تکنیکی ترین و بااستعدادترین هافبک های میانی تاریخ که ما را شیفته بازی فوتبال کردند

تکنیکی ترین و بااستعدادترین هافبک های میانی تاریخ که ما را شیفته بازی فوتبال کردند

بهترین هافبک های تاریخ فوتبال نه تنها بازیکنان فوق العاده و بزرگی هستند، بلکه سبکی خاص را به سبک بازی استادانه خود آورده اند. هافبک فرهیخته البته از نظر تکنیکی عالی است، مهارت، قدرت پاس دادن و آگاهی فضایی را دارد که می‌تواند همه چیز را از میانه میدان کنترل کند، در حالی که مدافعان را با قدرت دریبل زنی خود جا می گذارد. این بازیکنان ممکن است در عمق خط میانی بازی کنند، مالکیت توپ را کنترل نموده، یا در زمین جلوتر بروند و در فضاهای خطرناک بین خطوط دائماً در حال رفت و آمد باشند.

اروپا، به طور ویژه، استعدادهای زیادی مانند آندره آ پیرلو ایتالیایی، ژابی آلونسو اسپانیایی یا میشل پلاتینی فرانسوی را به وجود آورده است. در اینجا، ما ۱۰ نفر از بهترین و فرهیخته ترین بازیکنان خط میانی تاریخ فوتبال را فهرست کرده ایم.

خوان رومن ریکلمه

۱۰- خوان رومن ریکلمه (۲۰۱۵-۱۹۹۶)

خوان رومن ریکلمه علیرغم گذراندن بیشتر دوران باشگاهی خود در بوکا جونیورز در زادگاهش آرژانتین، به عنوان یکی از بهترین هافبک های تهاجمی فوتبال مورد احترام همگان است. ریکلمه بازیکن سریع یا قدرتمندی نبود، اما تکنیک فوق العاده و پاهای سریع اش باعث می‌شد که مکرراً از هر نقطه‌ای که در آن بود بیرون بیاید و وارد فاز حمله تیمش شود.

او بینش و مهارت لازم برای انتخاب یک پاس نهایی هوشمندانه یا زدن یک شوت به سمت دروازه را داشت. ریکلمه که یک “شماره ۱۰ کلاسیک” بود، یکی از آخرین بازیکنانی بود که در سطح بالا به چنین آزادی خلاقانه ای دست یافت، قبل از اینکه یک تغییر تاکتیکی مستلزم نظم و انضباط بیشتری در حرکات بدون توپ از سوی بازیکنان پست او باشد.

آمار باشگاهی خوان رومن ریکلمه

تعداد بازی۴۹۵
تعداد گل۱۳۲
تعداد پاس گل۱۱۴
جام ها۱۲

پل اسکولز

۹- پل اسکولز (۲۰۱۳-‍۱۹۹۳)

پل اسکولز، اسطوره منچستریونایتد، یکی از معدود فوتبالیست هایی که در تمام دوران حرفه ایشان برای تنها یک تیم باشگاهی بازی کردند، مسلماً باهوش ترین هافبکی است که بریتانیا تا به حال تولید کرده است. انگلیس کشوری است که عموماً طرفدار بازیکنان قدرتمند، پرانرژی و از نظر فیزیکی مسلط است، اما اسکولز که جثه کوچکی داشت، بازی ها را به گونه ای متفاوت – با مهارت فنی و استفاده هوشمندانه از توپ – به کنترل خود در می آورد.

قدرت پاس او استثنایی بود و نقش بزرگی در موفقیت فوق العاده منچستریونایتد تحت هدایت سر الکس فرگوسن در دو دهه اول لیگ برتر داشت. با این حال، اسکولز در زمینه تکل چندان قوی نبود. شاید اگر حرفه‌اش با دوران مدرنی همراه می شد که در آن مالکیت توپ بسیار مهم شده است، قدردانی بیشتری از اسکولز می‌شد.

آمار باشگاهی پل اسکولز

تعداد بازی۷۱۳
تعداد گل۱۵۳
تعداد پاس گل۸۱
جام ها۲۵

آندرس اینیستا

۸- آندرس اینیستا (۲۰۰۰- تاکنون)

آندرس اینیستا هنوز بازنشسته نشده است و شاید این موضوع برای برخی تعجب برانگیز باشد. اینیستا به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از سه گانه هافبک هایی که بارسلونا و اسپانیا را برای مدتی در سطح بالایی نسبت به تیم های دیگر پیش بردند، بعد از ترک کاتالان ها در سال ۲۰۱۸ نیز همچنان با حرکات سریع پای خود و دریبل هایش تماشاگران را سرگرم می کند، در حالی و پنج سال را در ویسل کوبه ژاپن گذراند و اخیراً در سن ۴۰ سالگی اولین فصل خود را با تیم الامارات در لیگ برتر امارات متحده عربی تجربه کرده است.

