کامیون های قدیمی هوا را به شدت آلوده کرده و مانند حلزون در جاده ها راه می روند اما برای صاحبان پاکستانی این کامیون های زوار در رفته و لق و تق، آثار هنری متحرکی هستند که با نقش های پر زرق و برق گل ها، هنر اسلامی و قله های برف گیر هیمالیای خود توجه همه را به خود جلب می کنند. هنر کامیونی جنوب آسیا یک پدیده ی فراگیر است که حتی نمایشگاه هایی در شهرهای اروپایی برای آن ها برپا شد و هوادارن خاص خود را دارد. این طرح های رنگارنگ یک کامیون فرسوده ی قدیمی را به یک کاغذ دیواری رنگارنگ و متحرک تبدیل می کند.
یک راننده کامیون به نام حاجی علی بهادر در مرز پاکستان و افغانستان می گوید که وی در تزیین کامیون خود از رنگ های زرد و سبز در ۴۰ سال اخیر استفاده کرده است. این راننده کامیون اهل ولایت خیبر در این باره می گوید:”رانندگان اهل خیبر ، مهمند و دیگر قبایل این منطقه دوست دارند که گل روی لبه ی ماشین هایشان باشد. مردم دره ی سوآت، وزیرستان جنوبی و کشمیر نیز تصاویر کوهستان ها و حیوانات وحشی مختلف را می پسندند.
هنر کامیونی در پاکستان به یک محصول صادراتی شناخته شده است و صنایع مبلمان این کشور از این طراحی ها در محصولات خود استفاده ی گسترده ای می کنند.
بدون نظر