یکی از رایج ترین پرسش هایی که استفاده کنندگان از لنزهای طبی می پرسند این است که آیا می توانند با آن بخوابند یا خیر؟ چندی پیش و در مقاله ای با عنوان اشتباهات رایجی که افراد عمدتا در استفاده از لنزهای چشمی خود می کنند، به بررسی عوامل موثر در حفظ سلامت لنزهای طبی پرداخته شد. در این متن به مخاطراتی پرداخته خواهد شد که بر اثر خوابیدن با لنزهای طبی ممکن است به وجود آیند.
دکتر «اینا اوزِرُف» از متخصصان چشم «سوث فلوریدا» در این باره می گوید: “من به عنوان یکی از متخصصان قرنیه بر این باور هستم که بسیاری از عفونت های قرنیه که تا به حال به درمان آنها مبادرت کرده ام در ارتباط با عدم رعایت بهداشت در نگهداری لنزهای طبی بوده است.”
بر طبق داده های وب سایت All About Vision در سال ۱۹۸۱ میلادی (۱۳۶۰ شمسی) بود که سازمان جهانی بهداشت، لنزهای طبی ای را معرفی کرد که می توانستند در هنگام شب نیز در داخل چشم باقی بمانند.
آزمایش های انجام پذیرفته بر این نوع از لنزها به اثبات رسانیده بود که می توان آنها را به مدت دو هفته و به طور مداوم در چشم ها نگه داشت. سایر مطالعات انجام شده توسط انجمن جهانی سلامت این زمان را به ۳۰ روز نیز افزایش داد.
با گذشت زمان و انجام مطالعات بیشتر بر روی انواع لنزهای طبی نشان داده شد که ابتلا به عفونت های چشمی در میان کسانی که با لنزهای طبی خود می خوابیدند بیشتر دیده می شود به همین دلیل هم انجمن جهانی سلامت حداکثر بازه زمانی نگه داشتن این نوع از لنزها را به ۷ روز کاهش داد.
بسیاری از متخصصان چشم از جمله خانم دکتر اوزِرُف هنوز نیز بر این باورند که نگه داشتن لنز در دورن چشم و در طول شب می تواند بسیار پرمخاطره باشد. وی به بیماران خود در مورد لنزهایی که مورد تایید کامل سازمان جهانی بهداشت هستند و اجازه داده شده در طول شب نیز در چشم باقی بمانند، هشدار می دهد.
او نگرانی هایی در مورد آسیب قرنیه و عواقب وجود طولانی مدت این لنزها دارد چرا که می تواند دید را به مخاطره بیاندازد. وی بر این باور است که باقی ماندن لنزهای دائمی در چشم ها می تواند اکسیژن رسانی به بخش سطحی چشم را مسدود و رطوبت چشم را کاهش دهد. همچنین این امکان وجود دارد که میکروارگان هایی نیز به سطح این لنزها بچسبد که همین امر سبب ایجاد عفونت در چشم خواهد شد.
وی تاکید دارد که این لنزها در هر حال نوعی وسیله پزشکی تلقی می شوند که باید بسیار خوب مورد مراقبت قرار گیرند. حتی او به بیماران خود توصیه می کند که همواره عینک شان را نیز به همراه داشته باشند تا در مواقع لزوم از آنها استفاده کنند.
بنابراین خوابیدن با لنزهای طبی در طول شب می تواند مخاطراتی را به همراه داشته باشد که در مواقعی سبب رساندن آسیب های جدی به چشم ها می شود. پس حتی اگر در هنگام خوابیدن بسیار خسته اید و یا گمان می کنید از بهترین نوع لنز طبی موجود در بازار استفاده می کنید باز هم پیش از خواب آنها را از داخل چشم خارج کرده و آنها را با رعایت بهداشت کامل برای روز بعدی و استفاده مجدد آماده کنید.
بدون نظر