توانایی پی بردن به شخصیت افراد در کوتاه ترین زمان ممکن به شما کمک می کند که با دیگران ارتباط برقرار کنید. لری کوی یک مامور سابق اف بی آی است که بیش از ۲۳ سال در این سازمان فعالیت داشته و در این باره چنین می گوید:” لازم نیست که حتما یک بازرس یا کارآگاه خبره باشید تا بتوانید بگویید که در سر افراد دیگر چه می گذرد. همیشه نشانه های وجود دارند که می توانید از آن ها استفاده کنید. تنها چیزی که باید بدانید این است که کجا دنبال آن ها بگردید”.
پس سوال این است که چه نشانه هایی در فرد وجود دارد که همه چیز را در مورد فکر و احساسات او فاش می کند؟ در ادامه قصد داریم نکاتی که این مامور سابق اف بی آی در این مورد گفته است را در اختیار شما قرار دهیم.
۱- مهم ترین مدل رفتاری آن ها را مشخص کنید
رفتارهای فیزیکی بسیاری وجود دارد که افراد آن ها را در طول روز انجام می دهند برای مثال ممکن است برخی هنگام صحبت کردن با اشخاص دیگر به زمین خیره شوند، دست هایشان را روی سینه گره کنند، سرشان را بخارانند یا روی پاهایشان عقب و جلو بروند.
افراد این رفتارها را به دلایل متفاوتی انجام می دهند. مشخص کردن مهم ترین و اصلی ترین مدل رفتاری یک شخص به شما کمک می کند که تحرکات و فعالیت های او را درک کنید. از این رو می توان تشخیص داد که این رفتارها از سر عادت است با نشانه ی فریب، عصبانیت یا عدم بلوغ؟
۲- دنبال تناقضات بگردید
به تفاوت های بین مدل رفتاری فرد و کلمات و ژست های او دقت کنید. برای مثال آیا متوجه شده اید که طرف مقابل تان به هنگام عصبی شدن گلوی خود را صاف می کند؟ آیا این موضوع می تواند نشانه ای از این موضوع باشد که او دارد چیزی را مخفی می کند؟
۳- به ژست های افراد توجه کنید
یک ژست یا کلمه ی واحد همیشه معنای پنهانی ندارد اما وقتی که یک سری ژست ها به طور مرتب تکرار می شوند باید به آن ها دقت کرد. برای مثال ممکن است شخصی دایماً صرفه کند، سرش را بخاراند و پاهایش را همزمان تکان دهد. در این موارد باید بسیار مراقب باشید.
۴- رفتارهای او را مقایسه کنید
اگر متوجه شدید که کسی رفتارهای غیرمعمولی دارد به این رفتارها توجه بیشتری داشته باشید. نحوه ی تعامل این شخص با دیگر افراد حاضر در محل را تحت نظر بگیرید. آیا ژست های ظاهری آن ها دچار تغییر می شوند؟ نحوه ی ایستادن و زبان بدن آن ها چطور؟
۵- به آینه های مغز او نگاه کنید
نورون های آینه ای که در مغز قرار دارند شرایط کنونی ذهن ما را نشان می دهند. برای مثال یک لبخند ماهیچه هایی که مسئول نشان دادن ظاهر خوشحال صورت هستند را فعال می کند. وقتی که اخم می کنیم در واقع عدم رضایت خود را نشان می دهیم.
وقتی که به شخصی که دوستش داریم نگاه می کنیم به ماهیچه های صورت خود این پیام را می فرستیم که استراحت کنند و آرام باشند. اگر صورت شخص مورد نظر نیز پیام مشابهی را نشان ندهد وی در واقع پیامی برای شما می فرستد یدین معنا که یا از شما خوشش نمی آید یا کاری که انجام داده اید را دوست ندارند.
۶- قوی ترین صدا را پیدا کنید
قوی ترین شخص همیشه آن کسی نیست که در بالاترین نقطه ی میز می نشیند. یک فرد با اعتماد به نفس بالا یک صدای قوی دارد که نباید با یک صدای بلند آن را اشتباه بگیرید.
اغلب رهبر یک گروه فردی ضعیف است که به افراد دیگر حاضر در گروه وابستگی فراوانی دارد. کسی که در گروه قوی ترین صدا و بیشترین تاثیر را دارد را پیدا کنید و بدین ترتیب شانس موفقیت شما افزایش خواهد یافت.
۷- به نحوه ی راه رفتن افراد توجه کنید
اغلب افراد در حرکات خود روان نیستند و اگر یک شخص در هنگام راه رفتن به جای نگاه کردن به جلو به پایین نگاه می کند این موضوع به معنای کمبود اعتماد به نفس خواهد بود. اگر این موضوع را از یکی از آشنایان و اطرافیان خود دیدید از آن ها تمجید کنید تا بیش از پیش به شما اعتماد کنند و یا از آن ها سوالات واضحی بپرسید که حرف دل خود را بدون ترس بگویند.
۸- به کلمات عملی طرف مقابل توجه کنید
کلمات عملی که معمولا فعل ها هستند به خوبی نحوه ی تفکر شخص را برملا می کنند. برای مثال اگر رییس شما گفت که «قصد دارد با کمپانی ایکس همکاری کند» کلمه و عبارت عملی در این جا «قصد داشتن» است و این موضوع نشان می دهد که رییس شما انسان دمدمی مزاج نیست و آنی تصمیم نمی گیرد. همچنین چنین عبارتی حاکی از این است که استراتژی های مختلف را سبک سنگین کرده و چندین حرکت آینده را پیش بینی و برنامه ریزی کرده است.
۹- نکات اساسی را در مورد آن ها مشخص کنید
هر کدام از ما یک شخصیت منحصر به فرد داریم اما سوال های کلیدی وجود دارند که به شما اجازه می دهند شخصیت بنیادین یک فرد را تشخیص دهید و این سوالات در مورد هر شخصی با هر نوع شخصیتی کارآیی خود را حفظ می کنند:
- آیا شخص مورد نظر درون گرا است یا برون گرا؟
- آیا تعامل با دیگران یک نقطه ی شروع برای رفتارهای آن ها به شمار می آید؟
- فرد مورد نظر با ریسک و عدم اطمینان چطور کنار می آید؟
- چه چیزی عزت نفس آن ها را تقویت می کند؟
- در شرایط استرس چه رفتارهایی از خود بروز می دهند؟
- در حالت آرامش چطور هستند؟
به یاد داشته باشید که شما برای شناختن دقیق افراد با نگاه کردن به رفتارهای آن ها به مدتی زمان و تجربه نیاز دارید و البته برای هر قانون پیش نیازهایی وجود دارد. اما با پیروی از این قوانین می توانید مهارت های مشاهده و درک آن چه که در ذهن مردم می گذرد را در خود تقویت کنید و در ادامه به شما کمک خواهد کرد که با دیگران تعامل بهتر و موثرتری داشته باشید.
ممنون بابت مطالبتون اما لطفا بگید که چطور میتونیم یک مامور Fbi بشیم ؟!