باورهای اشتباهی که درباره افزایش سن وجود دارند

باورهای اشتباهی که درباره افزایش سن وجود دارند

طبیعت پوست انسان به گونه ای است که با افزایش سن، تغییراتی در آن به وجود می آید و در هر دهه از زندگی نیز با تغییرات مخصوص به خود همراه خواهد بود.

برای مقابله با این روند طبیعی، انواع و اقسام محصولات «ضد پیری» و خصوصا برای خانم هایی که دهه های سوم، چهارم، پنجم و ششم زندگی شان را سپری می کنند ساخته و روانه بازار شده است.

توصیه های فراوانی نیز در مورد نحوه استفاده از آنها وجود دارد که از آن جمله می توان به اعمال کرم دور چشم و قرار دادن کیسه های چای مصرف شده بر روی آنها اشاره کرد.

بسیاری از متخصصان پوست بر این باور هستند که چنین کارهایی نمی تواند تاثیر چندانی در سلامت پوست و مو داشته باشند. نکته جالب این است که بهتر است میان نشانه های قابل مشاهده ای همچون چروک های روی پوست و رنگ موها تعادلی وجود داشته باشد.

در ادامه به بررسی برخی از تصورات رایج و نادرستی که در میان عموم مردم و در مورد افزایش سن وجود دارد خواهیم پرداخت و دلایل نادرست بودن این تصورات را برخواهیم شمرد.

با ما همراه باشید:

۱- کرم های ضد چروک، خطوط ریز دور چشم در دهه سوم زندگی را از بین می برند

1

تصور اشتباه: این کرم ها همچون ساعتی که به عقب باز می گردند عمل می کنند و می توانند تمام خطوط ریز دور چشم را بر طرف کنند.

چرا این تصور ساختگی و اشتباه است: بر اساس پژوهش های علمی انجام شده توسط محققان کلینیک مایو، کرم های ضد چروک یا لوسیون هایی از این دست در وضعیت ظاهری پوست تغییر چندانی ایجاد نمی کنند. آنها اذعان می دارند این کرم ها در بهترین حالت تنها می توانند به صورت معتدل عمل کنند.

بنابراین بهترین کاری که می توانید برای پوست خود انجام دهید این است که دائم آن را چرب نگه دارید و هر روز از کرم های ضد آفتاب استفاده کنید.

۲- دایره های تیره رنگ زیر چشم که در دهه چهارم زندگی شکل می گیرند با استفاده از پمادهای دور چشم برطرف می شوند

2

تصور اشتباه: این تصور وجود دارد که با استفاده از برخی از کرم های محتوی ویتامین می توانید از به وجود آمدن این تیرگی ها در اطراف چشم های تان جلوگیری به عمل آورید.

چرا این تصور ساختگی و اشتباه است: نام علمی این تیرگی ها Periorbital dark circles است و از لحاظ علمی دلایل متعددی برای شیوع آنها تشخیص داده شده که تنها یکی از آنها افزایش سن است.

عواملی چون ژنتیک و میزان خستگی شما می تواند بر این وضعیت تاثیر داشته باشد. در پژوهش علمی انجام شده در همین زمینه که نتیجه آن سال گذشته در مجله Clinical and Aesthetic Dermatology به انتشار رسید نیز عواملی چون ژنتیک و خستگی برشمرده شدند.

یکی از دلایل تیره شدن دایره های دور چشم نازک تر شدن پوست با گذشت زمان است. از آنجایی که پوست زیر چشم در مقایسه با پوست سایر بخش های بدن نازک تر است، تاثیر بیشتری نیز می پذیرد.

همین امر هم سبب می شود رگ های خونی که در زیر پوست این ناحیه وجود دارند به خوبی و به رنگ هایی چون خاکستری و بنفش دیده شوند.

۳- برای جلوگیری از سفید شدن موها، سطح استرس را کاهش دهید

3

تصور اشتباه: موهای بسیاری از افراد با آغاز دهه پنجم زندگی شان و به دلیل استرس سفید می شود.

چرا این تصور ساختگی و اشتباه است: عوامل ژنتیکی و نه عوامل محیطی، موثرترین عامل در از دست دادن رنگ موها و آغاز سفید شدن آنها هستند.

دکتر «نینا گود» عضو هیات انجمن متخصصان پوست بریتانیا در مصاحبه ای با «بی بی سی» می گوید: “در مورد بسیاری از افراد ژنتیک می تواند اصلی ترین نقش را در سفید شدن موها بازی کند.”

پروفسور «رادنی سینکلر» از بخش پوست دانشگاه ملبورن در مصاحبه ای می گوید، اگرچه مطالعات انجام شده بر روی موش ها، رابطه میان سطح استرس و سفید شدن موها را نشان داده با این حال هنوز شواهد علمی کافی در این زمینه و در مورد انسان ها وجود ندارد.

۴- نیمی از جمعیت با رسیدن به سن ۵۰ سالگی، رنگ ۵۰ درصد از موی خود را از دست می دهند

4

تصور اشتباه: بسیاری از افراد به قانون رایج ۵۰/۵۰/۵۰ باور دارند. این بدان معناست که نیمی از ما با رسیدن به ۵۰ سالگی، رنگ نیمی از موهای خود را از دست می دهیم.

چرا این تصور ساختگی و اشتباه است: تنها پژوهش علمی انجام شده در این زمینه توسط کمپانی L’Oreal انجام پذیرفته. نتایج بدست آمده از آن هم نشان می دهد که تنها درصدی از مردم جهان تا سن ۵۰ سالگی رنگ موهای خود را به طور کامل از دست می دهند که این درصد تنها دربرگیرنده ۶ تا ۲۳ درصد از کل جمعیت است.

۵- وجود چروک های فراوان روی صورت تان و در دهه هفتم زندگی نشانه عدم سلامت پوست تان است

5

تصور اشتباه: وجود چروک های فراوان در سنین بین ۶۰ تا ۷۰ سالگی می تواند به دلیل عدم سلامت پوست باشد.

چرا این تصور ساختگی و اشتباه است: بعد از سن ۲۰ سالگی، به طور متوسط پوست فرد کمتر از یک درصد کلاژن می سازد. این ماده پروتئین اصلی پوست به شمار می رود. با کمتر شدن میزان آن در سطح پوست چروک هایی به وجود می آید اما خطوط پدید آمده روی صورت نشانه عدم سلامت پوست نیست.

پروفسور «سوزان اوباگی» استادیار پوست دانشگاه «پیتسبرگ»، در مصاحبه ای به «ساینتیفیک امریکن» می گوید: “در بیوپسی ای که در زیر میکروسکوپ و از چروک ها گرفته شد، هیچ نشانه ای از عدم سلامت پوست دیده نشده. ”

به عبارت دیگر زمانی که چروک ها در زیر میکروسکوپ مشاهده شدند، هیچ نشانه منفی ای در این میان ملاحظه نشد. تنها جمیعی از عوامل همچون سن، خستگی و ژنتیک در شکل گیری آنها نقش داشتند.

منبع: msn
مطالب مرتبط
بدون نظر

ورود