در سال ۲۰۲۳، حدود ۶۲ میلیون نفر در سراسر جهان جان خود را از دست دادند؛ میانگین حدود ۷,۰۰۰ مرگ در هر ساعت. این اعداد مرگ بر اثر کهولت سن، بیماری و درگیریها را نشان می دهد و ادامه به بررسی کشورهایی میپردازیم که بیشترین مرگومیر را در هر ساعت دارند.
دادهها از آخرین گزارش چشمانداز جمعیت سازمان ملل متحد استخراج شده و اعداد گرد شدهاند.
رتبهبندی کشورهای با بیشترین مرگومیر در سال ۲۰۲۳
در صدر فهرست، چین بیش از ۱,۳۰۰ نفر در هر ساعت را در سال ۲۰۲۳ از دست داد. این رقم حدود ۳۰۰ مرگ بیشتر از هند است که در رتبه دوم قرار دارد، یعنی حدود ۱,۰۰۰ نفر در هر ساعت.
در مجموع، تقریباً یک سوم از کل مرگها در هر ساعت در هند یا چین رخ میدهد.
با نگاهی به باقی فهرست، ایالات متحده (۳۴۰ مرگ) و نیجریه (۳۰۵ مرگ) تقریباً تعداد مرگهای مشابهی در هر ساعت دارند، همچنین اندونزی (۲۴۲ مرگ) و روسیه (۲۰۵ مرگ) نیز، نزدیک به هم هستند.
این شش کشور نیمی از کل مرگهای جهانی در هر ساعت را شامل میشوند.
برای دو کشور از این شش کشور یعنی روسیه و چین، نرخ مرگومیر در حال حاضر بالاتر از نرخ تولد است و با توجه به مهاجرت پایین، جمعیت هر دو کشور رسماً در حال کاهش است.
معنای جمعیت رو به کاهش برای چین و روسیه
هر دو کشور باید با جمعیت رو به سالمندی، نیروی کار کوچکتر و افزایش هزینههای اجتماعی مرتبط مانند بهداشت و درمان مقابله کنند.
برای روسیه، نگرانیهای جمعیتشناختی به واسطه جنگ در اوکراین تشدید شده است که از پیش بر اقتصادی تحت تحریم تأثیر گذاشته است. فرار نخبگان نیز مسئلهای جدی است.
در همین حال، چین موتور اقتصادی خود را بر پایه نیروی کار فراوان و رقابتی از نظر هزینه بنا کرده بود. با از دست دادن این مزیت، احتمال رکود اقتصادی – مشابه ژاپن در دهه ۹۰ میلادی – ممکن است مانع از رشد آتی شود.
بدون نظر