در جدیدترین تحقیقات صورت گرفته در مورد غرق شدن کشتی تایتانیک، مشخص گشته که این وسیله نقلیه در اثر اصابت به کوه یخ متلاشی نشده، بلکه دلیل آن آتش سوزی در بدنه کشتی بوده که به تدریج موجب وقوع این فاجعه عظیم تاریخی شده است.
در آوریل سال ۱۹۱۲ میلادی، نزدیک به ۱۵۰۰ نفر جان خود را در اثر غرق شدن کشتی RMS تایتانیک از دست دادند. با اینکه تاکنون گفته می شد این فاجعه در اثر اصابت کشتی به کوه یخ روی داده است اما جدیدترین یافته ها این ادعا را رد کرده و بیان داشته اند که این رویداد در نتیجه ی سوختن بدنه کشتی بوده که از سه هفته پیش از واقعه، در بی اطلاعی مسوولان آغاز شده و در نهایت به این اتفاق ناگوار منجر شده است.
با اینکه پیش از این نیز در مورد فرضیه وجود آتش در بدنه کشتی صحبت هایی وجود داشته، اما تحلیل های جدید با استناد به برخی از تصاویر باقی مانده از آن زمان، ادعا کرده اند که دلیل اولیه و اصلی غرق شدن تایتانیک، آتش سوزی بوده نه کوه یخ.
یک روزنامه نگار به نام «سنان مونولی» که بیش از ۳۰ سال را به تحقیق در مورد غرق شدن کشتی تایتانیک پرداخته، جدیدا عکس های گرفته شده توسط مهندس برق کشتی پیش از ترک عرشه را مشاهده کرده. او در این رابطه بیان داشته که در این عکس ها، یک لکه سیاه به طول ۹ متر را در بخش جلوی سمت راست بدنه کشتی دیده که درست در پشت محلی قرار دارد که کشتی به کوه یخ برخورد نموده و غرق شده است.
کارشناسان نیز ادعای سوختگی این بخش را تایید کرده و گفته اند که احتمالا آتش از مخزن سوخت سه طبقه در پشت دیگ بخار آغاز شده است.
گویا یک گروه ۱۲ نفره برای خاموش کردن این آتش به این بخش فرستاده شده بودند اما از آن جا که دمای آتش بسیار بالا بوده و به ۱۰۰۰ درجه سلسیوس می رسیده، امکان اطفای آن وجود نداشته است.
به همین دلیل، وقتی کشتی با کوه یخ برخورد کرده، بدنه به اندازه کافی ضعیف بوده که سریعا از بین رفته و منجر به غرق شدن آن بشود.
افسرها و خدمه کشتی که در آن زمان تحت امر جی بروس آیزمی، معاون شرکت سازنده تایتانیک بودند نیز در مورد وجود آتش در بدنه به هیچ کدام از ۲۵۰۰ نفر مسافر حرفی نزده بودند.
فرضیه جدید «مونولی» تحت عنوان «تایتانیک: شواهد جدید» که به صورت یک برنامه تلویزیونی مستند از شبکه ۴ مستند آمریکا در شب سال نو پخش شد، همچنین ادعا می کند که به منظور پیشگیری از دیده شدن آتش توسط مسافران، مسیر حرکت آن به سمت مبدا یعنی سوثهمپون تغییر داده شده بوده.
وی همچنین ادعا می کند که با اینکه همیشه گفته شده که غرق شدن کشتی تایتانیک قضای الهی بوده، اما باید گفت که چنین نیست و در این ماجرا چند فاکتور اصلی یعنی آتش، کوه یخ و قصور مسوولان نقش کلیدی داشته اند.
«مونولی» همچنین اضافه کرده که تا پیش از این کسی این بخش را مورد بررسی قرار نداده است. این کشف، کل داستان را تغییر می دهد. در رابطه با این آتش سوزی، یک متخصص فلزات بیان داشته که استیل در برابر چنین دمایی خمیده شده و قدرت خود را تا ۷۵ درصد از دست می دهد. بنابراین فرضیه مونولی می توان صحت داشته باشد.
بعلاوه، در سال ۲۰۰۸ میلادی، «ری بوستون»، کارشناسی که بیش از ۲۰ سال در زمینه کشف علل غرق شدن کشتی تایتانیک تحقیق و بررسی می کند نیز ادعا کرده بود که آتش سوزی در مخزن زغال سنگ از ۱۰ روز پیش از وقوع حادثه آغاز شده بوده.
او همچنین بیان داشته که این آتش می توانسته موجب ایجاد انفجارهای بزرگی پیش از رسیدن کشتی به نیویورک بشود.
در آخر هم اشاره کنیم که در تحقیقات صورت گرفته در سال ۱۹۱۲ که به مجلس آن زمان تحویل داده شده بود نیز نوشته شده که سرعت بسیار بالای کشتی در میان کوه های یخ، کمترین شانس را برای پیشگیری از برخورد کشتی به یکی از آن ها باقی می گذاشته است.
بدون نظر