تکنولوژی های جدیدی که «سیمپسون ها» چندین سال قبل به درستی پیش بینی کرده بودند

تکنولوژی های جدیدی که «سیمپسون ها» چندین سال قبل به درستی پیش بینی کرده بودند

نویسندگان سریال «سیمپسون‌ها» با توجه به همه چیزهایی که در این سال‌ها پیش‌بینی کرده‌اند، باید مسافر زمان باشند! از ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ گرفته تا خرید شرکت «۲۰th Century Fox» توسط دیزنی. مسائلی که در این سریال انیمیشنی در قالب شوخی‌های ساده ای به تصویر کشیده می‌شوند، بعدها به‌طور عجیبی به واقعیت تبدیل می‌شوند. در این مطلب، به بررسی فناوری هایی می پردازیم که خیلی زودتر از اختراعشان توسط سیمپسون ها پیش‌ بینی شده بودند.

شبیه‌ساز باغبانی

در قسمت دوازدهم فصل نهم سریال سیمپسون‌ها با نام “Bart Carny”، مارج تلاش می‌کند که بچه‌ها را به انجام باغبانی تشویق کند، اما آن‌ها مقاومت می‌کنند. در عوض، هومر به سبک همیشگی‌اش، خانواده را به شهربازی می‌برد. در آنجا بارت با هیجان به سمت دستگاهی به نام «شبیه‌ساز کارهای باغبانی» می‌رود، حتی با وجود اینکه چند لحظه قبل حاضر به انجام این کار نبود. این قسمت نشان می‌دهد که افراد ممکن است از انجام کارهایی در دنیای واقعی خوششان نیاید، اما اگر همان کار در قالب یک بازی جذاب ارائه شود، با اشتیاق به سراغ آن می‌روند.

این ایده بعدها در بازی‌هایی مثل FarmVille عملی شد؛ یک بازی فیسبوکی که در دهه ۲۰۱۰ محبوبیت زیادی پیدا کرد. بازیکنان در FarmVille می‌توانستند محصولات کشاورزی بکارند و دام پرورش دهند؛ در حالی که دوستانشان هم می‌توانستند به آن‌ها کمک کنند. اگرچه این بازی به ظاهر ساده بود، اما ساعت‌ها زمان کاربران را می‌گرفت و در نهایت بسیاری از افراد به این نتیجه رسیدند که می‌توانستند این زمان را برای یادگیری مهارت‌های باغبانی در دنیای واقعی صرف کنند.

ساعت‌های هوشمند

در فصل ششم، قسمت «عروسی لیسا»، شخصیتی به نام هیو هنگام پیشنهاد ازدواج به لیسا، از دستگاهی که روی مچ دستش بسته بود، برای تماس گرفتن استفاده کرد. این فناوری، نمایانگر ایده ای از اختراع ساعت‌های هوشمند امروزی بود که قابلیت تماس تلفنی و ردیابی اطلاعات را دارند. اگرچه ساعت هوشمند هیو شبیه به یک تلفن تاشو طراحی شده بود، این ایده به‌وضوح یادآور ساعت‌های هوشمند مدرن است.

اما پیش‌بینی اختراع ساعت‌های هوشمند تنها به سیمپسون‌ها محدود نمی‌شود. پیش از آن نیز کمیک‌های Dick Tracy در دهه ۱۹۴۰ به شخصیت اصلی چنین ابزاری را داده بودند. سریال‌هایی مانند Jetsons و Star Trek نیز این ایده را گسترش دادند. حتی نمونه‌ای از ساعت‌های هوشمند در دنیای واقعی با نام Hamilton Pulsar Time Computer در سال ۱۹۷۲ عرضه شد. اما باز هم نمایش این فناوری در قالب طنز توسط سیمپسون‌ها، نوآوری و خلاقیت نویسندگان این سریال را نشان می‌دهد.

تماس تصویری

در همان قسمت عروسی لیسا، پس از پیشنهاد ازدواج هیو، لیسا با استفاده از تلفن به صورت تصویری با مارج تماس می‌گیرد تا این خبر را به او بدهد. این تلفن طراحی قدیمی با شماره‌گیر گردان داشت، اما ایده تماس تصویری را به‌خوبی نشان می‌داد. این فناوری مدت کوتاهی بعد از پخش این قسمت در دنیای واقعی ظاهر شد.

گوشی‌های هوشمند در اواخر دهه ۲۰۰۰ معرفی شدند و قابلیت تماس تصویری با عرضه آیفون ۴ و فناوری FaceTime در سال ۲۰۱۰ به اوج خود رسید. صحنه‌های طنزآمیز این تماس تصویری، مانند واکنش مارج، یادآور تجارب بسیاری از ما هنگام کار با والدینمان است که درک زیادی از فناوری های جدید ندارند.

