راز کوسه های دو سر چیست؛ پدیده ای که در سال های اخیر افزایش یافته

راز کوسه های دو سر چیست؛ پدیده ای که در سال های اخیر افزایش یافته

کوسه به خودی خود ترسناک به نظر می رسد، حالا تصور کنید که دو سر هم باشد؛ آن وقت دیگر خودش به تنهایی می تواند شخصیت اصلی فیلم های ترسناک محسوب شود.

شاید این پدیده نادر به نظر برسد اما در سال های اخیر، دانشمندان نمونه های زیادی از این نوع کوسه ها را در سراسر جهان پیدا کرده اند. فرضیه ها بر این اصل استوار است که این ترکیب احتمالا در نتیجه جهش های ژنی یا به دنبال ماهیگیری های بیش از حد صورت پذیرفته باشد.

3a10b33800000578-3905028-image-a-6_1478271895475

معمای دو سر شدن این کوسه ها از سال ۲۰۰۸ میلادی شکل گرفت، هنگامی که ماهیگیری به نام «کریستین ژوهانسون» در ساحل استرالیا، یک نوزاد کوسه آبی دو سر را پیدا کرد. بد نیست بدانید که کوسه های آبی می توانند تا ۵۰ نوزاد دو سر را در شکم خود حمل نمایند.

در سال ۲۰۱۳ میلادی، گروهی از ماهیگیرهای اهل فلوریدا، یک گاوکوسه بزرگ را صید کردند اما پس از باز کردن شکم آن متوجه شدند که باردار بوده و در رحمش پر از جنین کوسه های دو سر بوده است.

اخیرا، محققان اسپانیایی نیز در پی پرورش صدها کوسه برای انجام تحقیقات مربوط به سلامتی انسان، متوجه شده اند که گربه‌کوسه های دم اره ای آتلانتیک نیز جنین های دو سر در رحم خود دارند. این مساله نیز از روی فرم تخم های کوسه تشخیص داده شد.

article-2299310-18ed74a7000005dc-203_634x444

نخستین نمونه از کوسه های دو سر از کوسه های تخم گذار تولید شدند. محققان با احتیاط تخم ها را باز کرده و جنین های عجیب و غیرنرمال را بیرون کشیدند. تحقیق روی این جنین ها توسط تیمی به سرپرستی پروفسور والنتین سانس کوما صورت گرفته است و وی بیان داشته که مطمئن نیستند که آیا این جنین ها در روند طبیعی تولد زنده خواهد ماند یا خیر.

به نظر می رسد که این نوزادان پس از تولد عمر کوتاهی داشته باشند و شاید به همین خاطر است که تعداد کوسه های دو سر در گذشته زیاد نبوده.

article-2309282-19431b2b000005dc-852_634x458

با تمامی این تفاسیر، دلیل اصلی رشد و تولید کوسه های دو سر هنوز معلوم نیست و یک معما باقی مانده است. از آنجا که هر روز هم بر تعداد و گونه های آنها افزوده می شود، تعیین یک دلیل مشخص برای این مورد نیز از عهده دانشمندان خارج است.

پروفسور والنتین سانس کومادر این زمینه بیان داشته که شاید جهش های ژنتیکی موجب ایجاد چنین پدیده ای باشد.

اما جنین ها دو سر به همراه حدود ۸۰۰ گونه دیگر از کوسه ها در آزمایشگاه پرورش داده شدند و در نتیجه معلوم شد که این امر در نتیجه جهش ژنتیکی یا در اثر مواد شیمیایی و اشعه های مضر پدید نمی آید.

article-2299310-18ed73ff000005dc-166_634x640

برخی از دانشمندان نیز بیان داشته اند که شاید ماهی گیری های زیاد از حد موجب این رویداد شده باشد.

از آنجا که جمعیت کوسه ها در حال کاهش است و گونه های گوناگون آنها در حال انقراض هستند، جفت گیری بین گونه های مختلف زیاد شده و از این رو خطر تغییرات ژنتیکی در آنها نیز متعاقبا افزایش یافته.

یکی از دانشمندان علوم دریایی به نام نیکولاس اهمان نیز اخیرا گونه جدیدی از کوسه های دو سر را در دریایی کارائیب کشف کرده است. او نیز دلیل افزایش این تغییر ژنتیکی را افزایش میزان ماهیگیری اعلام نموده.

اما دانشمند دیگری به نام دکتر فلیپه گالوان ماگانا نیز اعتقاد دارد که تعداد کوسه های دو سر زیاد نشده بلکه توجه عموم و دانشمندان به این پدیده بیشتر شده و در نتیجه هر کسی در هر جای دنیا که با آن مواجه شود، آن را گزارش می کند و این طور به نظر می رسد که این پدیده در سال های اخیر افزایش یافته.

منبع: dailymail
یک نظر

ورود