کاهش نگران کننده سن بلوغ در دختران با افزایش استفاده از لوازم آرایشی و عطر

کاهش نگران کننده سن بلوغ در دختران با افزایش استفاده از لوازم آرایشی و عطر

دختران به دلیل استفاده از لوازم آرایشی و عطر، به طرز نگران‌کننده‌ای زودتر از حد معمول به بلوغ می‌رسند.

مواد شیمیایی که در لوازم آرایشی وجود دارند و روی هورمون‌ها تأثیر می‌گذارند، می‌توانند دلیل این پدیده باشند و باعث شوند که دختران زودتر از همیشه به بلوغ برسند.

یک پژوهش که با حمایت مالی دولت ایالات متحده انجام شده، نشان داده که مواد شیمیایی که در شوینده‌ها، عطر‌ها و لوازم آرایشی وجود دارند، روی تولید هورمون‌هایی که باعث بلوغ در دختران می‌شوند، تأثیر می‌گذارند.

این مسأله می‌تواند علت افزایش نرخ بلوغ زودرس از دهه ۱۹۹۰ به بعد، به‌ویژه در میان دختران را توضیح دهد.

این مواد شیمیایی علاوه بر اینکه به برخی از عطر‌ها بوی شیرین و مشک‌مانندی می‌دهند، در دارو‌های مرتبط با آسم و ترک سیگار هم وجود دارند.

این یافته‌ها همزمان با شروع استفاده دختران از لوازم آرایشی و عطر در سنین پایین‌تر مشاهده شده است.

پژوهشگران دریافتند که رایحه‌ای به نام «مشک آمبرت» و دارو‌هایی به نام «آگونیست‌های کولینرژیک» می‌توانند اثر هورمون‌ها را مختل، تقلید یا مسدود کنند.

مشک آمبرت که بویی شیرین و مشک‌مانند دارد و از گلی زردرنگ به دست می‌آید، علی‌رغم محدودیت استفاده‌اش در آمریکا، همچنان در برخی از عطر‌ها در سایت‌های فروش آنلاین مانند آمازون و Etsy یافت می‌شود.

آگونیست‌های کولینرژیک نیز دارو‌هایی هستند که عمدتاً برای درمان اعتیاد به سیگار، بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) و آسم مورد استفاده قرار می‌گیرند.

به گفته نویسندگان این مطالعه، اخیراً افزایش نگران‌کننده‌ای در بلوغ زودرس دختران مشاهده شده که نشان‌دهنده تأثیر یک عامل محیطی است.

پیش‌تر چاقی، سبک زندگی کم‌تحرک و استرس به عنوان دلایل احتمالی این پدیده معرفی شده بودند.

دخترانی که با این پدیده مواجه شده‌اند، می‌گویند که این مسأله برایشان در مدرسه و خانه شرم‌آور است و می‌تواند فعالیت‌های اجتماعی‌شان را تحت تأثیر قرار دهد.

بلوغ زودرس در دختران، با مشکلاتی مانند افزایش خطر ابتلا به چاقی، بیماری‌های قلبی، سرطان سینه و مشکلات روانی مرتبط است.

معمولاً انتظار می‌رود که دختران در سن ۱۲ سالگی به بلوغ برسند، اما دکتر ناتالی شاو، نورواندوکرینولوژیست در مؤسسه ملی علوم بهداشت محیطی (NIEHS) می‌گوید که در دهه‌های اخیر، دختران به طور میانگین در سنین پایین‌تری به بلوغ می‌رسند.

در برخی موارد، شروع قاعدگی دختران حتی در سن ۶ سالگی بدون وجود سایر علائم بلوغ مشاهده شده است.

یافته‌های این پژوهش نشان داد که سن بلوغ دختران حدود یک سال زودتر از چیزی است که دانشمندان پیش‌بینی کرده بودند و مطالعات بعدی نیز تأیید کردند که از دهه ۱۹۷۰ به بعد، سن بلوغ در هر دهه حدود سه ماه کاهش یافته است. این مسأله نشان‌دهنده نقش عامل محیطی در کاهش سن بلوغ است.

برای بررسی این موضوع، گروهی از پزشکان مؤسسه ملی علوم بهداشت محیطی (NIEHS) به بررسی یک پایگاه داده از مواد شیمیایی و دارو‌ها پرداختند که ممکن است بر هورمون‌ها تأثیر بگذارند.

یافته‌های آن‌ها در مجله Endocrinology منتشر شده است.

