رتبه‌بندی بزرگ‌ترین واردکنندگان کالا در جهان + اینفوگرافی

رتبه‌بندی بزرگ‌ترین واردکنندگان کالا در جهان + اینفوگرافی

از سال ۱۹۹۵ تاکنون، ارزش تجارت جهانی تقریباً پنج برابر شده و تنها اندکی از اوج ثبت شده در سال ۲۰۲۲ فاصله دارد. امروزه، ۱۰ کشور، مسئول واردات کالا به ارزش ۱۲.۴ تریلیون دلار هستند که بیش از نیمی از کل واردات جهانی را تشکیل می‌دهند. واردکنندگان برتر کالا در جهان، اقتصادهای قوی و بازارهای مصرف بزرگی دارند. عواملی مانند سرمایه‌گذاری تجاری، درآمد قابل تصرف و نرخ‌های ارز نقش مهمی در شکل‌گیری روند واردات ایفا می‌کنند.

ایالات متحده؛ بزرگ‌ترین واردکننده کالا در جهان

در سال ۲۰۲۳، ایالات متحده ۳.۲ تریلیون دلار کالا وارد کرده و بزرگ‌ترین واردکننده جهان محسوب می‌شود. این کشور به دلیل پایه مصرف کننده بزرگ و اقتصاد پیشرفته، بزرگ‌ترین واردکننده بسیاری از دسته‌های محصولاتی از جمله خودرو، الکترونیک، ماشین‌آلات صنعتی و داروها است.

شرکای تجاری آمریکا

مکزیک، مهم‌ترین شریک تجاری آمریکا، بخش عمده‌ای از این کالاها را تامین می‌کند. کانادا نیز صادرکننده اصلی نفت خام، گاز طبیعی و سایر منابع است.

چین؛ دومین واردکننده بزرگ

چین در رتبه دوم واردکنندگان جهان قرار دارد و بیشترین واردات نفت خام را از عربستان سعودی، روسیه و عراق انجام می‌دهد. با این حال، برخلاف آمریکا، چین مازاد تجاری (اختلاف مثبت بین ارزش صادرات و واردات یک کشور) قابل توجهی در کالاها دارد و صادرات آن بیش از ۱.۳ تریلیون دلار از واردات فراتر می‌رود. این امر به دلیل هزینه‌های تولید و نیروی کار پایین‌تر و پس‌انداز داخلی بالاتر است.

تأثیرات منفی بر تجارت جهانی

در سال گذشته، تقاضای ضعیف‌تر و اختلالات زنجیره تأمین، تأثیر منفی بر تجارت جهانی داشته است. ۲۷ کشور از ۳۰ کشور برتر، کاهش ارزش سالانه واردات را تجربه کردند. بیشترین کاهش در تایوان (۱۸ درصد) و برزیل (۱۴ درصد) مشاهده شد.

چشم‌انداز آینده

چنانچه تعرفه‌های پیشنهادی (مالیات دولتی بر کالاهای وارداتی که معمولاً برای حمایت از تولید داخلی وضع می‌شود) افزایش یابد، احتمال کوچک‌تر شدن تجارت جهانی وجود دارد و روابط اقتصادی با چالش‌های بیشتری مواجه خواهد شد.

۵ نظر

ورود

  • Amir Hossien آذر ۱۴, ۱۴۰۳

    بنازم ایران اصلا بین هیچ‌کدوم از این کشور هایی که اینقدر واردات دارن و بعضیاشون ابر قدرتی اقتصادی هم هستن
    خودکفایی به این میگن 👏🏻

    • بهرنگ آذر ۱۵, ۱۴۰۳

      چرا چرت میگی. واردات نداریم چون نه مردم قدرت خرید دارند نه صنعت و کارخانه داریم نه هیچ کوفت دیگه وقتی کوفتی نداریم هیچ کوفتی هم وارد نمی‌کنیم تا تو همین فلاکت با مغز فندقی هایی مثل تو به زندگی ادامه بدیم

  • Amir Hossien آذر ۱۴, ۱۴۰۳

    بنازم ایران اصلا بین هیچ‌کدوم از این کشور های به ظاهر ابرقدرت اقتصادی که این همه واردات دارن نیست به این میگن خودکفایی 👏🏻

  • بنده خدا آذر ۱۵, ۱۴۰۳

    این اسمش خود کفایی نیست. پول نداریم جنس وارد کنیم.
    هر کشوری که صادرات زیادی داره باید واردات هم داشته باشه تا بالانس باشه. ما چون صادرات کمی داریم پول برای واردات هم نداریم. این یعنی اقتصاد ضعیف.

  • امیرحسین آذر ۱۶, ۱۴۰۳

    فکر کنم واردات ایران برای رفع تحریم رفته روی امارات