در محافل گوناگون پزشکی همواره به بررسی مواد غذایی پرداخته می شود که برای بدن زیان آور هستند. متخصصین تغذیه اخیرا به تهیه فهرستی مبادرت کرده اند که در آن پرضررترین خوراکی ها مورد بررسی قرار گرفته اند.
شکر، کالری، چربی های اشباع شده، چربی های ترانس، کربوهیدرات های تصفیه شده، گوشت های فرآوری شده و میان وعده های رایجی که مورد استفاده مردم قرار می گیرند مورد بازبینی های متخصصین تغذیه قرار گرفتند.
چربی های اشباع شده و ترانس می توانند به بیماری های قلبی و عروقی منجر شوند. گوشت های فرآوری شده می توانند تولید سمی به نام «کارسینوژن» کنند و این اتفاق خصوصا در زمان سرخ کردن آنها در دماهای بسیار بالا اتفاق می افتد.
مصرف کالری فراوان می تواند مستقیما با اضافه وزن ربط داشته باشند و مصرف بیش از اندازه شکر نیز می تواند منجر به بیماری هایی چون دیابت یا اختلالاتی در ترشح انسولین شود.
برای اینکه با وضوح بیشتر به زیان های برخی از مواد غذایی پرداخته شود، صنایع مرتبط غذایی نیز وارد عمل شده اند و هر کدام به بررسی زیان های حاصل از گروه خاصی از مواد غذایی مبادرت کرده اند.
در ادامه این نوشته مروری بر بدترین خوراکی ها و غذاهایی خواهیم داشت که می توانند سبب شوند که پیام سیری دیرتر به مغز رسیده و در نتیجه افراد در مواجه با آنها پرخوری نیز بکنند.
برخی از این خوراکی ها خوشبختانه هنوز فراگیر نشده اند اما متاسفانه در این فهرست بسیاری مورد مصرف روزانه قرار می گیرند. با هم آنها را مرور می کنیم:
شیرین کننده های مصنوعی
گوشت های کنسروی
پنیر سرخ شده
پفک
دونات
نوشیدنی های انرژی زا
پیتزا
قهوه سرد (Frappuccinos)
پای مرغ (Frozen Chicken Pot Pie)
هات داگ
نودل
آبمیوه های پاکتی
مارگارین
پاپ کورن های سینما
خامه غیر لبنی
پنیرهای فرآوری شده
برخی از روغن ها (Vegetable shortening)
(Vegetable shortening؛ این چربی جامد از روغن های گیاهی چون دانه سویا و تخم کتان تهیه می شود که برای جامد شدن هیدروژنه می شوند. در این پروسه اسیدهای چرب «دارای حلقه های اشباع نشده» به چربی های اشباع شده تبدیل می شوند. همچنین بدون طعم هستند و برای پختن روی شعله کم تهیه می شوند.)
خب ادم بره بمیره دیگه اینجوری. همهچی رو که نمیشه نخورد
به نظر من ادم اگه فقط مصرف شکر رو کنترل کنه و گوشت پروسس مصرف نکنه و مصرف فست فود و دونات و شیرینیجات رو تا ۲-۳ وعده در ماه کاهش بده هیچ مشکلی نخواهد داشت.