۱۹ نکته ای که رعایت آنها سبب افزایش محبوبیت شما نزد دیگران خواهد شد

۱۹ نکته ای که رعایت آنها سبب افزایش محبوبیت شما نزد دیگران خواهد شد

اینکه جذاب و دوست داشتنی به نظر برسید بیش از هر عامل دیگری به خودتان بستگی دارد. اگرچه بخشی از جذابیت می تواند به جنبه های ظاهری وابستگی های داشته باشد با این حال، می توان با به کار گیری برخی از آموزه ها، به بالا بردن سطح هوش احساسی مبادرت کرده و میانبرهایی را در مسیر محبوب تر شدن در بین دیگران پیمود. در ارتباط با این آموزه ها نظرات و پیشنهادهای علمی متعددی وجود دارد که پژوهشگران از سراسر جهان با انجام تحقیقات فراوانی، به آنها دست یافته اند.

اگرچه نمی توان تمامی این راهکارها را در قالب یک نوشته در اختیارتان قرار داد اما ۱۹ مورد را برای تان برگزیده ایم که به کارگیری آنها در زندگی روزمره از شما فرد جذاب تر و دوست داشتنی تری را خواهد ساخت. این موارد را با هم مرور می کنیم:

1

تماس چشمی مستقیم برقرار کنید

«هایدی گرانت هالوورسون»، در کتاب خود با عنوان «هیچ کس تو را نمی فهمد» چنین می گوید: “تا زمانی که به فردی اعتماد نکنید، او را دوست نخواهید داشت.” در واقع دو عامل چگونگی برخورد دیگران با شما را رقم می زند که این دو عامل عبارتند از: میزان صمیمیت شما با آنها و نیز صلاحیت تان.

علاوه بر این دیگران علاقمند هستند که مورد توجه قرار گیرند. یکی از راهکارهایی که می توانید توجه دیگران را به خود جلب کنید این است که با آنها تماس چشمی برقرار کنید. این کار یکی از موثرترین راهکارهای برقراری ارتباط با دیگران است. «هالوورسون» بر این باورست که برقراری تماس چشمی با دیگران سبب می شود که صلاحیت تان نیز به آنها انتقال پیدا کند.

مطالعات فراوان انجام شده در این زمینه نشان می دهد افرادی که چنین تماس مستقیم چشمی را با دیگران به وجود می آورند، به عنوان افراد باهوش تر تلقی می شوند.

لبخند بزنید

هرگز لبخند زدن را در برقراری ارتباط و انتقال صمیمیت خود دست کم نگیرید. علاوه بر لبخند زدن، بخندید و گاهی نیز شوخی کنید. در واقع افراد به طور ناخودآگاه همچون آینه عمل می کنند و رفتار شما را بازتاب می دهند. اگر هم می خواهید محبوب تر باشید، از زبان بدن مثبت استفاده کنید. دیگران نیز همین روند را به شما انتقال خواهند داد.

از خود اشتیاق نشان دهید

2

به همراه لبخند زدن، از خود اشتیاق و انرژی نیز نشان دهید، از این جریان به «جذابیت» یا «کاریزما» یاد می شود. محققان بر این باورند که این کار نه تنها محبوبیت شما را افزایش خواهد داد بلکه به دیگران نیز انتقال پیدا می کند. چنین روندی سبب خواهد شد که افراد پس از نشست و برخاست با شما احساس خوبی را تجربه کنند.

 موبایل خود را در داخل جیب تان قرار دهید

تا پایان مکالمه یا جلسه کاری موبایل تان در داخل جیب تان قرار دهید. توجه کامل خود را به جریانات اطراف معطوف کرده و تمرکز کافی داشته باشید. اینکه روند عادی مکالمه یا جلسه ای را بر هم نزیند می تواند از عادات موثری به شمار آید که بلافاصله تاثیر خود را بر دیگران خواهد گذاشت.

محکم دست بدهید

3

منظور از محکم دست دادن این نیست که موقع دست دادن بیش از اندازه دست طرف مقابل را تحت فشار قرار دهید بلکه تنها کافی است با او شُل دست ندهید. این امر سبب خواهد شد که در همان نخستین ثانیه های آشنایی با فرد جدیدی حس خوبی را به او منتقل کنید.

