دیروز، ۱۴ نوامبر مصادف با دوشنبه ۲۴ آبان ماه، پدیده اَبَرماه (سوپر مون یا ماه افروختگی) در آسمان صورت پذیرفت. به دنبال این رویداد، ماه ۱۴ درصد بزرگ تر و ۳۰ درصد روشن تر از همیشه در دل آسمان خودنمائی می کرد.
لازم است اشاره کنیم که وقتی ماه در حالت بدر به نزدیک ترین فاصله خود از زمین می رسد، درخشان تر و بزرگ تر از معمول دیده می شود و به آن سوپر مون می گویند.
ماه هر ۲۷ روز و ۷ ساعت و ۴۲ دقیقه و ۲۴ ثانیه یک بار (حدود ۴ هفته) فاصله اش با زمین به کمترین و نزدیک ترین حد می رسد. اما چون همیشه در حالت بدر (ماه تمام) نیست، بنابراین اَبَرماه هم روی نمی دهد.
بعلاوه، باید بدانید که گردش ماه به دور زمین دایره ای نیست و به صورت بیضی انجام می شود، بنابراین فاصله آن با زمین متغیر بوده و در نزدیک ترین حالت، ۳۵۶ هزار و ۵۰۰ کیلومتر و در دورترین حالت، حدود ۴۰۷ هزار کیلومتر از زمین فاصله خواهد داشت.
در تصویر متحرک زیر می توانید تغییر اندازه ماه در طول یک سال را مشاهده کنید:
دیروز، زمین در میان خورشید و ماه قرار گرفت و به همین خاطر ماه به صورت بدر پدیدار گشت و چون در نزدیک ترین فاصله بود، سوپرمون روی داد. ناسا در این رابطه اعلام کرده که سوپر مون بعدی در ۲۵ نوامبر سال ۲۰۳۴ روی خواهد داد.
در کنار محققان و اخترشناسان، دیروز عکاسان بیشماری در سراسر جهان، این پدیده را با دوربین های خود مشاهده کرده و تصاویر و ویدئوهای جالبی از آن به ثبت رسانده اند.
در ادامه می توانید بیش از ۲۰ تصویر جذاب از سوپرمون ۲۴ آبان سال ۱۳۹۵ را مشاهده کنید.
بدون نظر