
احتمال دارد که خودروهای پرنده از سال آینده مسافران را در سراسر اروپا جابهجا کنند.
شرکت اسلواکیایی Klein Vision اعلام کرده که خودروی پرندهاش با نام AirCar که نخستین مدل تولید انبوه در جهان محسوب میشود، در اوایل سال ۲۰۲۶ وارد بازار خواهد شد.
این وسیله با ظاهری شبیه به خودروهای اسپرت، ترکیبی عجیب از چهار چرخ و دو بال دارد که با سرعت گرفتن روی باند، پرواز را آغاز میکند.
AirCar که برای دو سرنشین طراحی شده، میتواند در عرض کمتر از دو دقیقه بالهای جمعشونده خود را باز کند و آماده پرواز شود؛ سپس پس از رسیدن به مقصد، آنها را دوباره در بدنه جمع کند.
استفان کلاین، بنیانگذار Klein Vision، گفته AirCar تحقق رؤیای دیرینه او برای آوردن پرواز به زندگی روزمره مردم است.
با رونمایی از نمونه اولیه تولیدیمان، یک گام دیگر به تحول در نحوه حملونقل جهان نزدیک شدهایم؛ تلفیقی از جاده و آسمان برای ایجاد نسل جدیدی از حملونقل شخصی.

Klein Vision برآورد کرده که این خودرو در سهماهه اول سال ۲۰۲۶ وارد بازار شود؛ البته قیمت آن چندان ارزان نخواهد بود.
سخنگوی این شرکت گفته که قیمت پایه این خودرو ۸۰۰ هزار دلار خواهد بود و بسته به مشخصات فنی، ممکن است تا ۱ میلیون دلار افزایش یابد.
برای مثال، خریداران میتوانند بین موتورهایی با قدرت ۲۸۰، ۳۲۰ و ۳۴۰ اسببخار انتخاب داشته باشند.
پس از انجام موفقیتآمیز پروازهای آزمایشی، Klein Vision اعلام کرده که اکنون روی نسخه جدیدی از نمونه AirCar کار میکند و در حال آزمایش آن است.

تصاویر تبلیغاتی جدید نیز نمایی از طراحی مدل آینده به نام AirCar 2 ارائه میدهند؛ پرواز نخست این مدل قرار است در ماه سپتامبر انجام شود.
AirCar برای پرواز نیاز به حدود ۳۰۰ متر باند دارد و هنگام برخاستن به سرعت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت میرسد، اما در آسمان با سرعت کروز ۲۵۰ کیلومتر بر ساعت حرکت میکند.
سوخت این خودرو بنزین معمولی پمپبنزینهاست و میتواند دو سرنشین را تا ارتفاع حداکثر ۵,۵۰۰ متر با استفاده از یک ملخ که بین بدنه و دم تعبیه شده حمل کند.
با اینکه این خودرو از بنزین استفاده میکند، اما یکی از بنیانگذاران شرکت گفته به محض اینکه باتریها از نظر چگالی انرژی به سطح مناسبی برسند، AirCar به نسخه تمامبرقی تبدیل خواهد شد.
به گفته توسعهدهندگان، این خودرو پس از ورود به بازار میتواند برای سفرهای تفریحی یا بهعنوان تاکسی پرنده مشابه سرویس Uber مورداستفاده قرار گیرد.

خلبان با فشار یک دکمه میتواند در کمتر از دو دقیقه دو بال خودرو را باز کرده و برای پرواز آماده شود؛ پس از فرود نیز این بالها بهطور ایمن در بدنه جمع میشوند.
مدل اولیه AirCar تاکنون بیش از ۱۷۰ ساعت پرواز و بیش از ۵۰۰ مرتبه برخاست و فرود موفق را پشت سر گذاشته است.
در سال گذشته، نخستین پرواز سرنشیندار AirCar با حضور ژان-میشل ژار، موزیسین سرشناس فرانسوی انجام شد.
ژار در حالی که در کنار خلبان داخل AirCar نشسته بود، مسیری در حدود دو کیلومتر را به مدت ۱۰ دقیقه بر فراز فرودگاه پییشتی در اسلواکی پیمود.
ژار که از پیشگامان موسیقی الکترونیک و امبینت است، این تجربه را شبیه به حضور در داستانی از ژول ورن توصیف کرد؛ نویسندهای قرن نوزدهمی که به آثار علمیتخیلیاش مانند «دور دنیا در ۸۰ روز» شهرت دارد.

همچنین در سال گذشته، جیمز می، مجری سابق برنامه Top Gear، به Klein Vision رفت و شاهد عملکرد AirCar در فرودگاهی بینالمللی در اسلواکی بود.
AirCar فرود آمد. خیلی کم پیش میآید که کلمهای برای توصیف نداشته باشم، اما واقعاً نمیدانم چه بگویم!
در کشور اسلواکی، AirCar در ژانویه ۲۰۲۲ گواهینامه صلاحیت پرواز را دریافت کرد که اجازه حمل مسافر را صادر میکند و مسیر تولید انبوه این خودرو را هموار کرده است.
در بریتانیا نیز ۲۰ میلیون دلار بودجه دولتی به سازمان هوانوردی غیرنظامی (CAA) اختصاص یافته تا زمینه را برای ورود تاکسیهای پرنده فراهم کند.
هفته گذشته، مایک کین، وزیر حملونقل دولت بریتانیا اعلام کرد که طی سه سال آینده تاکسیهای پرنده بر فراز آسمان بریتانیا پرواز خواهند کرد و نخستین پرواز خلباندار آنها تا سال ۲۰۲۶ انجام میشود.

طبق گزارش موسسه Morgan Stanley، ارزش بازار جهانی خودروهای پرنده تا سال ۲۰۴۰ به ۱ تریلیون دلار خواهد رسید و تا سال ۲۰۵۰ به ۹ تریلیون دلار افزایش خواهد یافت.
رواج استفاده از خودروهای پرنده میتواند با بهرهگیری از فضای گسترده آسمان، ترافیک سنگین زمینی را بهطور چشمگیری کاهش دهد.
بدون نظر