افراد را به اسم صدا بزنید

برای اینکه بتوانید در این کار موفق باشید کارهای زیر را انجام دهید:

  • چندین بار نام فرد را تکرار کنید تا بتوانید آن را به خاطر بسپارید.
  • در صورتی که احتیاج به یادآوری نام او دارید، آن نام را به دیگران نیز بگویید.
  • اسامی را در موبایل خود با اندکی توضیح ذخیره کنید تا دقیقا بدانید که آن فرد را در کجا دیده اید.

این تصور وجود دارد که به خاطر آوردن نام افراد در زندگی و در محل کار سبب ایجاد رابطه بهتر با آنها خصوصا در شرایط دشوارتر خواهد شد. زمانی که افراد بدانند نام آنها را به خاطر دارید، آن را نشانه ای از احترام به خود تلقی می کنند.

گوش کنید

4

از آنجایی که دو گوش و یک دهان دارید به خوبی پیداست که باید بیشتر گوش کرده و کمتر صحبت کنید.

تنها نشوید بلکه به طور موثر به دیگران گوش دهید

افرادی که در میان دیگران محبوبیت دارند عمدتا شنوندگان بسیار خوبی هستند. گوش کردن موثر به دیگران دارای ۴ مرحله است که عبارتند از: گوش دادن، تعبیر کردن، ارزیابی کردن و پاسخ دادن.

مرحله اول نیازمند دقت است. سپس باید به بررسی آنچه شنیده اید بپردازید و در صورت عدم واضح بودن مطالب، سئوال هایی را در آن ارتباط بپرسید. ارزیابی کردن نیز بدان معناست که بلافاصله نتیجه گیری نکنید و به قضاوت دیگران نپردازید. اطمینان حاصل کنید که پیش از بیان نظرتان، از آن موضوع اطلاع کامل را بدست آورده اید. در نهایت نیز با ارائه برخی از بازخوردها به طرف مقابل بفهمانید که به خوبی صحبت های او را گوش داده اید.

بدانید که چگونه تعریف و تمجیدی را بپذیرید

5

برای این کار بهتر است طوری عمل کنید که فرد خودشیفته ای به نظر نرسید. از طرف دیگر باید قادر به تشکر کردن نیز باشید. این کار اعتماد به نفس تان را افزایش داده و از شما فرد اجتماعی تری می سازد. توصیه می شود به جای به کار بردن عباراتی چون «تو خودت چندین و چند برابر من لایق تعریف هستی»، آن تمجید را پذیرفته، تشکر کنید و از شنیدن آن ابراز خرسندی نمایید.

نفس خود را کنترل کنید

«هالوورسون» بر این باور است که راهکارهای موثر در تایید دیگران می تواند به ایجاد احساس ارزشمندی در آنها بیانجامد و سبب خواهد شد که به خود و زندگی شان معنادارتر نگاه کنند. به عنوان مثال زمانی که با یک فرد متخصص در ارتباط هستید، می توانید از جملاتی چون «آیا خودتان از این موضوع آگاهی دارید که در مورد بازایابی اجتماعی، اطلاعات بسیار خوبی دارید؟» استفاده کنید.

با این روش، شما چیز جدیدی خواهید آموخت و طرف مقابل تان نیز احساسی را تجربه می کند به آن نیازمند است. به همین راحتی می توانید در یک موقعیت برنده- برنده قرار بگیرید.

اگر فردی در جمع توسط دیگران، متوقف شد، از او بخواهید که صحبت هایش را ادامه دهد

6

همه افراد داستان های خاص خودشان را دارند. به عنوان مثال اگر فردی به دیگری بگوید که لطفا داستان مربوط به دوچرخه ات را به پایان برسان، آن وقت شما می توانید از آن فرد بخواهید که بقیه آن را تعریف کند. با این کار احساس بهتر و راحت تری را به فردی که ماجرایی را تعریف می کنید، خواهید داد و او احساس می کند که از او قدرانی به عمل آمده.

احساس تاسف خود را ابراز کنید

زمانی که با شنیدن خبر ناگواری با فردی ابراز همدردی می کنید و ابراز می دارید که از آن حادثه متاسف هستید، در او اعتماد بیشتری را به وجود خواهید آورد. پژوهش های انجام شده مرتبط در دانشگاه هاروارد نشان می دهد، افرادی که این گونه عمل نمی کنند، شانس کمتری برای جلب اعتماد دیگران دارند و دیگران نیز شماره تلفن خود را به سختی برای آشنایی بیشتر در اختیار آنها قرار می دهند.

