تا سال ۲۰۵۰، انتظار میرود جمعیت جهان به طور قابل توجهی افزایش یابد، به ویژه در کشورهای در حال توسعه که با مشکل دفع زباله دست و پنجه نرم میکنند. در نتیجه، حجم سالانه اقلام دور ریخته شده بیش از ۸۰ درصد افزایش خواهد یافت و به ۳.۸ میلیارد تن خواهد رسید. اکنون، سیاستگذاران با این سؤال مواجه هستند که چگونه حجم رو به رشد زباله را مدیریت کنند. اینفوگرافک زیر نتایج آخرین نظرسنجی آنها، نظرسنجی ریسک جهانی، را نشان می دهد. این نظرسنجی از ۱۴۷,۰۰۰ نفر از ۱۴۲ کشور پرسیده است که چگونه زباله های خانگی خود را دفع میکنند.
رایجترین روش دفع زباله های خانگی چیست؟
این نظرسنجی پرسیده است: «پس از بیرون ریختن زبالههای خانگی، چه اتفاقی برای آنها میافتد؟» جدول زیر رایجترین روش دفع زبالههای خانگی در میان ۱۴۲ کشور مورد بررسی را نشان میدهد:
رایجترین روش دفع زباله گزارش شده، نوعی از جمعآوری و دفع توسط دولت است که اغلب شامل انتقال زباله توسط یک سازمان عمومی به محل دفن زباله یا پردازش آن میشود. افراد از ۹۷ کشور گزارش دادند که این رایجترین روش جمعآوری زباله در کشورشان است.
با این حال، رایجترین روش دفع زبالههای خانگی در ۲۷ کشور، سوزاندن در فضای باز بود. این روش که عمدتاً در کشورهای در حال توسعه، به ویژه در آفریقا رایج است، با مجموعهای از نگرانیهای زیستمحیطی و بهداشتی همراه است.
هنگامی که زباله به صورت آزاد سوزانده میشود، آلاینده های شیمیایی مضر آزاد میشوند. دانشمندان این مواد را با انواع بیماریها، از جمله سرطان، مرتبط دانستهاند و آنها همچنین برای زندگی گیاهی و حیوانی بسیار مضر هستند.
اهمیت مدیریت پسماند
با افزایش جمعیت جهانی، به ویژه در کشورهای در حال توسعه، سیاستگذاران باید به روشهای مضر دفع زباله که هنوز در بسیاری از کشورها رایج است، رسیدگی کنند. این روشهای دفع زباله نه تنها برای زندگی انسان، بلکه برای محیط زیست به طور کلی خطرناک هستند.
نظرسنجی ریسک جهانی، روشهای دفع زباله را بررسی میکند و بینش منحصر به فردی در مورد امنیت مالی مردم، ایمنی محل کار، احساسات نسبت به تغییرات اقلیمی و موارد بسیار دیگر ارائه میدهد.
بدون نظر