اولین «هلی‌پیما»ی جهان با قابلیت برخاست عمودی و پرواز با سرعت ۴۵۰ کیلومتر بر ساعت

اولین «هلی‌پیما»ی جهان با قابلیت برخاست عمودی و پرواز با سرعت ۴۵۰ کیلومتر بر ساعت

اولین هلی‌پیما (ترکیب هلیکوپتر و هواپیما) جهان، یک مینی‌جت براق است که توانایی جابه‌جایی شش مسافر با سرعت ۴۵۰ کیلومتر بر ساعت را برای سفرهای کوتاه‌مدت و لوکس دارد. این هواپیما به‌تازگی به یک دستاورد مهم دست یافته است.

هلی پیما

هواپیمای Cavorite X7 ساخت شرکت Horizon Aircraft، اوایل این ماه به عنوان نخستین هواپیمای برقی با قابلیت برخاست و فرود عمودی (eVTOL) توانست علاوه بر بهره‌گیری از طراحی فن‌های داخلی بال، به شکلی پایدار وارد حالت پرواز با تکیه بر بال‌ها شود و در این زمینه به یک دستاورد تاریخی در صنعت هوانوردی دست یابد.

این هواپیما مانند یک هواپیمای معمولی در آسمان پرواز می‌کند، اما برخاست و فرود آن به صورت عمودی و مشابه هلی‌کوپتر انجام می‌شود. این مینی‌جت، مجهز به ۱۴ فن تعبیه‌شده در داخل بال‌های خود است که امکان برخاستن عمودی از زمین را فراهم می‌کنند. سپس یک موتور توربین گازی، هواپیما را مانند یک جت معمولی به سمت جلو حرکت می‌دهد.

۱۰ جت جنگنده جهان که بیشترین برد رزمی را دارند؛ از JF-17 Thunder تا Su-57 Felon

هلی پیما

برایان رابینسون، مهندس ارشد و یکی از بنیان‌گذاران شرکت Horizon، می‌گوید: «این دستاورد خارق‌العاده، رویکرد منحصربه‌فرد و قدرتمند ما در مرحله‌ی تغییر حالت پروازی از عمودی به افقی را تأیید می‌کند… در طراحی این هلی‌پیما از موتورهای چرخان چندملخه یا سازوکارهای پیچیده‌ تغییر زاویه‌ی بال استفاده نشده و در عوض، سیستم دارای چندین لایه ایمنی پشتیبان است… در نهایت، هواپیما مرحله‌ی تغییر حالت پرواز را با ایمنی و پایداری بالا پشت سر می‌گذارد؛ بخشی کلیدی در عملکرد هواپیماهای eVTOL که بسیاری از رقبا هنوز در آن با چالش‌های جدی روبه‌رو هستند».

بسیاری از استارتاپ‌های سراسر جهان در حال توسعه جت‌ها و هواپیماهای عمودپرواز برای پروازهای کوتاه‌برد هستند. انتظار می‌رود این وسایل پرنده به‌ویژه در مناطق شهری عملکرد بسیار خوبی داشته باشند و برخی از آن‌ها به عنوان «تاکسی‌ هوایی» مورد استفاده قرار گیرند تا افراد بتوانند به راحتی در آسمان‌ جابه‌جا شوند.

هلی پیما

شرکت Horizon به نظر می‌رسد یکی دیگر از شرکت‌هایی است که تلاش می‌کند در بازار تاکسی‌های هوایی سهم داشته باشد. این شرکت (کانادایی) مهندسی هوافضا معتقد است این جت‌ها کاربردهای متعددی در زندگی شهری و مصارف غیرنظامی خواهند داشت. بنا به گفته شرکت سازنده، این هواپیماها می‌توانند در حوزه‌های دفاعی نیز مورد بهره‌برداری قرار گیرند، به‌ویژه در مأموریت‌های امدادی و مناطق صعب‌العبور. مزیت برخاست عمودی این است که Cavorite X7 نیازی به باند پرواز ندارد و تنها به یک سطح صاف و آسمان باز جهت بلند شدن نیاز است.

این هواپیما (Cavorite X7) قابلیت برخاستن از اکثر هلی‌پیماهای با درجه‌بندی H1 تا H3، ناوهای هواپیمابر، پشت‌بام بیمارستان‌ها و حتی پیست‌های اسکی را دارد. البته به شرطی که فضای نهایی برای نزدیک‌شدن و برخاستن حداقل یک و نیم برابر طول کلی جت باشد و وزن مجاز منطقه تماس و برخاست رعایت شود.

هلی پیما

تصاویر جدید از بزرگترین هواپیمای جهان ۱۸ ماه پس از آسیب دیدن در حملات روسیه

با حداکثر وزن ناخالص ۲۵۰۰ کیلوگرم، این هلی‌پیما توان حمل بار قابل توجهی را دارد و می‌تواند تا ۶۸۰ کیلوگرم کالا را جابجا کند. همچنین باید اشاره کرد که در پروازهای معمولی (با استفاده از باند)، ظرفیت حمل بار هلی‌پیما Cavorite X7 بیشتر است و می‌تواند تا ۸۱۵ کیلوگرم بار را جابه‌جا کند.

شرکت Horizon اعلام کرده که این جت با طراحی «سر چکشی» توانایی رسیدن به سرعت کروز ۴۶۰ کیلومتر بر ساعت و برد ۸۰۰ کیلومتر با احتساب ذخیره سوخت را دارد — که این مقدار بسیار بیشتر از برخی رقبای دیگر است.

هلی پیما

اسکایتانیک؛ بزرگترین هواپیمای جهان که ۱۲ برابر بویینگ ۷۴۷ گنجایش دارد

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود