آمریکا در برابر چین؛ مقایسه قدرت و برتری دو ابرقدرت در حوزه های مختلف + اینفوگرافیک

آمریکا در برابر چین؛ مقایسه قدرت و برتری دو ابرقدرت در حوزه های مختلف + اینفوگرافیک

امروزه، توازن قدرت جهانی به عوامل متعددی بستگی دارد، از جمله قدرت اقتصادی، تجارت و پایگاه صنعتی-دفاعی یک کشور. در حالی که آمریکا و چین به عنوان دو قدرت بزرگ مطرح هستند، منابع قدرت آنها به طور قابل توجهی متفاوت است. آمریکا جایگاه بی‌نظیری در بازارهای سرمایه دارد. در همین حال، نفوذ چین در تجارت بین‌المللی به طور قابل توجهی افزایش یافته است، به طوری که اکنون شریک تجاری اول ۱۲۰ کشور در سراسر جهان است. اینفوگرافیک زیر، آمریکا و چین را در هشت معیار کلیدی قدرت، بر اساس تحلیل شاخص قدرت‌های بزرگ ری دالیو در سال ۲۰۲۴ مقایسه می‌کند.

سنجش قدرت های بزرگ

برای این تحلیل، ری دالیو هشت رکن اصلی را شناسایی کرده که انواع مختلف قدرت یک کشور را می‌سنجد. این هشت دسته عبارتند از:

۱. تجارت
۲. نوآوری و فناوری
۳. آموزش
۴. تولید اقتصادی
۵. قدرت نظامی
۶. مرکز مالی
۷. رقابت‌پذیری
۸. وضعیت ارز ذخیره

آمریکا قدرتمندتر است یا چین؟

در زیر، نشان می‌دهیم که آمریکا و چین در هر معیار قدرت کشور در سال ۲۰۲۴ کجا قرار دارند، همراه با امتیاز قدرت کلی آنها که آمریکا با امتیاز قدرت کلی ۰.۸۹، بالاتر از چین با امتیاز قدرت کلی ۰.۸۰، قرار دارد:

همانطور که می‌بینید، هر دو کشور در برخی معیارها مانند نوآوری و فناوری و همچنین تولید اقتصادی، رقابت نزدیکی دارند، در حالی که در دسته‌هایی مانند وضعیت ارز ذخیره و رقابت‌پذیری کلی، تفاوت‌های گسترده‌ای دارند.

فناوری و نوآوری

در حالی که آمریکا میزبان بزرگترین شرکت‌های فناوری جهان است که پیشرفت‌های هوش مصنوعی را هدایت می‌کنند، چین به سرعت در حال توسعه بسیاری از مالکیت‌های معنوی در صنایع جدید مانند نیمه‌هادی‌ها، خودروهای الکتریکی و تولید پیشرفته است.

تولید و قدرت اقتصادی

فاصله بین تولید ناخالص داخلی آمریکا و چین حدود ۱۰ تریلیون دلار است. چین می‌تواند با فرض رشد سالانه ۵ درصدی در تولید ناخالص داخلی، تا سال ۲۰۳۵ از اقتصاد آمریکا پیشی بگیرد. اما تخمین‌های ری دالیو از رشد واقعی تولید ناخالص داخلی ۱۰ ساله چین، ۴ درصد سالانه را نشان می‌دهد. بخش املاک شکننده و تقاضای ضعیف مصرف‌کننده این کشور، بزرگترین موانع برای چشم‌انداز رشد آینده آن است.

آموزش

در حالی که سیستم آموزشی دبیرستانی راکد آمریکا نگران کننده است، دانشگاه‌های برتر آن نقش کلیدی در امتیاز آموزشی این کشور دارند. در همین حال، چین میزبان ۱۰۰ دانشگاه نخبه است، اگرچه آن هم سیستم آموزشی نابرابری دارد که به طور نامتناسبی بر خانواده‌های کم‌درآمد تأثیر می‌گذارد.

قدرت نظامی

آمریکا مدت‌ها در هزینه‌های دفاعی پیشتاز بوده است و تا سال ۲۰۲۲، بیش از دو برابر چین هزینه کرده است. با این حال، این موقعیت در حال تضعیف است. امروزه، مدرن‌سازی نظامی چین به این معنی است که قابلیت‌های دفاعی آن با آمریکا برابر است و شاید حتی بر اساس منابعی مانند شاخص جهانی قدرت آتش، از آمریکا بیشتر باشد.

علاوه بر این، چین به طور فزاینده‌ای در حال گسترش اتحادش با روسیه و کره شمالی از طریق انتقال تسلیحات و تمرینات میدان نبرد است، که خطر بیشتری برای سلطه نظامی ایالات متحده ایجاد می‌کند.

منبع: visualcapitalist
۱۴ نظر

ورود

  • فهیمه مهر ۱۱, ۱۴۰۳

    ما اسراییل رو زدیم قدرتمند ما هستیم

    • داریوش مهر ۱۱, ۱۴۰۳

      آره تو فکر و خیال فکر قدرتمندتر هستید.ماشالله سیستم عامل بومی دارید.هوش مصنوعی همجوشی هسته‌ای فیزیک ذرات فیزیک کوانتوم.آخه همین الان اگه جنگ بشه نمیتونی باک ماشینتو پر کنی نمیتونی پوشک بچه تهیه کنی.نمیتونی درست حسابی مایحتاج اولیه زندگیتو براحتی تهیه کنی.آخه اینهمه ادعا از کجا میاد

    • مغز مهر ۱۱, ۱۴۰۳

      هیچوقت نمیشه مغز امثال تورو درک کرد ک مقایسه آمریکا و چین چه ربطی به زدن اسرائیل داره و طبق چه منطق و اصولی الان ما قدرتمند ترین
      خدایا خودت ظهور کن..

  • رو کم کن مهر ۱۱, ۱۴۰۳

    بابا ایران قردتمندتره که

  • مشتری مهر ۱۱, ۱۴۰۳

    صرف قدرت داشتن مهم نیست کیفیت جذابیت کالاهای تولیدی هم خیلی مهم هستند.

  • رضا مهر ۱۱, ۱۴۰۳

    دنیا دنیای جنگ نیست وبه چین وروسیه نمیشه اعتماد کرد اینا اقتصاد روز دارن با جمعیت فراوان ومخالف جنگ پس معامله در صدر قرار میگیره وراحت میتونن پشت هر متحدی را خالی کنند .

  • rahmat مهر ۱۲, ۱۴۰۳

    این همه مال کش روسیه وچین هستید کلش یه زره بهتون اهمیت میدادن شما بی ارزشی ها

  • شبگرد بیدار مهر ۱۲, ۱۴۰۳

    کم لطفی می فرمایئد.‌
    هیچ کدام .
    در واقع مقام اول مربوط به ایران است.
    ‌چون درخبرهای که شما میدهید.
    ایران رتبه اول را دارد.
    و اون دوتا باید برای مقام دومی مبارزه کنند.
    چون چین ۸۵۰ کیلو متر جاده چین به پاکستان را دو ساله ساخت .
    و ما حاده شمال را ۴۶ ساله که باهاش بازی می کنیم.
    چرا چون نمیخواهیم سریع تمام کنیم،.
    شاهد مثال هم زیاد است.

  • ناشناس مهر ۱۲, ۱۴۰۳

    فقط آمریکا بس