۸ عاملی که می توانند سبب ایجاد خستگی مداوم در شما شوند

۸ عاملی که می توانند سبب ایجاد خستگی مداوم در شما شوند

احساس خستگی به دلایل متعددی به وجود می آید که یکی از آنها کار کردن طولانی و عدم استراحت کافی است. البته باید به این موضوع نیز اشاره کرد که اندکی خستگی پس از کار روزانه طبیعی است اما اگر این احساس به طور مداوم وجود داشته و کیفیت زندگی افراد را تحت تاثیر قرار دهد، می تواند هشدارهایی را به همراه داشته باشد.

برخی از بیماری های جسمی و روحی نیز می توانند سبب ایجاد خستگی شوند. به عنوان مثال اگر کم خون هستید و یا استرس فراوانی را تجربه می کنید، احتمالا احساس خستگی بیشتری می کنید. همچنین سندرومی به نام «سندروم خستگی مزمن» وجود دارد که بی دلیل سبب خستگی می شود. در ادامه نیز شما را با ۸ دلیل دیگر احساس خستگی دائمی آشنا خواهیم کرد. در مرور این موارد با ما همراه باشید:

رژیم غذایی مناسبی ندارید

1

ترکیب پروتئین، چربی های مفید و فیبر انرژی فراوانی را تولید می کنند. بنابراین اگر مقدار کافی از این موارد را دریافت نمی کنید، انرژی لازم برای طول روز را نیز نخواهید داشت.

برای حل این معضل می توانید از ترکیب پروتئین (گوشت بدون چربی، تخم مرغ و لوبیا)، چربی های سالم همچون (آواکادو، روغن زیتون و آجیل)، کربوهیدرات ها (غلات کامل، سبزیجات و میوه) در تمام وعده های غذایی خود استفاده کنید.

فرد بدبینی هستید

2

«مایکل گیلن» نویسنده کتاب «رواج شادی»، بدبینی را عامل خستگی در افراد می داند. وی که بنیانگذار مرکز اندیشه های مثبت کاربردی نیز است، اشاره می کند، اندیشه های منفی و بدبینی، انگیزه افراد برای انجام فعالیت های مثبت را از بین می برد. همچنین افراد بدبین تصور می کنند که هر فعالیتی لزوما باید با موفقیت همراه باشد. اما باور به خلق و تولید هر آنچه خوب و مثبت است می تواند به خود آن فرد انرژی بدهد.

یکی از مطالعات انجام شده در دانشگاه «پنسیلوانیا»، نشان می دهد، فروشندگان حرفه ای و مثبت اندیش در مقایسه با همکاران بدبین خود تا ۳۷ درصد، فروش بیشتری دارند.

اما چگونه می توان در صدد برطرف کردن این دیدگاه برآمد. اینکه بتوانید در موقعیت های بحرانی، با اندیشه های مثبت تری به حل آن مشکل مبادرت کنید سبب خواهد شد، انرژی بیشتری برای حل آن معضل داشته باشید. «گیلن» توصیه می کند که برای کمک به ذهن، حتما به انجام فعالیت های بدنی و ورزش بپردازید.

فعالیت بدنی کافی ندارید

3

نتیجه پژوهشی که در  PLoS One به انتشار رسید نشان می دهد دانشجویانی که احساس خستگی را تجربه می کردند، زمانی که سه بار در هفته و به مدت ۶ هفته متمادی، دویدند در پایان این زمان احساس خستگی کمتری می کردند. البته قابل ذکر است که نرمش های دویدن آن ملایم و همانند ورزشکاران حرفه ای نبود.

راه حل پیشنهادی در این مورد نیز پیاده روی پس از شام خوردن به جای نشستن در مقابل تلویزیون، خرید آنلاین و یا کتاب خواندن است.

بیش از نیاز بدن مواد قندی مصرف می کنید

5

احتمالا تصور می کنید که برای بدست آوردن انرژی بیشتر لازم است مقادیر فراوانی قند مصرف کنید. اما برخلاف تصور شما پس از خوردن مواد قندی همچون نوشابه، قند خون بالا می رود اما بلافاصله نیز به پایین نزول خواهد کرد. همین امر نیز سبب ایجاد خستگی در شما خواهد شد.

راه حلی پیشنهادی در این مورد نیز استفاده از عسل، شکر قهوه ای و شیره های گیاهی است و این میزان نباید بیش از ۱۰ درصد کالری دریافتی روزانه شما باشد. به علاوه تلاش کنید در هنگام مصرف نوشیدنی ها، به آنها شکر اضافه نکنید.

