بیوگرافی هاله نظری بازیگر سینمای قبل از انقلاب که با بازی در تبلیغات به شهرت رسید

بیوگرافی هاله نظری بازیگر سینمای قبل از انقلاب که با بازی در تبلیغات به شهرت رسید

هاله نظری بازیگر سینمای قبل از انقلاب بود که با بازی در آگهی‌های تبلیغاتی آن دوران شناخته شد. از جمله فیلم‌های معروف کارنامه او می‌توان به پاپوش، پاکباخته و خاتون اشاره کرد. وی علاوه بر بازیگری، پس از انقلاب اسلامی به عنوان مجری تلویزیونی در لس‌ آنجلس نیز فعالیت داشته است.

بیوگرافی هاله نظری

هاله نظری

تولد و خانواده

هاله نظری با نام اصلی فاطمه نظری در ۶ اسفند ۱۳۳۲ در خانواده‌ای اهل شهرستان ابهر در استان زنجان به دنیا آمد.

آغاز فعالیت هنری در تبلیغات

اولین حضور هنری او در عرصه تصویر، بازی در فیلم‌های تبلیغاتی موسسه «چاپلین فیلم» بود که توسط برادران میناسیان (هراند و سلیمان میناسیان) ساخته می‌شد.

هاله نظری

نخستین تجربه بازیگری نظری در یک آگهی تبلیغاتی نوشابه کانادادرای رقم خورد و پس از آن در آگهی‌های بازرگانی متعدد ازجمله تلویزیون آزمایش ظاهر شد. اما شهرت اصلی او از تیزر مشهور دستمال حریر آغاز شد؛ در این آگهی تلویزیونی جمله تکرار‌شونده «ای آقا، ای خانم! دستمال من حریره» با بازی هاله نظری به‌یادماندنی شد و برای او محبوبیت زیادی به همراه آورد.

ورود به سینما و شهرت در دهه ۱۳۵۰

موفقیت در تلویزیون باعث شد به سرعت وارد دنیای سینما شود. آغاز فعالیت سینمایی او با بازی در فیلم پاپوش در سال ۱۳۵۲ به کارگردانی اسماعیل پورسعید رقم خورد. پس از آن ظرف مدت کوتاهی در حدود ۲۰ فیلم سینمایی دیگر (اغلب در نقش اصلی) ظاهر شد. تعدد فیلم‌های او در سال‌های ۱۳۵۲ تا ۱۳۵۶ نشان از پرکاری و شهرت رو به افزایش او داشت.

هاله نظری

از فیلم‌های مطرح او در این دوران می‌توان پاکباخته (۱۳۵۵)، هیچکی بابا نمیشه (۱۳۵۴) و دختران بلا، مردان ناقلا (۱۳۵۳) را نام برد که استقبال خوبی از آنها به عمل آمد. حضور او در کنار بازیگران مشهور آن زمان، جایگاه وی را در سینمای تجاری موسوم به فیلم‌فارسی تثبیت کرد.

تشابه اسمی با یک بازیگر دیگر

هاله نظری

نکته جالب درباره ورود هاله نظری به سینما، تشابه نام هنری او با یک بازیگر دیگر بود. در اوایل دهه ۵۰ خورشیدی، هنرپیشه‌ای به نام «هاله» (با نام اصلی سیمین دیوسالار) در سینمای ایران فعال بود که کمی پیش از شهرت گرفتن نظری از سینما کناره گرفت. هم‌زمانی خروج آن بازیگر و ورود هاله نظری به سینما و تشابه اسمی میان آن‌ها باعث ایجاد سردرگمی برای برخی دست‌اندرکاران و مخاطبان شد.

بیوگرافی پروین غفاری؛ «مو طلایی» سینمای قبل از انقلاب و معشوقه محمدرضا پهلوی

خداحافظی از سینما

علیرغم موفقیت‌های پیاپی، دوران درخشش سینمایی او کوتاه بود. در سال ۱۳۵۶، پس از بازی در فیلم خاتون که آخرین حضور او در سینمای ایران به شمار می‌رود، نظری به طور ناگهانی از دنیای بازیگری کناره‌گیری کرد. دلیل این خداحافظی زودهنگام بیشتر مسائل خانوادگی عنوان شد. در این زمان پدر هاله نظری فوت کرد و به درخواست خانواده‌اش، او تصمیم گرفت برای همیشه از سینما فاصله بگیرد.