گل اینیستا در جام جهانی ۲۰۱۰ برای اسپانیا برای مدت طولانی در خاطره ها باقی خواهد ماند، و همچنین حرکت خاص او موسوم به “La Croqueta” که در آن توپ را به سرعت از یک پا به پای دیگر منتقل می کرد تا از کنار یک مدافع سرسخت بگذرد. اینیستا یک استعداد ویژه برای یک هافبک میانی در تاریخ فوتبال بود.

آمار باشگاهی آندرس اینیستا

تعداد بازی۸۸۵
تعداد گل۹۳
تعداد پاس گل۱۶۱
جام ها۳۲

سرخیو بوسکتس

۶- سرخیو بوسکتس (۲۰۰۷- تاکنون)

“بازی را تماشا می کنید، بوسکتس را نمی بینید. بوسکتس را تماشا می کنید، کل بازی را می بینید.” نقل قول ویسنته دل بوسکه سرمربی وقت اسپانیا در مورد سرخیو بوسکتس شاید اکنون آنقدر معروف باشد که تاثیر اولیه اش را از دست داده است، اما در جمع بندی آنچه که هافبک سابق بارسلونا روی میز آورده است، به خوبی کار می کند.

بوسکتس به دور از حضور پر هیاهو – یا حتی فیزیکی – در زمین، در دوران اوج بارسلونا تمایل داشت که تحت الشعاع نبوغ و قدرت همبازی هایش در خط میانی این تیم یعنی ژاوی و اینیستا قرار بگیرد. با این حال، توانایی او برای قرار گرفتن تقریباً همیشگی در فضای مناسب در زمان مناسب برای دریافت توپ قبل از بهترین تصمیم- درست حدس زدید – پاس مناسب، باعث می‌شد که تیمش به ندرت توپ را از دست بدهد و با تسلط خفه کننده خود برای تیم حریف، آن ها را وادار به تسلیمی می کرد. بوسکتس یکی از بهترین بازیکنان خط میانی تاریخ فوتبال است.

آمار باشگاهی سرخیو بوسکتس

تعداد بازی۷۷۷
تعداد گل۱۹
تعداد پاس گل۵۲
جام ها۳۳

ژابی آلونسو

۶- ژابی آلونسو (۲۰۱۷-۱۹۹۹)

ژابی آلونسو اخیراً به عنوان سرمربی به خاطر قهرمانی بدون شکست خود در بوندسلیگا با بایر لورکوزن در آلمان، تیتر خبرها شده است، جایی که او بسیاری از همان ویژگی های جالبی را که به عنوان یک بازیکن به نمایش گذاشته بود، در قالب سبک بازی تیمش به مخاطبان نشان می دهد.

طرفداران لیگ برتر – و به ویژه لیورپول – نسخه تمام اکشن‌تری از آلونسو را در دوران جوانی‌اش به یاد خواهند آورد، اگرچه کلاس او همیشه به وضوح مشهود بود. با این حال، به ویژه در رئال مادرید و بایرن مونیخ در مراحل بعدی دوران حرفه‌ای‌اش، این بازیکن اسپانیایی به خاطر نقش عمومی‌اش در خط میانی شهرت پیدا کرد، بازیکنی که از جای خود در میانه زمین پاس ها را پخش می کرد، اما هرگز عجولان این کار را نمی کرد و پاس هایش همواره هدفمند بود. شاید تعجب آور نباشد که ژابی در زمینه مربیگری نیز چنین موفق شده است.

آمار باشگاهی ژابی آلونسو

تعداد بازی۷۰۰
تعداد گل۴۳
تعداد پاس گل۶۸
جام ها۱۴

لوکا مودریچ

۵- لوکا مودریچ (۲۰۰۳- تاکنون)

لوکا مودریچ، رکورددار بازی های ملی برای تیم کرواسی و برنده توپ طلای ۲۰۱۸، معیاری را برای نسل بعدی هافبک های بااستعداد تعیین کرده است. او ابتدا در تاتنهام نظرها را به خود جلب کرد، اما کمتر کسی انتظارش را داشت که او در رئال مادرید به چنین بازیکنی در کلاس جهانی تبدیل شود، بازیکنی که یکی از اجزای مهم تیمی شد که از زمان ورودش تاکنون شش قهرمانی لیگ قهرمانان اروپا را به دست آورده است.