ربات‌های کتابدار

در قسمت عروسی لیسا، ربات‌هایی به تصویر کشیده شدند که یکی از آن‌ها به‌عنوان کتابدار فعالیت می‌کرد و در یکی از صحنه‌ها صورتش پس از گریه کردن آتش گرفت. این تصویر طنزآمیز از ربات‌ها به مرور به واقعیت نزدیک شد و در سال ۲۰۱۶ رباتی به نام AuRoSS معرفی شد که توانایی مرتب کردن کتاب‌ها را داشت.

ربات AuRoSS به‌طور خودکار قفسه‌های کتاب را اسکن می‌کند و فهرستی از کتاب‌هایی که نیاز به مرتب‌سازی دارند را ارائه می دهد. اگرچه این ربات جایگزین کامل کتابدارها نیست، اما بخش‌های زمان‌بر کار آن‌ها را تسهیل می‌کند و برخلاف ربات‌های سیمپسون‌ها، در مورد ربات AuRoSS، خبری از گریه کردن یا آتش گرفتن نیست!

غذای چاپ سه‌بعدی

در فصل شانزدهم سیمپسون ها، صحنه‌ای نشان داده شد که در آن عکسی به یک کیک واقعی تبدیل می‌شود. مارج این فناوری را یک «جادو» می‌نامد. این ایده، شبیه به فناوری چاپ سه‌بعدی غذاست که امروزه در حال توسعه است.

فناوری چاپ سه‌بعدی غذا با استفاده از خمیر خوراکی و مواد مغذی، امکان ساخت غذاهایی با شکل‌های دلخواه را فراهم می‌کند. اگرچه این تکنولوژی هنوز برای استفاده خانگی بسیار گران است، اما پیش‌بینی سیمپسون‌ها از این فناوری نشان‌دهنده توانایی نویسندگان این سریال در به تصویر کشیدن ایده‌هایی است که بعدها به واقعیت می‌پیوندند.

خانه‌های هوشمند

در قسمت خانه درختی وحشت، خانواده سیمپسون ها خانه‌ای مجهز به هوش مصنوعی خریداری می‌کنند. این خانه تمامی نیازهای آن ها را برآورده می‌کند، از پخت غذا گرفته تا نظافت. اما داستان با عشق این هوش مصنوعی به مارج و تلاش برای کشتن هومر، به جنبه‌های طنز و تاریک فناوری می‌پردازد.

در سال های اخیر، خانه‌های هوشمند با دستگاه‌های پیشرفته ای مانند ترموستات‌های هوشمند و جاروبرقی‌های خودکار روزبه‌روز گسترده تر می‌شوند. اما همچنان نگرانی‌هایی درباره تسلط بیش از حد هوش مصنوعی و خطرات آن وجود دارد. این قسمت از سریال سیمپسون‌ها به‌خوبی توانست این دوگانگی را به تصویر بکشد.

مترجم صدای نوزاد

در فصل دوم این سریال، برادر ناتنی هومر دستگاهی برای ترجمه صدای نوزاد اختراع می‌کند. این دستگاه می‌تواند احساسات و خواسته‌های نوزادان را از طریق صداهایشان تفسیر کند.

امروزه اپلیکیشن‌هایی مانند Cappella از فناوری هوش مصنوعی برای تفسیر گریه‌های نوزادان استفاده می‌کنند و مدعی‌اند که می‌توانند با دقت ۹۵ درصدی نیازهای نوزاد را تشخیص دهند. البته این فناوری هنوز به اندازه نسخه خیالی سیمپسون‌ها پیشرفته نیست.

هدست‌های واقعیت مجازی

در قسمت «دوستان و خانواده» در فصل بیست‌وهشتم سیمپسون ها، آقای برنز یک هدست واقعیت مجازی می خرد و از آن برای خلق صحنه‌های خانوادگی ایده‌آلش استفاده می‌کند؛ چون که خودش خانواده ای ندارد. در پایان، شهروندان اسپرینگفیلد نیز از این هدست‌ها استفاده می‌کنند که منجر به حوادث خنده‌داری می‌شود.

هدست Apple Vision Pro که سال‌ها بعد عرضه شد، شباهت زیادی به هدست‌های این قسمت دارد. با این حال، محدودیت‌هایی مانند میدان دید کوچک این دستگاه، یادآور مشکلات پیش‌بینی‌شده در سیمپسون‌هاست که نشان می‌دهد حتی فناوری‌های پیشرفته هم خالی از نقص نیستند.

منبع: slashgear
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود