ساخت بزرگ‌ترین سد جهان توسط چین علیرغم مخالفت کشورهای همسایه

ساخت بزرگ‌ترین سد جهان توسط چین علیرغم مخالفت کشورهای همسایه

چین به تازگی به پروژه ساخت بزرگ‌ترین سد نیروگاه آبی جهان چراغ سبز نشان داده؛ هرچند کشورهای همسایه به آن اعتراض دارند. با ساخت این سد در تبت، ممکن است که میلیون‌ها نفر با مشکل کم‌آبی مواجه شوند.

این سد در بخش پایین‌دست رودخانه یارلونگ سانگپو می‌تواند سه برابر بیشتر از سد سه‌دره در مرکز چین که در حال حاضر بزرگ‌ترین سد جهان است، برق تولید کند. براساس تخمین سال ۲۰۲۰ شرکت Power Construction Corp of China، این سد می‌تواند هر ساله ۳۰۰ میلیارد کیلووات‌ساعت برق تولید کند.

این پروژه جدید چین هزینه زیادی دارد و دولت بودجه ۱۳۷ میلیارد دلاری برای اجرای آن اختصاص داده است. برای مقایسه، ساخت سد سه‌دره که در سال ۲۰۰۸ به بهره‌برداری رسید، ۲۹ میلیارد دلار هزینه داشت.

با وجود اطمینان‌ مقامات مبنی بر اینکه این پروژه تأثیر منفی زیادی بر محیط‌زیست یا منابع آبی نخواهد داشت، هنوز مشخص نیست که در جریان ساخت این سد چند نفر خانه‌هایشان را از دست خواهند داد.

هند و بنگلادش نیز به دلیل نگرانی از تأثیر این سد بر منابع آبی پایین‌دست، به شدت نگران این پروژه هستند. هند بیم دارد که این سد باعث ایجاد سیلاب‌های ناگهانی یا خشکسالی در این کشور شود. رودخانه یارلونگ سانگپو پس از ورود به هند، به رودخانه‌های آروناچال پرادش و آسام می‌ریزد و سپس به بنگلادش می‌رود.

در ماه ژوئیه، نینونگ ارینگ، یکی از اعضای حزب بهاراتیا جاناتا (BJP) در پارلمان هند گفت که نمی‌توان به چین اعتماد کرد. او اظهار داشت:

ما نمی‌توانیم به همسایه خود اعتماد کنیم. هر لحظه ممکن است اقدامات غیرمنتظره‌ای انجام دهند.

آن‌ها می‌توانند مسیر کل رودخانه را تغییر دهند و رودخانه سیانگ ما را خشک کنند یا به طور ناگهانی آب را رها کنند که باعث سیلاب‌های شدید و خرابی در پایین‌دست خواهد شد.

چین در نظر دارد که پروژه‌های بیشتری برای تولید نیروی آبی در بالادست رودخانه یارلونگ سانگپو احداث کند.

هدف از تکمیل این سد تا سال ۲۰۶۰، کمک به چین برای دستیابی به اهداف «کربن صفر» است.

براساس گزارش خبرگزاری شین‌هوا، این پروژه که به تازگی مجوز گرفته، فرصت‌های شغلی زیادی در منطقه ایجاد کرده و به چین در رسیدن به اهداف کاهش تولید کربن کمک می‌کند.

محل ساخت این سد در نزدیکی مرز تکتونیک صفحه‌ای قرار دارد که آن را به منطقه‌ای مستعد برای زمین‌لرزه تبدیل می‌کند. تبت اخیراً زلزله‌ای با شدت ۷.۱ ریشتر را تجربه کرده که دستکم ۱۲۶ نفر کشته و ۱۸۸ نفر مجروح بر جای گذاشته است. همچنین این زمین‌لرزه‌ها در بخش‌هایی از نپال و هند ویرانی به بار آوردند.

بیشتر بخوانید

تصاویری شگفت‌انگیز از لوکس‌ترین توالت‌ عمومی جهان با تزئینات مجلل در چین

طولانی‌ترین تونل بزرگراهی جهان در چین ساخته می‌شود + ویدیو

کشف بزرگ ‌ترین معدن طلای جهان به ارزش بیش از ۸۰ میلیارد دلار در چین

منبع: thesun
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود