر درامد خرابه که فقط بنگلادشی و پاکستانی ها میرن.