از جملات کوتاه در مکالمه پرهیز کنید

اگر قصد یافتن دوستان و روابط جدیدی را دارید، باید با تبادل تجارب خود با دیگران و بیان علاقمندی های مشترک تان در قالب جملات و عبارات بلندتری با آنها ارتباط برقرار کنید.

در مناسب ترین وضعیت بدنی قرار گیرید

چه ایستاده و چه نشسته باشید، وضعیت بدن تا اندازه ای میزان نزدیک شدن دیگران به شما را مشخص می کند. زبان بدن تان نیز می تواند چیزهای زیادی را در این ارتباط بگوید. «هالوورسون» بر این باور است که صاف نشستن، می تواند تاثیر مثبتی در انتقال صلاحیت شما به طرف مقابل داشته باشد.

پژوهش های انجام شده در این زمینه نشان داده که برخی از عادات نشستن، همچون باز کردن و شل نگه داشتن پاها، وضعیت آزادانه بازوها و اندکی خم شدن به سمت جلو نه تنها میزان اعتماد به نفس شما را بالا می برد بلکه مواد شیمیایی بدن تان را نیز تحریک کرده و قدرت بیشتری نیز به شما خواهد داد. «هالوورسون» بر این باور است که چنین وضعیت هایی می تواند صلاحیت شما را به طرف مقابل انتقال دهد.

معقول و قابل اعتماد باشید

7

اگر در میان جمع بیش از اندازه گرم و صمیمی باشید، این امکان وجود دارد که در میان افراد آن گروه شک و شبهه هایی را به وجود آورید. اگر هم بیش از اندازه از دیگران دوری کنید و برخوردتان با آنها سرد باشد، فرد از خود راضی و مغروری به نظر خواهید آمد. بنابراین بهترین راهکار این است که حد تعادل را رعایت کنید. در واقع فرد معقولی به نظر برسید به گونه ای که دیگران بتوانند به شما اعتماد کنند.

شکایت نکنید

در اطراف افراد منفی بودن، بسیار آزار دهنده است. چنین افرادی انرژی شما را نیز از بین می برند. به جای آنکه غر بزنید و شکایت کنید، به خود کمک کرده و موضوع بهتری برای صحبت کردن بیابید.

در مکالمه های خود همه را مخاطب قرار دهید

8

با نگاه کردن به تمام افراد یک گروه، این حس را در آنها به وجود آورید که به همه توجه می کنید و کسی در آن میان از دایره توجه شما خارج نمانده. حتی اگر تصور می کنید کسی قصد پرسیدن سئوالی از شما را دارد، نام او را صدا بزنید. مثلا بگویید که «می خواستی چیزی بگویی؟» اما این نکته را هم در نظر داشته باشید که بر یک فرد خاص تمرکز بیشتری نکنید چرا که با این کار در دیگران نوعی ناامنی را به وجود خواهید آورد.

زود به نتیجه نرسید

برخی از مواقع ذهن ما به گونه ای عمل می کند که می خواهد در مورد دیگران به یک نتیجه سریع دست پیدا کند. برای اینکه چنین اشتباهی را مرتکب نشویم، بهتر است بازی های غیرکلامی برای برقراری ارتباط با دیگران را بدانیم. ایرادی که به قضاوت سریع افراد وارد می شود این است که مغز ما بدون در اختیار داشتن ساختارهای کافی، به نتیجه گیری دست یافته و این نشان دهنده آن است که استدلال اندکی در پس نتیجه گیری سریع مان وجود دارد.

یک مکالمه را به درستی به پایان برسانید

9

در برقراری ارتباط با دیگران چگونگی پایان دادن به آن مکالمه، تاثیر فراوانی بر طرف مقابل خواهد گذاشت. پیشنهاد می شود در زمان پایان یک مکالمه از اصطلاحاتی استفاده کنید که برای فرد مقابل انرژی زا باشد و احساس خوبی را برای بقیه روز در او به وجود آورد. می توانید حس خوب خود از آن مکالمه را ابراز کرده و آن را به عنوان یک خاطره خوب برشمارید. انجام چنین کارهای بسیار آسان است و به خوبی تفاوت میان افراد را نشان می دهد.

منبع: businessinsider
دیجیاتو
یک نظر

ورود

  • موسی مرداد ۱۷, ۱۳۹۷

    من چی لکنت دارم نمیتونم دو کلمه حرف بزنم
    خدایا شکرت هییییییی