
نیروی دریایی ژاپن از یک توپ ریلی غولپیکر و پیشرفته رونمایی کرده که با استفاده از نیروی مغناطیسی، گلولههایی را با سرعت خیرهکننده ۹,۰۰۰ کیلومتر بر ساعت شلیک میکند. این سلاح هایپرسونیک پیشرفته روی عرشه ناوشکن JS Asuka دیده شده؛ این اتفاق همزمان با افزایش تنشها در منطقه رخ داده که نشان میدهد ژاپن در حال تقویت توان دفاعی خود است.
تصاویری که توسط نیروی دریایی ژاپن (JMSDF) از این توپ ریلی پخش شده نشان میدهد که این سلاح در حال انجام آزمایشهای پیشرفته خود است. نیروی دریایی ژاپن تایید کرده که فرمانده ناوگان دفاعی این کشور برای «مشاهده آخرین وضعیت توپ ریلی» از ناوشکن دیدن کرده است.

این سلاح غولپیکر هشت تن وزن دارد و طول لوله آن به ۶ متر میرسد. این توپ ریلی با استفاده از الکترومغناطیس، گلولههای فولادی ۴۰ میلیمتری به وزن ۳۲۰ گرم را به اهداف مورد نظر خود (کشتی، موشک و هواپیما) با ۶.۵ برابر سرعت صوت شلیک میکند.
این توپ ریلی میتواند ساز و کار جنگ را متحول کند؛ همچنین این توانایی را دارد که موشکهای بالستیک هایپرسونیکی که به سمت هدف میآیند را نابود سازد. این سلاحها از الکترومغناطیسهای قدرتمند به منظور افزایش شتاب گلولههای خود استفاده میکنند.
سلاحهای معمولی بیشتر برای شلیک گلولههای خود از مواد منفجره یا مواد محرکه بهره میبرند، این در حالی است که توپ ریلی با استفاده از نیروی الکترومغناطیسی قادر است تا گلولهها را با سرعت بسیار بالاتری شلیک کند. در حالی که یک تفنگ معمولی میتواند یک گلوله را با سرعتی حدود ۶,۴۰۰ کیلومتر در ساعت شلیک کند، یک توپ ریلی قادر است تا گلولهها را با سرعتی بیش از ۹,۰۰۰ کیلومتر در ساعت پرتاب نماید.
۱۰ نیروی هوایی بزرگ جهان در سال ۲۰۲۵ و تعداد پرنده های نظامی که در اختیار دارند

در نتیجه، نیازی به حمل مواد منفجره یا کلاهکهای جنگی نیست، بنابراین کشتیهای جنگی مجهز به توپ ریلی از نظر ایمنی نسبت به کشتیهای سنتی بسیار امنتر هستند. رونمایی از این سیستم تسلیحاتی جدید در حالی صورت گرفته که تهدیدات در منطقه از سوی چین، روسیه و کره شمالی افزایش یافته است.
بنا به گفته نیروی دریایی ژاپن، این توپ ریلی «به تقویت آمادگی نظامی و وضعیت دفاعی ژاپن در آینده کمک میکند». تحقیقات روی این سیستم تسلیحاتی جدید از سال ۲۰۱۶ آغاز شده و اولین شلیک آزمایشی آن روی کشتی در اکتبر ۲۰۲۳ صورت گرفت. تصاویر شگفتانگیز منتشر شده از شلیک آزمایشی این سلاح با کالیبر ۴۴ میلیمتری نشان میدهد که چندین گلوله از روی کشتی به داخل دریا پرتاب شده است.

اما ژاپن تنها کشوری نیست که مشغول توسعه توپ ریلی خود شده؛ چین سالهاست که به طور مخفیانه روی توپ ریلی خودش کار میکند. در سال ۲۰۱۸، تصاویری که به بیرون درز کرده بود، نشان داد که کشتی جنگی چینی هایانگ شان، یک لندینگ کرافت مجهز به نمونه اولیه توپ ریلی الکترومغناطیسی بود.
تصاویر منتشر شده به صورت آنلاین توسط یک تحلیلگر به نام دافنگ کائو، که به بررسی نیروی دریایی ارتش آزادیبخش مردم چین (PLAN) میپردازد، به بیرون درز کرده بود. کائو تعدادی تصویر از یک کشتی جنگی کلاس Type 072III نیروی دریایی چین را از وبسایت شبکه اجتماعی چینی ویبو استخراج کرد که ظاهراً نشان میداد یک توپ ریلی روی کشتی نصب شده است.

نیروی دریایی ایالات متحده چند هواپیما و از چه انواعی در اختیار دارد؟
تلاشهای آمریکا برای ساخت یک سیستم توپ ریلی تا به حال با شکست مواجه شده؛ شرکتهای زیادی برای چندین سال تلاش کردند تا چنین سیستمی برای کشتیهای آمریکایی بسازند؛ از جمله شرکت BAE Systems که یک نمونه اولیه از آن را طراحی کرد. پیشبینی شده بود که این سلاح گلولهها را با سرعتی بیش از ۸۵۰۰ کیلومتر در ساعت و با بردی معادل ۱۶۰ کیلومتر شلیک کند.
اما این پروژه در نهایت پس از ده سال در سال ۲۰۲۱ به دلیل مشکلات مالی و عدم تمایل متوقف شد. هزینه این پروژه به حدود ۵۰۰ میلیون دلار رسید.
بدون نظر