مودریچ علیرغم مهارت تکنیکی، یک هافبک خلاق ذاتی نیست، هرچند صرفاً روی حفظ توپ متمرکز نیست. در عوض، او دارای ترکیبی منحصر به فردی از آن خصوصیات است که او را قادر می سازد تا در تمام مراحل بازی به شکلی بی مانند تاثیرگذار باشد. پاس‌های بیرون پای خاص او و سانترهایش، مزه دیگری به مجموعه مهارت های از قبل حیرت انگیز مودریچ اضافه می کند.

آمار باشگاهی لوکا مودریچ

تعداد بازی۷۹۵
تعداد گل۸۶
تعداد پاس گل۱۳۱
جام ها۳۳

میشل پلاتینی

۴- میشل پلاتینی (۱۹۸۷-۱۹۷۲)

شهرت میشل پلاتینی پس از اینکه وی در دوران ریاست یوفا به دلیل نقض قوانین مجرم شناخته شد و متعاقباً به مدت هشت سال از هرگونه فعالیت مرتبط با فوتبال محروم گردید، تا حد زیادی خدشه دار شد.

با این حال، به عنوان یک بازیکن، او به اندازه همه بازیکنان دیگر این فهرست یک هافبک بااخلاق و بی نقص بود. در حالی که پلاتین دهه اول دوران حرفه ای خود را در تیم های نانسی و سنت اتین در زادگاهش فرانسه گذراند، پنج سال حضور او در ایتالیا با یوونتوس بود که باعث شد به عنوان یکی از بهترین بازیکنان تاریخ فوتبال به شهرت برسد. پلاتینی برای سه سال متوالی بین سال‌های ۱۹۸۳ تا ۱۹۸۵ برنده توپ طلا شد، تنها لیونل مسی (هشت بار) و کریستیانو رونالدو (پنج بار) بیشتر از او برنده این جایزه شده اند.

پلاتینی مظهر ظرافت و شکوه بازی در میانه زمین بود و دائماً با سهولت تمام در زمین می چرخید طوری که انگار او تنها بازیکن حاضر در زمین بود. تکنیک او در زمینه زدن ضربات ایستگاهی فوق العاده و به یک اندازه در زمینه دادن پاس گل و گل زدن مهارت داشت که موهبتی بسیار نادر در دنیای فوتبال است. “Le Roi” – “شاه” – ممکن است اکنون از سلطنت خلع شده باشد، اما مطمئناً در دوران اوج خود دنیای فوتبال را فتح کرد.

آمار باشگاهی میشل پلاتینی

تعداد بازی۵۵۰
تعداد گل۲۹۷
تعداد پاس گل۴۸
جام ها۱۰

زین الدین زیدان

۳- زین الدین زیدان (۲۰۰۶-۱۹۸۹)

کمتر فوتبالیستی اسطوره تر از زین الدین زیدان افسانه ای است. «زیزو»، همان اسمی که اغلب با آن صدایش می زدند، به سادگی همه چیز داشت. قدرت، جذبه، اولین لمس توپ بی عیب و نقص و توانایی جادویی برای ایجاد فضایی برای خود یا دیگران در حالی که به نظر می رسید فضایی وجود ندارد.

بسیاری از کسانی که بازی های این مرد بزرگ را تماشا کرده‌اند، سبک خاص دریبل زدنش با چرخیدن روی یک پاشنه را به یاد دارند که با نام دریبل زیدانی شناخته می شود، اما تقلیل دادن او به آن یک حرکت تکنیکی، شاید از برخی جهات به کیفیت کلی این بازیکن صدمه بزند – او به ندرت نیاز داشت که با حرکات نمایشی خود را از دردسر نجات دهد، و تسلطش روی توپ همه مشکلات را برایش حل می کرد.

و آنهایی که امیدوار بودند این نابغه تکنیکی را با فیزیک بدنی خود به دردسر بیندازند، به شدت ناامید می شدند، زیرا زیدان دارای قدرت و جثه ای بود که او را قادر می ساخت حتی در مقابل سرسخت ترین مدافعان هم کار خود را پیش ببرد.

