در تاریخ نیروی دریایی ایالات متحده تنها ۴ کشتی نام «کیارسارژ» (Kearsarge) را بر خود داشته اند. اولین این کشتی ها که از دوران جنگ داخلی آمریکا به جای مانده بود توانست کشتی «سی اس اس آلاباما» را در سال ۱۸۶۴ در ساحل فرانسه غرق کند. دومین کشتی یک کشتی جنگی بود که همراه با ناوگان بزرگ دریایی تئودور روزولت به سراسر جهان سفر می کرد. سومین آن ها نیز یک ناو هواپیمابر بود که فضانوردانی که در طی پروژه ی موسوم به «پروژه ی مرکیوری» (Project Mercury)، اولین برنامه ی پرواز انسان به فضا در آیالات متحده، در آب افتاده بودند را نجات داد.
جدیدترین نمونه از کشتی جنگی «یو اس اس کیارسارژ» یک ناو هواپیمابر دو منظوره است که در سواحل نیویورک سیتی پهلو گرفته و اهمیت زیادی برای ناوگان «Fleet Week» دارد. ستوان جَی جی کریستین سدارسکی، از افسران عرشه ی کشتی کیارسارژ در این باره می گوید:” ما یک ماموریت بسیار ویژه داریم که با دیگر ناوگان های دریایی کمی متفاوت است. در برخی از موارد ما به سمت سواحل شلیک می کنیم و در کل به طور دائم پهلو گرفته و نیروهای ویژه ی دریایی را از ساحل منتقل می کنیم”.
این کشتی بزرگ همچنین تسهیلات درمانی بسیار خاص و گسترده ای دارد که می تواند سربازان زخمی و بازماندگان حوادث طبیعی را نیز در خود جای داده و مداوا کند. توانایی این کشتی در جای دادن ۶۰۰ مجروح آن را به دومین کشتی دارای بیمارستان سیار با قابلیت درمانی بالا در نیروی دریایی ایالات متحده تبدیل کرده است.
کشتی دو منظوره ی کیارسارژ در آگوست سال ۲۰۱۰ به کمک سیل زدگان پاکستانی شتافت و ۶ ماه بعد برای پشتیبانی از نیروهای آمریکایی در لیبی به این منطقه اعزام شد. در ادامه ی این مطلب می خواهیم شما را به درون این کشتی بزرگ ببریم تا از نزدیک با تجهیزات و پیچیدگی های آن آشنا شوید.
بدون نظر