این پژوهشگران به طور خاص مواد شیمیایی مختل‌کننده غدد درون‌ریز (EDCs) را مورد مطالعه قرار دادند؛ موادی که جریان طبیعی هورمون‌ها را مختل، تقلید یا مسدود می‌کنند. این هورمون‌ها نقش مهمی در بلوغ، استرس و رشد دارند.

مواد مختل‌کننده غدد درون‌ریز (EDCs) در بسیاری از محصولات مانند مواد مقاوم در برابر آتش، پلاستیک‌ها و… وجود دارند؛ به همین دلیل پژوهشگران ۱۰,۰۰۰ مورد احتمالی را در این مطالعه بررسی کردند.

منبع: dailymail
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۱۱ نظر

ورود

  • ناشناس شهریور ۲۳, ۱۴۰۳

    به نظرم بهتره سخت نگیریم این یه جور دوپامین برای کلی جوون کار آفرینی میشه حتی خود من با این حالت فقر ترجیح میدم آرایش کرده برم کالج مثل خانم حسینی … نشم یا آقای زارع درکل فقط میدونم ایکاش یکی بود با والدینم حرف می‌زد با پول تو جیبی من کار نداشته باشند خوش به حال اینایی که با پول توجیبی شون هرکار دلشون می خواد میکنن من کلی به دوست و رفیق قول دادم اگه نرم پیششون بده میشم خوشم نمیاد

  • R... شهریور ۲۳, ۱۴۰۳

    مشکلات و فشار هایی که بچه هارو از لحاظ روانی داره بزرگ میکنه ول کردید رفتید دنبال مشک و عطر؟

  • ناشناس شهریور ۲۳, ۱۴۰۳

    بلوغ زود رس بستگی به هورمون داره باید شیر خشک هایی که بچه ها مصرف می کنند و قرص و شربت های تقویتی مورد ارزیابی قرار بگیره

    • سارا شهریور ۲۳, ۱۴۰۳

      حالا گناه کبیره شده دختر دوست داره زیبا باشه. خوب باشه. حالا بیاییم مثل قدیم ۹ سالگی شوهرشون بدیم. ایران هر چی میرن جلوتر عوض اینکه بافرهنگ باشن. بی‌فرهنگ میشن خدااااا یا

      آخه ایران دختر را فقط برا آشپزی و حمالی خلق کرده

  • نا اشنا شهریور ۲۳, ۱۴۰۳

    به نظر من که برعکس شده ،زمانهای خیلی قدیم می‌گفتند دختران در ۹ سالگی آماده ازدواج هستند ،در صورتیکه دختران ۹ سال امروزی ،هنوز بدرد همان عروسک بازی هم نمیخورند ،خیلی بچه هستند ،به نظرم خیلی از این دخترها تا سن ۲۲ سالگی شاید آمادگی ازدواج داشته باشند .
    برعکس واقعا الان یک دختر ۹ ساله بدرد ازدواج می‌خورد و به سن بلوغ و رشد فکری و جنسی رسیده .
    نمیدانم ولی قضاوت با خوانندگان هست .

    • باران شهریور ۲۳, ۱۴۰۳

      چی زدی عزیزم فیلم دیدی؟

    • سارا شهریور ۲۳, ۱۴۰۳

      فقط میگم متاسفم برات با این طرز فکرت

  • باران شهریور ۲۳, ۱۴۰۳

    والا ما اینهمه آرایش کردیم هیچیمون نشد زیاد سخت نگیرین بذارین هر از گاهی امتحان کنن بالاخره اقتضای سنشونه

  • مدیسا❤ شهریور ۲۴, ۱۴۰۳

    من اتفاقا خودم هم دخترم ولی شدید استفاده نمیکنم کم استفاده میکنم

  • 🖤❤️‍🩹 شهریور ۲۶, ۱۴۰۳

    به جای اینکه به فکر بلوغ و بارداری و .. دختر ها باشید به فکر فشار های روحی و روانی باشید که یک خانواده ایرانی رو بچه اش وارد میکنه باشید .

  • ناشناس مهر ۳, ۱۴۰۳

    اره واقعا. الان دخترا رو میبینی هیکلشون ۲۰ ساله ها میخوره. سنشون رو میبینی ۱۵ سال هم نشدن. اکثرا هم دوس پسر دارن.
    ولی از اینور شنیدم بلوغ برا پسرا دیرتر شده. تو بریتانیا میانگین بلوغ از ۱۷ شده ۲۱.
    سن اولین جنسی هم تو بریتانیا طبق امار رسمی NHS برای دخترها ۱۲ تا ۱۳ هست. و ببرا پسراها ۱۳ تا ۱۴ سالگی.
    قبلا پسرا دنبال دخترا بودن. الان دخترا دنبال پسران.