هاله نظری

ناگفته نماند که او در دوران فعالیت هنری خود در کنار بازیگری، تجربه‌هایی در موسیقی نیز داشت. از او یک ترانه دوصدایی به نام «چینی‌بندزن» با صدای مصطفی جاویدان منتشر شده است.

زندگی پس از انقلاب و مهاجرت

با وقوع انقلاب ۱۳۵۷ و تغییرات عمده در فضای هنری ایران، زندگی حرفه‌ای بسیاری از هنرمندان دستخوش دگرگونی شد. هاله نظری نیز از این قاعده مستثنی نبود. پس از انقلاب، او به همراه شمار زیادی از بازیگران و هنرمندان سینمای پیش از انقلاب به دادگاه انقلاب اسلامی احضار شد.

هاله نظری

سرانجام هاله نظری در سال ۱۳۶۱ به همراه همسرش امیر شجره از ایران مهاجرت کرد و راهی ایالات متحده آمریکا شد. مقصد آن‌ها شهر لس‌آنجلس بود که در سال‌های پس از انقلاب به یکی از مراکز تجمع هنرمندان مهاجر ایرانی بدل شده بود.

او در آمریکا بار دیگر به عرصه هنر بازگشت اما این بار نه به عنوان بازیگر سینما، بلکه در قالب مجری تلویزیونی فعالیت خود را ادامه داد. او در شبکه‌های تلویزیونی کابلی لس‌آنجلس به برنامه‌سازی پرداخت و در همان دهه ۱۹۸۰ میلادی به همراه فریدون فرخزاد در برنامه‌های تلویزیون پارس حضور یافت.

هاله نظری

چند سال بعد، با رونق گرفتن شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی‌زبان در دهه ۱۹۹۰، هاله نظری همراه با همسرش اقدام به تأسیس شبکه تلویزیونی «پارس» کردند. او در این شبکه علاوه بر مدیریت، به اجرای برنامه‌ها نیز می‌پرداخت.

هاله نظری

با این حال، زندگی مشترک هاله نظری و امیر شجره دوام نداشت. آن‌ها پس از مدتی از یکدیگر جدا شدند و این جدایی بر فعالیت حرفه‌ای هاله نیز مؤثر بود. پس از طلاق، همکاری او با شبکه پارس متوقف شد و هاله برای مدتی از رسانه فاصله گرفت.

مدتی بعد، وی فعالیت تلویزیونی خود را با اجرای برنامه‌ای تحت عنوان «سالار زنان ایران» در شبکه دیگری به نام «ایران‌آریایی» از سر گرفت.

سرنوشت تلخ زنان بازیگر سینمای قبل از انقلاب؛ از فرشته جنابی تا ایرن

همسر هاله نظری

هاله نظری و همسر و فرزندش

امیر شجره که پس از انقلاب همسر هاله نظری شد، مدیر شبکه تلویزیونی پارس بود. حاصل ازدواج این دو یک پسر و یک دختر است. پس از جدایی از امیر شجره، هاله نظری حضانت فرزندانش را برعهده گرفت و زندگی مستقل خود را ادامه داد.

هاله نظری

او اکنون ساکن لس‌آنجلس است.

فیلم‌شناسی

در ادامه فهرست فیلم‌های سینمایی که هاله نظری در آن‌ها به ایفای نقش پرداخته است آورده شده‌است.

هاله نظری

  • خاتون (۱۳۵۶)
  • پاکباخته (۱۳۵۵)
  • پیش‌کسوت (۱۳۵۵)
  • شهر شراب (۱۳۵۵)
  • ستیز (۱۳۵۵)
  • سارق (۱۳۵۴)
  • مجازات (۱۳۵۴)
  • هیچکی بابا نمیشه (۱۳۵۴)
  • انگشت‌نما (۱۳۵۴)
  • بنده خدا (۱۳۵۳)
  • تهمت (۱۳۵۳)
  • دختران بلا، مردان ناقلا (۱۳۵۳)
  • مهدی فرنگی (۱۳۵۳)
  • مواظب کلات باش (۱۳۵۳)
  • عروس و مادرشوهر (۱۳۵۲)
  • آقای جاهل (۱۳۵۲)
  • دل خودش می‌خواد (۱۳۵۲)
  • گریز از مرگ (۱۳۵۲)
  • مردها و نامردها (۱۳۵۲)
  • مروارید (۱۳۵۲)
  • پاپوش (۱۳۵۲)
هاله نظری

هاله نظری

هاله نظری

هاله نظری

هاله نظری

هاله نظری و پسرش

هاله نظری

هاله نظری

مطالب مرتبط
دیجیاتو
بدون نظر

ورود