
نام اصفهان در اولین روزهای سال جدید در شبکه های اجتماعی و رسانه های خبری پرتکرار شده است. اخیرا کمبود شدید آب یزد به دلیل حمله به خط لوله انتقال آب یزد در استان اصفهان و تخریب آن که منجر به قطع آب در یزد شد، به سرعت در صدر اخبار قرار گرفت. اما بحث داغتری که پیش از ماجرای قطع لوله انتقال آب اصفهان به یزد در فضای مجازی وایرال شد، مساله ارسال پیامک برای زنان به خاطر عدم رعایت حجاب در اصفهان بود. در روزهای اخیر بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی مدعی شده اند قانون عفاف و حجاب به طور جدی در اصفهان اجرا شده و بانوانی که سوار خودرو نبوده اند نیز پیامک اخطار حجاب دریافت کرده اند.

در حالی که دولت و مجلس با توجه به نظر شورای امنیت ملی تصمیم به تعویق اجرای قانون حجاب گرفتهاند و تحصن طیف رادیکال در برابر مجلس جمع شد، کاربران از شروع دوباره پیامکهای عدم رعایت حجاب برای شهروندان اصفهانی خبر میدهند!
پیش از این نیز وقتی بحث تصویب قانون حجاب در مجلس داغ بود، شاهد گزارشهای مشابهی از اصفهان بودیم که حکایت از شروع اجرای این قانون داشت.

در ماههای اخیر و با توجه به حواشی که قانون مذکور به دنبال داشت و تصمیم دولت و سایر نهادهای تصمیم گیرنده مبنی بر عدم اجرای آن، به نظر میرسید که اجرای زودهنگام آن در برخی استانها نیز متوقف شده است. اکنون، اما با توجه به پیامکهایی که برای برخی شهروندان ارسال شده است، به نظر میرسد در برخی استانها به رغم تصمیماتی که ریشه آن نظر شورای امنیت ملی بوده است، برخی برای اجرای قانون حجاب تلاش میکنند.
این موضوع که پیامکها برای افراد پیاده و نه صاحبان خودروها ارسال شده و این بحث که از کدام طریق و به وسیله چه دوربینهایی، موضوع کشف حجاب ثبت شده است، در موارد قبلی هم طرح شده بود اما نکته قابل توجه در فقره اخیر این است که در پیامکهای مورد اشاره مخاطب والدین فردی که حجاب را رعایت نکرده، است.

کاربران شبکه های اجتماعی حدس و گمانهای خود را درخصوص مکانیزم این نوع ردگیری افراد بیحجاب و پیام هایی که برای اعضای خانواده آنها ارسال شده است را مطرح کرده اند.
پویا در این باره نوشته است: خیلیها براشون سوال شده پیامک حجاب اصفهان چجوری ارسال میشه. مسئله خیلی ساده است، اپراتورها دسترسی امنیتی دادن و یک نفر با گوشی در یک جا مستقر میشه و رد تمام گوشیها رو در نقشه میبینه و کلیک میکنه فلان مورد حجاب نداره و درجا پیامک میره.

خرمدین یک فرضیه تازه درباره اتفاقات اصفهان مطرح می کند و می گوید: ما در اصفهان تجربهش کردیم و متحیر بودم که آخه چجوری میشه؟ آخرش حدس نزدیک به یقین پیدا کردیم که مشخصات از روی کارت بانکی و توسط فروشنده گزارش شده. فکرش رو بکنید که هم بری خرید کنی و و به اقتصاد یک منطقه خیر برسونی و هم گزارش بشی…
بانو از شهروندان اصفهانی نیز می گوید: من به عنوان یک اصفهانی یک توضیحی بدم. طبق برآورد من و دوستانم این پیامکها زمانی ارسال میشه که از یکی از کاسبهای داخل بازار خرید کنید و کارت بکشید. به علاوه توی مترو هم وقتی کارت رو شارژ میکنید و کارت میکشید هویتتون مشخص میشه. کلا خیلی پیچیده نیست قضیه.
راوی می گوید: به خدا قسم ۹۰ درصد هویتها از طریق سیم کارت شناسایی میشه وقتی سیم کارت به اسمته و موقعیت حضورت هم مشخصه به راحتی نقطهیابی میکنن. اون ۱۰ درصد دیگه هم بنظر میرسه که از طریق کسبه محترم پیدا میشه.

نهال هم درباره سیستم گمانهزنیها پیرامون وجود تشخیص چهره نوشته است: این قضیه جدید نیست، چندین ماه قبل به یکی از نزدیکان زنگ زده بودن که فلان تاریخ بیا فلان اداره، گزارش بیحجابی دارید، وقتی رفته بود عکسش رو بهش نشون دادن که پیاده و در خیابون ازش گرفته شده بود. ظاهراً به نوعی ابزار تشخیص چهره رو در اختیار دارند.
سوگولی هم درباره مختصات دوربینهای میدان نقش جهان می گوید: یک دوربین در ابتدای ورودی میدون نقش جهان از سمت خیابون سپه نصب هست که چهره رو شناسایی میکنه و پیامک ارسال میشه. برای خیلی از اطرافیان من این پیامک از همین نقطه اومده. یک دوربین هم سمت خاقانی نصب کردنو جاهای دیگه رو خبر ندارم.
کامران می گوید: طبق مشاهدات، دوربینهای تشخیص چهره و پهبادهای مربوط به آن در ایام نوروز در شهر اصفهان بصورت آزمایشی تست شدند.
و سارا که تقریبا با سوگولی همنظر است، چنین می گوید: این پیامکها بیشتر توی میدون نقش جهان، خاقانی و سیتی سنتر میاد. برای دوست من که محل کارش اونجاست تا الان چندبار پیامک رفته. سرشماره و متن اساماس و ارگانی که پایین پیام ذکر شده متفاوته. این عینیترین فرضیهی من از ماجرای اصفهان هست.
بدون نظر