Fury؛ «پهپاد-جنگنده» جدید ساخت Anduril که نبردهای هوایی را دگرگون می‌کند + ویدیو

Fury؛ «پهپاد-جنگنده» جدید ساخت Anduril که نبردهای هوایی را دگرگون می‌کند + ویدیو

ایالات متحده بزرگ‌ترین کاربر سامانه‌های هواپیمای بدون سرنشین (UAS) و سایر پهپادها در جهان است و این وضعیت برای چندین دهه ادامه داشته. پهپادهای «شکارچی-قاتل»، جنگ را در قرن بیست‌و‌یکم دگرگون کرده‌اند، و شرکت Anduril Technologies اکنون در حال تلاش برای ایجاد تحولی دیگر در این عرصه با معرفی پهپاد جدیدی به نام Fury است. این پرنده‌ی خودمختار با کارآیی بالا و قابلیت انجام چند مأموریت، در رده‌ی پنجم دسته‌بندی پهپادها قرار دارد. پهپادهای گروه پنجم شامل هر وسیله‌ی پرنده‌ای هستند که بیش از ۱,۳۲۰ پوند (۵۹۸ کیلوگرم) وزن دارند، می‌توانند در ارتفاع بیش از ۱۸,۰۰۰ فوت (۵,۴۸۶ متر) از سطح دریا پرواز کنند، و قادر به عملکرد در هر سرعت هوایی هستند. نمونه‌های دیگری از پهپادهای این گروه شامل MQ-9 Reaper و RQ-4 Global Hawk هستند.

پهپاد YFQ-44A Fury AAV

پهپاد Fury هنوز وارد مرحله سفارش رسمی نشده، اما نسبت به نمونه‌های پیشین خود گامی رو به جلو محسوب می‌شود؛ در واقع به‌نوعی، یک جت جنگنده بدون خلبان است. افزودن قابلیت بدون سرنشین به جنگنده‌های موجود ایده‌ای جدید نیست؛ به‌طور مثال، ارتش از جنگنده‌های قدیمی F-16 برای آزمایش‌های خودکار استفاده کرده، اما Fury از پایه به‌عنوان یک هواگرد رزمی خودمختار طراحی و ساخته شده است.

Anduril از پیش از سال ۲۰۲۳ بر روی پروژه Fury کار می‌کرد و نخستین تصاویر آن در یک ویژه‌برنامه از ۶۰ دقیقه در ماه مه ۲۰۲۵ به نمایش درآمد. اگر نیروی هوایی آمریکا این هواپیمای بدون سرنشین را به‌عنوان سامانه تسلیحاتی جدید انتخاب کند، برنامه این است که به تولید انبوه برسد. در این صورت، آسمان میادین نبرد به‌زودی می‌توانند مملو از جنگنده‌هایی مرگباری شوند که بدون خلبان فعالیت می‌کنند؛ موضوعی که امکان انجام مانورهای پرشتاب (G بالا) و مزایای دیگر را بدون به‌خطر افتادن جان پرسنل نظامی فراهم می‌کند.

پهپاد-جنگنده YFQ-44A Fury AAV

YFQ-44A Fury AAV

Fury نام داخلی انتخاب‌شده توسط Anduril برای این هواگرد است اما نام رسمی آن در مرحله توسعه YQF-44A بوده؛ هرچند در صورت انتخاب توسط نیروی هوایی، احتمالاً این نام تغییر خواهد کرد. Fury به اندازه یک جنگنده استاندارد بزرگ نیست، چراکه نیازی به داشتن کابین خلبان و تجهیزات جانبی مرتبط با آن ندارد. این هواگرد در ابعاد تقریباً نصف F-16 – که یکی از پراستفاده ترین جنگنده‌های دنیاست – طراحی شده و دارای بال‌های مایل و نقاط اتصال خارجی برای نصب تسلیحات است.

