محققان دانشگاه ناتینگهام امروز اعلام کردند پروتئین ویژه ای را کشف کرده اند که روندی پیری در انسان ها را کنترل می کند؛ دست آوردی شگرف که می تواند به رویای دیریه انسان برای جوان ماندن جامه عمل بپوشاند.
کشف این پروتئین موسوم به “کربونیک آنهیداز” می تواند به تولید داروهایی منجر شود که نه تنها باعث کاهش روند پیری شوند بلکه از بروز بیماری هایی همچون جنون و زوال عقل (که با افزایش سن ارتباط مستقیم دارند) جلوگیری خواهند کرد.
آزمایشات انجام شده بر روی موش های آزمایشگاهی تایید می کند در هرچه سن این موشها بالاتر می روند میزان این پروتئین در مغز و سلول های آنها نیز بیشتر می شود.
نکته مهمتر اینکه میزان این پروتئین حتی در موشهایی که دچار اختلالات مغز و دستگاه عصبی هستند، بیشتر از موشه های سالم است.
در پی این اکتشاف بزرگ، محققیان دانشگاه بیرمنگام مقادیری از این پروتئین را به بدن کرم خاکی نماتد تزریق کردند و در کمال تعجب دیدند عمر این جانور تا اندازه بیسار زیادی کاهش یافت.
تمرکز تحقیقات کنونی بر این هدف استوار است که با ساخت یک ترکیب شیمیایی که به “مهار کننده” معروف است بتوانند سطح این پروتئین را در داخل میتوکندری سلول ها کاهش داد. (میتوکندری بخشی از سلول است که وظیفه تبدیل اکسیژن به انرژی را برعهده دارد. از این رو به آن باتری سلولی نیز گفته می شود.)
دکتر لیسا چاکرابارتی، مدیر این تحقیقات در گفتگو با روزنامه سان، چاپ انگلیس با تاکید بر این نکته کشف کربونیک آنهیداز می تواند کلید کُند کردن روند پیری در انسان ها باشد، تصریح کرد: آنچه ما توانسته ایم از طریق این تحقیق به آن برسیم این است که پروتئین مذکور حتما در روند پیری تاثیر مستقیم دارد.
وی افزود: البته هنوز تا قطعی شدن این آزمایش و تولید مهارکننده های مناسب مسیری زیادی باقی مانده است؛ اما همه ما باید بپذیریم که پیر شدن پدیده ای غیر قابل اجتناب است و نباید تسلیم آن شد.
همین سن کمی هم که داریم ارزوی مرگ داریم…