
ترامپ در تاریخ ۴ مارس تعرفههایی بر واردات کانادا و مکزیک وضع کرد و برخی معافیتهای موقت نیز در ۶ مارس اعلام شد. ترامپ همچنین تعرفه اضافی بر واردات چین را اعلام کرده است. در کنار مهاجرت غیرقانونی و قاچاق مواد مخدر، رئیسجمهور آمریکا کسری تجاری را به عنوان دلیلی برای وضع تعرفهها ذکر کرده است. در اینفوگرافی زیر، کشورهایی را که در بزرگترین کسریهای تجاری ایالات متحده نقش دارند، به تصویر کشیده شده اند.

رتبهبندی کسریهای تجاری ایالات متحده
کسری تجاری زمانی رخ میدهد که ایالات متحده بیشتر از میزان صادرات به یک کشور از آن بیشتر وارد میکند. کاخ سفید اعلام کرده است که کسری تجاری امنیت اقتصادی و ملی آنها را تهدید میکند، پایه صنعتی آنها را تو خالی کرده، رقابتپذیری کلی ملی آنها را کاهش داده و کشورشان را برای تأمین نیازهای امنیتی کلیدی به کشورهای دیگر وابسته کرده است. در تلاشی برای رفع این کسری، دولت ترامپ قصد دارد تعرفههایی بر بسیاری از شرکای تجاری آمریکا اعمال کند.

در سال ۲۰۲۴، چین با فاصله بیشترین کسری در کالاهای تجاری را داشت. کسری مکزیک با ۱۷۲- میلیارد دلار در رتبه بعدی قرار دارد و ایالات متحده کسری تجاری ۶۳- میلیارد دلاری با کانادا دارد. این سه کشور مجموعاً ۴۱٪ از کل واردات ایالات متحده را تشکیل میدهند.
اعضای اتحادیه اروپا، ایرلند و آلمان نیز نماینده برخی از بالاترین کسریهای تجاری آمریکا هستند. ترامپ در یک سخنرانی گفته است که تعرفهها بر کالاهای اتحادیه اروپا به زودی اعمال خواهند شد.
تأثیر تجاری تعرفهها

بسیاری از کارشناسان معتقدند که تعرفهها در کاهش کسریهای تجاری مؤثر نیستند. با این حال، آنها بر زنجیرههای تأمین و امور مالی شرکتها تأثیر خواهند گذاشت.
از نظر قانونی، کسبوکاری که کالا وارد میکند، هزینه را پرداخت میکند. شرکت سپس این انتخاب را دارد که یا هزینه را به مصرفکنندگان منتقل کند، یا هزینه را جذب نماید. گزینه دوم معمولاً برای صنایع با حاشیه سود کم امکانپذیر نیست. برای شرکتی که هزینه را جذب میکند، این میتواند منجر به کاهش پول برای سرمایهگذاری در رشد شرکت شود.

یک شرکت همچنین میتواند در صورت امکان به یک تأمینکننده داخلی روی آورد، هرچند قیمتها معمولاً بالاتر از آنچه قبلاً به یک تأمینکننده خارجی پرداخت میکردند، خواهد بود.
کسبوکارهایی که صادرات دارند نیز میتوانند تحت تأثیر قرار گیرند. اگر دلارهای داخلی کمتری به خارج از کشور فرستاده شود، عرضه کمتر میتواند ارزش ارز را افزایش دهد و صادرات کشور را برای خریداران گرانتر کند. کشورهای هدف ممکن است همچنین تعرفههای تلافیجویانه اعمال کنند. به عنوان مثال، وزارت کشاورزی ایالات متحده تخمین میزند که صادرکنندگان کالاهای کشاورزی از اواسط سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹ به دلیل تعرفههای تلافیجویانه ۱۳.۲ میلیارد دلار ضرر کردهاند.
بدون نظر