بدن تان کم آب است

6

یکی دیگر از دلایل خستگی خصوصا زمانی که ورزش می کنید، کم شدن میزان آب بدن تان است. به علاوه کم آبی، سبب کاهش میزان تمرکز و هوشیاری نیز می شود. در مطالعه ای که نتیجه آن در Physiology & Behavior به انتشار رسید، نشان داده شد، رانندگانی که بدن شان با کم آبی مواجه می شود، در یک سفر کوتاه دو ساعته بیش از رانندگانی که به مقدار کافی آب مصرف می کنند، خسته می شوند.

مسلم است که راهکار واحدی برای این معضل وجود دارد که آن هم مصرف کافی آب در طول شبانه روز است. آکادمی ملی سلامت آمریکا، مصرف روزانه در حدود ۲ لیتر آب را برای زنان لازم می داند. البته بسته به قد، وزن و میزان فعالیت افراد این عدد با تغییراتی نیز همراه است.

لازم به ذکر است که در مورد میزان مصرف روزانه آب و ۸ لیوان مورد نیاز برای هر فردی، مناقشات فراوانی در میان جوامع علمی وجود دارد. یکی از مطالعات جالب در این زمینه را می توانید در این نشانی مطالعه بفرمایید.

از خواب مفید بی بهره اید

7

خواب شبانه روز به اندازه ۷ تا ۹ ساعت، برای هر فردی لازم است. البته کیفیت آن نیز از اهمیت فراوانی برخوردارست. پروفسور «زلاتان کریزان» استادیار روانشناسی دانشگاه ایالتی «آیووا» در این باره می گوید: “ماهیچه ها در طول خواب استراحت می کنند، ذهن خفته نیز، فعالیت هایی چون خروج سموم از مغز و ذخیره کالری را انجام می دهد.”

در مطالعه ای نشان داده شد، خلق و خو و حالات روحی افرادی که در حین خواب حدود ۸ بار بلند می شوند و این اتفاق در طول دو شب متمادی روی می دهد تا ۳۱ درصد با افت همراه است. از طرفی افرادی که دیرتر به رختخواب می روند اما خواب ممتدی دارند، تنها ۱۲ درصد افت خُلق را تجربه می کنند.

برای حل این معضل، ساعت مشخصی را برای رفتن به رختخواب برگزینید. آرامش کافی را در خود به وجود آورده و اندکی چای گیاهی میل کنید، چند صفحه کتاب بخوانید و آماده خوابیدن شوید. محل خواب تان نیز باید تاریک و آرام باشد و موبایل نیز در نزدیکی تان قرار نداشته یا حداقل نور آن برای شب تنظیم شده باشد.

به آلرژی مبتلا هستید

8

دکتر «اریک پی. وویگ» در این باره می گوید، آلرژی سبب تورم بدن می شود و گاه به بی خوابی و گرفتگی های مزمن بینی می انجامد. تورم نیز با تولید مواد شیمیایی همراه است و سبب می شود که بیمار و خسته شوید. همچنین باعث می شود که با بسته شدن مسیر تنفس میزان کافی اکسیژن توسط بدن جذب نشده و به بی خوابی های شبانه بیانجامد. خستگی و بروز برخی از نشانه های افسردگی به دنبال چنین عارضه ای اتفاق می افتد.

بهتر است افراد مستعد به آلرژی، کمتر در معرض گرده های گیاهان قرار گیرند. دکتر «وویگ» توصیه می کند که پیش از خوابیدن از برخی از داروهای ضد آلرژی همچون «لوراتادین» و «فکسوفنادین» استفاده شود.

بدن تان به میزان «آهن» بیشتری نیاز دارد

10

یکی دیگر از نشانه های خستگی که در مقدمه نیز بدان اشاره شد، «فقر آهن» است که نوعی کم خونی تلقی می شود. این ماده معدنی به گلبول های قرمز بدن کمک می کند تا اکسیژن را در سراسر بدن به حرکت در آورند و زمانی که این کار به صورت موثر انجام نشود، فرد احساس خستگی خواهد کرد. زنانی که عادت ماهیانه آنها با خونریزی بیشتری همراه است، به مراتب بیشتر با این عارضه مواجه هستند.

از راه حل های این مورد نیز می توان به مصرف گوشت قرمز بدون چربی و آهن موجود در خوراکی های حیوانی اشاره کرد. لوبیا، سبزیجات سبزرنگ، سریال های غنی شده صبحانه که با «ویتامین دی» نیز همراه هستند، جذب آهن را افزایش می دهند.

منبع: thisisinsider
مطالب مرتبط
بدون نظر

ورود