معرفی و آموزش ایده های بسیار جذاب برای عکاسی در داخل و خارج از خانه [قسمت دوم]

معرفی و آموزش ایده های بسیار جذاب برای عکاسی در داخل و خارج از خانه [قسمت دوم]

در قسمت اول این مطلب، به معرفی پروژه هایی پرداختیم که می توانید در داخل خانه اجرا کنید. از عکاسی انتزاعی و فاین آرت گرفته تا ثبت بوکه های خلاقانه در تصویر. در این شماره، موضوعات و ژانرهای را به عنوان ایده ارائه داده ایم که می توانید با کمک آن ها در طبیعت و فضای بیرون از خانه به خلق عکس های مبتکرانه بپردازید.

برای این منظور با روزیاتو همراه باشید.

۱- پرتره با تکنیک برنیزر (Brenizer)

تکنیک برنیزر (Brenizer) که با نام های پرتره پانوراما یا بوکه-راما هم شناخته می شود برای عکاسی از پرتره بسیار ایده‌آل است. این روش توسط یک عکاس مجالس عروسی به نام «رایان برنیزر» ابداع شد. در این سبک، باید از بازترین دیافراگم ممکن، چندین عکس تله فتو بگیرید و در فتوشاپ با ابزار فتومرج ترکیب کنید تا یک عکس پرتره پانوراما با تکنیک برنیزر داشته باشید.

باید مطمئن باشید که همه تنظیمات دوربین روی حالت دستی باشند (از وایت بالانس گرفته تا فوکوس) که بتوانید در نهایت همه شات ها را با هم ترکیب کنید. برای این عکس لازم است بین ۳۰ تا ۸۰ فریم عکس گرفته شود.

۲- استفاده از لنز نامناسب

برای گرفتن عکس متفاوت و مبتکرانه، می توانید از لنزی که می دانید مناسب سوژه موردنظر شما نیست، استفاده کنید. مثلا در باغ وحش از لنز واید انگل استفاده کنید. یا برای ثبت عکس از سوژه های نزدیک، از لنز تله فوتو بهره بگیرید.

۳- چشم‌اندازهای مینیمالیستی و تک‌رنگ

به جای گرفتن یک عکس واحد از یک منظره، بهتر است چندین عکس مینیمالیستی با تکنیک نوردهی طولانی مدت بگیرید. سپس با تدوین متقارن و صحیح آن ها و برش مربعی، یک چشم‌انداز زیبا و مبتکرانه خلق کنید. برای عکاسی به صورت لانگ اکسپوژر به فیلتر ان دی (کاهنده نور) نیاز خواهید داشت تا میزان نوری که وارد لنز می شود را تحت کنترل داشته باشید. همچنین برای ثبت چنین تصویری به سه پایه و ریموت شاتر نیاز دارید.

۴- ثبت آسمان پرستاره

برای ثبت آسمان پر ستاره، باید حتما آسمان صاف و غیرابری باشد. همچنین بهتر است ماه نیز پنهان باشد زیرا ماه موجب می شود تا نتوان در یک شات، همه جزئیات آسمان را به ثبت رساند. برای اینکه بتوانید نوردهی را کم کرده و همچنان از فلو شدن ستاره ها در نتیجه حرکتشان پیشگیری کنید، لازم است دوربین را روی حالت دستی تنظیم کنید. ایزو را تا حد امکان مثلا ۱۶۰۰ یا حتی ۳۲۰۰ افزایش دهید و سرعت شاتر را پایین آورده و مثلا روی ۲ ثانیه قرار دهید.

در این حالت، باید دیافراگم باز باشد یعنی f/4 یا حتی  f/2.8. با این تنظیمات، باز هم محال است که بتوانید همه ستاره ها و سوژه های دیگر را در یک شات فوکوس کنید. برای این منظور، دو عکس بگیرید، در یکی فوکوس روی ستاره ها باشد و در دیگری روی آسمان. سپس دو عکس را در فتوشاپ با هم ادغام کنید.

۵- عکاسی از زشتی ها

سوژه های زشت، ناامیدکننده، غمگین و مصنوعی هم گاهی می توانند تصاویر جذابی خلق کنند. برای این منظور، سوژه را یافته و به این فکر کنید که چگونه می توانید از آن یک تصویر زیبا و جذاب خلق کنید.

۶- عکس انتزاعی از علایم راهنمایی و رانندگی

اگر فرصت کافی برای این ندارید که به سفر یا بیرون شهر رفته و سوژه های نابی برای عکاسی پیدا کنید، می توانید از ساده ترین و در دسترس‌ترین موضوعات برای خلق عکس آبستره استفاده کنید. از جمله می توان به علائم راهنمایی و رانندگی، یا خطوط پارکینگ اشاره کرد. برای این منظور، سوژه را در هر کجای کادر که دوست دارید قرار داده، زوم کرده و عکس بگیرید.

۷- ایجاد خطای دید

برای این منظور باید از پرسپکتیو و یافتن ارتباط بین اندازه سوژه ها نسبت به هم برای فریب دادن نگاه بیننده استفاده کنید. بهترین ایده برای این پروژه این است که مثلا سوژه خود را در وضعیتی قرار دهید که با یک سوژه بسیار بزرگ تر از خود در حال تعامل است. مثلا، انسانی که در حال هل دادن یک ساختمان بلند است. برای پیاده سازی این طرح باید از کوچک ترین دهانه دیافراگم برای ایجاد عمق میدان بزرگ استفاده کنید تا تاثیر ویژه ای که می خواهید را ایجاد نمایید.

۸- دنیای کوچک

یکی از رایج ترین و جالب ترین موضوعات عکاسی، استفاده از اسباب بازی های کوچک در دنیای واقعی است. این پروژه بسیار آسان است. فقط کافی است یک سوژه کوچک را انتخاب کرده و آن را به گونه ای در یک محیط واقعی قرار دهید که کاملا با محیط ترکیب شده و تصویری از دنیای کوتوله ها را به نمایش بگذارد. پس از انتخاب سوژه و فضا، به اسباب بازی نزدیک شده و نور را تنظیم کنید. اگر در سایه هستید، از فلاش یا نورهای پرکننده (فیل‌این) استفاده کنید.

منبع: techradar
بدون نظر

ورود