پهپاد آمریکایی YFQ-44A Fury AAV

شرکت Anduril پارامترهای عملکردی خاصی برای Fury در نظر دارد؛ از جمله سقف پرواز تا ارتفاع ۵۰٬۰۰۰ فوت و دستیابی به سرعتی در حدود ماخ ۰.۹۵ (۷۲۹ مایل در ساعت یا حدود ۱٬۱۷۳ کیلومتر در ساعت). به‌طور ایده‌آل، این هواگرد قادر خواهد بود برای بازه‌های زمانی کوتاه، تا +۹G و تا -۳G مانور انجام دهد و عملکرد پایدار در سطح +۴.۵G داشته باشد. برای مقایسه، برخی از جنگنده‌ها می‌توانند تا ۶G را به‌طور پایدار و تا ۱۰ یا ۱۲G را برای مدت‌زمان بسیار کوتاهی تحمل کنند، اما این سطوح برای خلبان‌ها خطرناک و آسیب‌زننده است و به‌ندرت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پهپاد YFQ-44A Fury AAV ساخت آمریکا

طول این هواگرد ۲۰ فوت (۶.۱ متر) و فاصله‌ی دو سر بال‌های آن ۱۷ فوت (۵.۲ متر) است. موتور آن از نوع توربوفن Williams FJ44-4M است که متعلق به دسته موتورهای هواپیماهای کلاس تجاری است. استفاده از موتوری تجاری و در دسترس، امکان آغاز سریع تولید انبوه را فراهم می‌کند، که از اهداف اصلی Anduril در صورت خرید این سیستم توسط نیروی هوایی ایالات متحده است. این پرنده دارای دو نقطه اتصال برای حمل موشک‌های AIM-120 AMRAAM جهت نبرد هوایی است، اما ممکن است این پیکربندی با پیشرفت توسعه یا تغییر نیازهای مأموریتی، دستخوش تغییر شود.

YFQ-44A Fury AAV

نخستین جنگنده‌ی خودمختار جهان

توسعه Fury بخشی از برنامه Collaborative Combat Aircraft (CCA) نیروی هوایی آمریکاست، که به‌دنبال استفاده هم‌زمان از هواگردهای دارای خلبان و پهپادهای خودمختار است. Fury از نرم‌افزار هوش مصنوعی Lattice شرکت Anduril استفاده می‌کند تا بتواند طبق شرایط برنامه‌ریزی‌شده عمل کند و در عین حال، هوش مصنوعی آن توانایی شناسایی، انتخاب و درگیری با اهداف را داشته باشد. ایده‌آل این است که حداقل یک پهپاد Fury همراه با جنگنده‌ای مانند F-35 Lightning II پرواز کند. در صورت شناسایی هدف، Fury می‌تواند از فاصله‌ای دورتر از شعاع عملیاتی F-35 با آن درگیر شود و بدین‌ترتیب، ایمنی جنگنده‌ی دارای خلبان حفظ شود.

پهپاد خودمختار YFQ-44A Fury AAV

این یک جهش تکنولوژیک به‌سوی آینده‌ای است که سال‌ها در رؤیاها و کابوس‌ها تصور شده است. ساختن یک ماشین مرگبار خودمختار، منتقدانی دارد، اما مدیرعامل Anduril، برایان شیمپف، اطمینان داده که این سامانه هوشمند است و با مین‌های زمینی ضد تانک ساده تفاوت دارد. Fury قادر به شناسایی و درگیری با اهداف بالقوه خواهد بود، اما همواره یک انسان می‌تواند وارد عمل شده، کلید شلیک (Kill Switch) را فعال کند یا پارامترهای هدف آن را تغییر دهد.

یکی از مزایای استفاده از Fury آن است که ساخت و بهره‌برداری از آن نسبت به هواپیماهای سرنشین‌دار بسیار ارزان‌تر است. اجزایی مانند چرخ‌های فرود را می‌توان در هر کارگاه معمولی در آمریکا ساخت. دیگر قطعات آن نیز به‌مراتب ساده‌تر از اجزای جنگنده‌های پیشرفته‌ی نسل پنجم قابل ساخت هستند. با این حال، Anduril هنوز قیمت دقیق Fury را اعلام نکرده، اما برآوردها نشان می‌دهد قیمت آن بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون دلار خواهد بود. این مبلغ به‌مراتب کمتر از قیمت یک F-35 است، و داشتن یک هم‌پرواز رباتیک می‌تواند هم نرخ بقای جنگنده‌ی سرنشین‌دار را افزایش دهد و هم قدرت تهاجمی آن را بهبود ببخشد.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
یک نظر

ورود

  • basigi خرداد ۸, ۱۴۰۴

    من خودم دانشجویی پزشکی تو امام هستم… ولی خب دیگه.. …………… اره