دوران سرمربیگری زیدان یادآور کنترل طلایی اش روی توپ به عنوان یک بازیکن بوده است، در حالی که رئال مادرید را در کسب سه عنوان قهرمانی متوالی لیگ قهرمانان بین سال های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ هدایت کرد و یک رختکن بدنام و بدعنق و پر از غرور لوس بلانکوس را متحد کرد. به نظر می رسد دشمنی کردن با زیدان نادرست به نظر می رسد- کافی است از مارکو ماتراتزی بپرسید.

آمار باشگاهی زین الدین زیدان

تعداد بازی۶۸۹
تعداد گل۱۲۵
تعداد پاس گل۱۴۱
جام ها۱۳

ژاوی

۲- ژاوی (۲۰۱۹-۱۹۹۷)

آیا هیچ بازیکنی تا به حال مانند ژاوی توانسته بازی را کنترل کند؟ شاید بهترین پاسوری که تا به حال فوتبال به چشم دیده است، ژاوی – همراه با بوسکتس و اینیستا – زیر نظر پپ گواردیولای جوان، رقیبان را یکی پس از دیگری به کام مرگ می فرستاد. قدرت دید قابل توجه، جاگیری، موقعیت سنجی و توانایی های فنی او، حریفان را مجبور می کرد تا کنترل او بر بازی، حتی زمانی که توپ را لمس نمی کرد، را نیز حس کند و تسلیم آن شود.

البته که لیونل مسی ستاره نمایش های نیوکمپ بود، اما ژاوی رهبر ارکستر فوق العاده پشت سر او بود و دومین تعداد بازی (۷۶۷) در تاریخ باشگاه را بعد از مسی به خود اختصاص داده است. توجه او به جزئیات و اسکن مداوم زمین بود که ژاوی را از بقیه متمایز می کرد – او همیشه به دنبال یافتن فضایی در زمین بود و آن فضا را می یافت. وقتی پرس می شد، او چرخش ساده ۳۶۰ درجه خود ملقب به “La Pelopina” را انجام می داد تا بازیکن مقابل خود را از مسیر خارج کند، سپس توپ را به یکی از هم تیمی هایش داده و برای دریافت توپ برگشتی، به فضایی بهتر برود.

با انجام این کار، او از ابتدا تا پایان کنترل مسابقات تیم بارسلونا را در اختیار داشت و بدون خستگی توپ را به جریان می انداخت، در حالی که به عنوان مجرای اصلی بازی تیم بارسلونا، توپ را در زمین بازی به حرکت در می آورد تا زمانی که به تور دروازه حریفان دوخته می شد. به سادگی، ژاوی یک نابغه تمام عیار و بی نقص بود.

آمار باشگاهی ژاوی

تعداد بازی۹۳۱
تعداد گل۱۱۲
تعداد پاس گل۲۱۷
جام ها۲۹

آندره آ پیرلو

۱- آندره آ پیرلو (۲۰۱۷-۱۹۹۵)

معدود بازیکنانی توانسته اند بازی فوتبال را به اندازه آندره آ پیرلو ساده و بی دردسر جلوه دهند. این بازیکن ایتالیایی دوران حرفه ای خود را به عنوان یک هافبک تهاجمی شروع کرد، اما با بالا رفتن سن، بیشتر در عمق خط میانی پیش رفت – و در این موقعیت بود که بیشتر از همه خود را به عنوان یک بازیکن خط میانی نابغه و بااخلاق نشان داد. همیشه خونسرد، آرام و متین، و هرگز عجله نداشت – یا چیزی شبیه عجله – پیرلو توپ را در خط میانی دریافت می‌کرد، زمین را برای گزینه‌های ممکن بررسی کرده و توپ را از یک طرف زمین به سمت دیگر پاس می داد، درست جایی که می خواست توپ برود، چه در مسیر یک مهاجم در حالت دویدن به سمت دروازه حریف، چه روی پای او.

پیرلو کهن الگوی بازیکنان خط میانی فوتبال است، بازیکنی به ندرت مجبور به انجام هر گونه عجله یا کار کثیف می شد – او خیلی ساده وارد فضای مناسب می شد، توپ را دریافت می کرد و آن را به بهترین گزینه می داد. تکنیک و کیفیت بازی پیرلو در ضربات ایستگاهی به همان اندازه به یاد ماندنی بود و رکورد مشترک بیشترین گلزنی از ضربات ایستگاهی در سری آ را در اختیار داشت. هافبکی با فرهنگ تر، بااخلاق تر و باهوش تر از پیرلو در تاریخ وجود نداشت.

آمار باشگاهی آندره آ پیرلو

تعداد بازی۷۵۶
تعداد گل۷۳
تعداد پاس گل۱۳۵
جام ها۱۷

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود